3600X Fan yüksek ses yapıyor

MrForeign

Hectopat
Arkadaşlar işlemcim R5 3600X ve B450M H model anakartım var. İşlemcim boştayken bile fan çok sesli çalışıyor. Arada ses kesiliyor fakat ses hep fazla. Neden olabilir?

BIOS üzerinden Smart Fan bölümüne gelin. Oradan fanın hangi sıcaklıkta ne kadar çalışacağını ayarlayın. Mesela 70 derecede %100 olarak çalışsın 60 derecede %70 gibi. Otomatik profiller de var oradan "Silent" profilini seçebilirsiniz.

Sağ olun. Dediklerinizi deneyeceğim.

Sesi başka türlü azaltmak mümkün mü? BIOS ayarları vs.

CBP veya CPB tam hatırlamıyorum onu devre dışı bırakabilirsiniz Boost frekans devre dışı olacaktır ısı düştüğünden fan sesi az da olsa azalacaktır diye düşünüyorum @Kayseri Mantısı arkadaşın dediği yöntemide uygulayabilirsiniz.

CBP veya CPB tam hatırlamıyorum onu devre dışı bırakabilirsiniz Boost frekans devre dışı olacaktır ısı düştüğünden fan sesi az da olsa azalacaktır diye düşünüyorum @Kayseri Mantısı arkadaşın dediği yöntemide uygulayabilirsiniz.

CPB yi kapattım ve ses kesildi yardımlarınız için teşekkür ederim.

CPB'yi kapattım ve ses kesildi yardımlarınız için teşekkür ederim.

Şu anlık götürür ama Turbo hızdan vazgeçmiş durumdasınız bence paraya kıyıp iyi bir soğutucu almakta fayda var çünkü stok fan yetersiz gelmeye başlayacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı