3700X sistem mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Üniversite Öğrencisi
PC'yi toplayalı 6-7 ay falan oldu şimdiye kadar hiç mavi ekran almamıştım şimdi ilk kez aldım. Sorunun ne olduğunu anlamak için dump dosyasını sizlere paylaşıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistemim: Palit RTX 3070 gamingpro, Ryzen 7 3700X, MSI B450M Mortar Max, 1 TB NVMe Samsung EVO Plus 970 SSD, Team T-Force Vulcan TUF 2*16 GB RAM 3200MHz.
Bir de 4TB HDD var. 0 diye almıştım ama 2. elmiş ucuz olduğundan ve Hard Disk Sentinel'le baktığımda sağlıklı görünüyordu o yüzden iade etmedim. 1 önceki aldığımda bozuk çıktı artık tak çıkar bıktım. Doğruysa dediğine göre çalışma zamanı 1480 gün küçük boyutlu birkaç oyun ve film var. HDD'de olan bir oyunu oynuyordum ondan olabilir mi acaba?

Son düzenleme:
Muhtemelen arkadaş sizi dolandırmış. NTFS.sys hatası var. Diske kesinlikle bir tarama yapın.
HD Tune ile "Error Scan" yapın ama "Quick Scan" kapalı olsun.
Dell AWCC kaldırın.
7B89v2C sürümüne BIOS güncelleyin.

Muhtemelen arkadaş sizi dolandırmış. NTFS.sys hatası var. Diske kesinlikle bir tarama yapın.
HD Tune ile "error scan" yapın ama "quick scan" kapalı olsun.
Dell awcc kaldırın.
7B89v2C sürümüne BIOS güncelleyin.

Tarama yaptım 3 saat falan sürdü hepsi yeşil sorun var gibi durmuyor. Health kısmında da sadece 2 tanesi sarı. Awcc yi de mousenin yazılımı kendi yüklemişti açılmıyor zaten kaldırdım onu da. Mining yapıyorum ekran kartıyla overcloklu yapıyorum. Ondan olabilir mi acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı