Çözüldü 3A oyunlarda hatasız oyundan atma neden kaynaklanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berkantbey

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, oyun oynarken bir anda oyunum dönüp masaüstüne atıyor. CS, PUBG gibi oyunlarda olmuyor, lakin Dying Light 2, Forza Horizon 5 ve GTA 5 gibi oyunlardan atıyor ve hiçbir hata uyarısı almıyorum. Windows olay günlüğüne baktığımda ise çıkan sonucu görsel olarak paylaşacağım.

Dosya Ekleri

• IMG_20250613_015213.jpg
    IMG_20250613_015213.jpg
    478,8 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, oyun oynarken bir anda oyunum dönüp masaüstüne atıyor. CS, PUBG gibi oyunlarda olmuyor, lakin Dying Light 2, Forza Horizon 5 ve GTA 5 gibi oyunlardan atıyor ve hiçbir hata uyarısı almıyorum. Windows olay günlüğüne baktığımda ise çıkan sonucu görsel olarak paylaşacağım.

Hocam bir Dying Light 2'nin dosyalarını Steam'den dogrulayıp tekrar oynamayı dener misiniz?

Steam kimliğiniz uyuşmuyor aradaki fark birinin bedava diğerlerinin paralı olması normal bir şekilde almadıysanız veya yanlıs dosyaya indiriyor olabilir farklı bir yer şeçip bir daha indirmeyi deneyin

Crack oynuyorsanız ondan kaynaklanabilir, başka bir crack sitesi bulun.

Olay günlüğünde Steam klasörü görünüyor crack demeniz çok saçma.
Memtest86 ile sektör taraması yapın RAM'lere.

Pek olası değil ama yine de Antivirüs programınızdan whitelist ekleyin klasörü ya da komple kapatıp deneyin.

DirectX 12 kırıkda olabilir. GTA da 11'i deneyin.

RAM testinde mümkünse sabaha kadar çalışsın. Sabaha bad sector haberi gelirse geçmiş olsun. Sadece bir ihtimal ama bu sorunun olası kaynaklarından biri tabii ki.

TDR olayı diye bir mevzu daha vardı ama tam hatırlayamıyorum.

Son düzenleme:

Hocam NVIDIA Shadow Play kapatın ve oyunu orta ayarda oynayın bende yaşadim öyle bir hata gerekirse DDU ile sil yükle.

Arkadaşlar çözüm %90 bu, neler neler anlatmışsınız RAM testi, TDR falan sakin olun. Öyle bir şey değil bu.

Senin sistemi öldürmüşler haberin yok vallahi RAM de sıkıntı ciksa PC acilmaz
Dosyada bozulma olmuş olabilirdi :D

Senin sistemi öldürmüşler haberin yok vallahi RAM de sıkıntı ciksa PC acilmaz
Dosyada bozulma olmuş olabilirdi :D
RAM'de sıkıntı olsa PC açılabilir kanka. Burada dosya doğrulaması yapmak lazım, 0xC5 hatası zaten bellek erişim ihlali demek, dosyalarda hata varsa olur bu. Mavi ekran konularında da var, orada da sürücü sorunu olabiliyor, RAM sorunu olabiliyor...

Yeni konular

Geri
Yukarı