3D HD monitör tavsiyeniz nedir?

Katılım
12 Haziran 2011
Mesajlar
14.298
Makaleler
3
Çözümler
6
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
HD monitör almak istiyorum. Alacaksam 3D de olsun diye düşünüyorum. Nvidia'nın yaptığı pasif 2D’yi denemiştim. Aion'daki karakter seçme kısmında hayran kalmıştım. Fakat bazı monitörler pasif 3d sunuyor. Farkı ne? Bana 3D HD monitör tavsiyen ne?
 
nVidia’nın 3D monitörleri pasif değil, aktif 3D teknolojisini kullanır. Pasif 3D’de sağ göz ve sol göz için görüntü aynı anda verilir. Bu da görüntülerin birbirine irmesine neden olur. Görüntüde şeritler oluşur. Oysa ki aktif 3D de sağ göze farklı, sol göze farklı zamanlarda görüntü verilir. Bu da içerisinde pil yer alan gözlüklerle sağlanır. Bu teknolojide görüntü birbirine girmez. 3D Vision’ın ilk serilerinde tek sorun vardı, bu da parlaklık idi. 3D Vision 2 ile parlaklık iki katına çıktı ve artık bu sorun tarih oldu. Ülkemizde bu teknolojiyi destekleyen tek monitör ASUS VG278H. Ürünü incelemeni tavsiye ederim.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı