3700X ve 980 Ti sistem yük altında kapanıyor

Hyduken

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, 7-8 sene önce aldığım Xigmatek kasayla beraber gelen modelinin tauro olduğunu dündüğüm PSU'yu kullanıyorum, 700 veya 750Watt.
Sistemimde; 980 Ti 3700X ve 2x8GB RAM bulunuyor, 1.5 yıla yakın süredir sıkıntısız kullanıyordum.
Geçen ay bilgisayarıma Microsoft Flight Simulator yükledim ve 1-2 saat oynadıktan sonra PC aniden kapandı ve reset attı, ancak ekrana görüntü gelmiyordu ben de PSU gücünü kesip tekrar vererek PC'yi yeniden açabiliyordum. Artık sistemi yük altına sokan oyunlar oynayamıyorum, hemen resetliyor PC.

Sorun PSU'dan mıdır? Ömrünü tamamlamış olabilir mi?

Sorunu tam anlamıyla tespit etmek için yeni PSU almak dışında neler yapabilirim?

Kasayla beraber gelen PSU'yu sökebilir yerine başka PSU takabilir miyim? Zor bir işlem midir?

Teşekkürler.

O zaman OCCT programı indirip PSU'ya test edin.
Testi başlattım, birazdan güncellerim
Test yapılırken eşzamanlı olarak youtube'dan video izliyordum, testin 5. veya 6. dakikasında ekrandaki görüntü gitti ancak arkada oynayan videonun sesini hala alabiliyordum, 30-40 sn bekledikten sonra görüntü geri gelmeyince tuşundan resetledim.
@Nakerosu
Test yapılırken eşzamanlı olarak youtube'dan video izliyordum, testin 5. veya 6. dakikasında ekrandaki görüntü gitti ancak arkada oynayan videonun sesini hala alabiliyordum, 30-40 sn bekledikten sonra görüntü geri gelmeyince tuşundan resetledim.
@Nakerosu
Sorun psuda mı ekran kartında mı ?

Son düzenleme:
@Nakerosu

Sorun psuda mı ekran kartında mı ?
Ekran kartı da olduğu zannetmiyorum. Başka PSU deneyin.

Özür dileyerek konuyu güncelliyorum, 700w cooler master psu ile denedim yine oyunda falan kapanıyor. Sorun başka nerede olabilir ?
Lütfen yardım edin sorunu bulamıyorum. :(

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı