3700X hız aşırtma sonrası Prime95 testi nasıl?

okanabbasozturk

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba,

3700X işlemcimde 4.4 GHz 1.25 Volt verdim. Sonrasında yaptığım Cinebench R23 30 dk testte 75 derece, AIDA64 25 dk testte 73 derece sıcaklıklara ulaştım.
Sorun şu ki Prime95 smallfft testini çalıştırdığım da hemen 90 derece civarına ulaşıyor ve bir iki dakika sonra çekirdekler sırayla durmaya başlıyor. Bunun dışında ne oyun oynarken ne de render alırken sıkıntı yaşamıyorum ama kafamı kurcalıyor şimdi ben hangi testi baz almalıyım.

Şimdiden teşekkürler.

Sistemim;

Ryzen 7 3700X
ASUS Prime B550 Plus anakart
Corsair RGB Pro SL 4x8GB 3200 C16 RAM
ASUS ROG 2080 Ti ekran kartı
Corsair H100i Elite cappelix sıvı soğutma
Corsair 4000X kasa
Corsair CX750F güç kaynağı

Prime 95'ten gecmeyen bir OC'nin stabilitesine guvenmem. Evet, gunluk hayatta hicbir senaryoda Prime 95 gibi bir yuk ile karsilasmayiz ancak stres testinin amaci da bu zaten. Sony Vegas Pro veya Blender gibi bir gercek hayat programi ile stres testinin ayni yukte olmasi mantiksiz olurdu.

Konuya donecek olursak Small FFTs testinde cekirdekler sirayla kapaniyorsa muhtemelen yaptigin OC stabil degil.

Bu arada sogutucu nedir?

Soğutucunuz yeterli aslında. Demek ki OC stabil olmamış. Hocamın dediği gibi Prime95 gereksiz kasıyor, öyle bir senaryoya denk gelme olasılığınız yok ama çekirdek kapattığına göre %100 stabilite sağlanmamış demektir. Değerleri yeniden verin. Voltajı biraz yükseltin, ya da frekansı biraz kısarak yavaş yavaş deneyin.

Teşekkürler dediğinizi yaptım 15 dakika sonucunda 91 derece Max sıcaklık 4325 MHz ve 1.26 v iyi midir sizce.

4.4'te kalmaya çalıştım ancak 1.3 v a gelince frekans düşürmeye başladım 1.3'ün üzerine pek çıkmak istemiyorum.

Prime 95'ten gecmeyen bir OC'nin stabilitesine guvenmem. Evet, gunluk hayatta hiçbir senaryoda Prime 95 gibi bir yuk ile karsilasmayiz ancak stres testinin amacı da bu zaten. Sony Vegas Pro veya Blender gibi bir gercek hayat programi ile stres testinin ayni yukte olmasi mantiksiz olurdu.

Konuya donecek olursak small ffts testinde cekirdekler sirayla kapaniyorsa muhtemelen yaptigin OC stabil degil.

Bu arada sogutucu nedir?

H100i Elite cappelix hocam.

Soğutucunuz yeterli aslında. Demek ki OC stabil olmamış. Hocamın dediği gibi Prime95 gereksiz kasıyor, öyle bir senaryoya denk gelme olasılığınız yok ama çekirdek kapattığına göre %100 stabilite sağlanmamış demektir. Değerleri yeniden verin. Voltajı biraz yükseltin, ya da frekansı biraz kısarak yavaş yavaş deneyin.

Sıcaklık yüksek diyorsanız orijinal ayarlara döneceğim.

Son düzenleme:
Teşekkürler dediğinizi yaptım 15 dakika sonucunda 91 derece Max sıcaklık 4325 MHz ve 1.26 v iyi midir sizce.

4.4'te kalmaya çalıştım ancak 1.3 v a gelince frekans düşürmeye başladım 1.3'ün üzerine pek çıkmak istemiyorum.

H100i Elite cappelix hocam.

Sıcaklık yüksek diyorsanız orijinal ayarlara döneceğim.
90 derece gayet normal Prime95 için hocam. Aida ve Cinebench'te de stabilseniz hiç bozmadan böyle kullanın. Voltaj ve frekans da gayet iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı