Çözüldü 3D Yazıcı baskı ölçü tutarsızlığı ve köprü atamama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Amiidamaru

Megapat
Yer
İstanbul
Ender 3v2 + BL-Touch (orijinal Creality) kullanıcısıyım. Yaşadığım sorunlar hakkında eklediğim görsellere bakarak da fikir edinebilirsiniz.

Başlıca yaşadığım sorunları ve denediğim çözümleri aşağıda sıraladım.

• Baskının tablaya yapışmaması (çözüldü)
Ne yaptıysam çözüm bulamamıştım. BL-Touch ile kalibrasyon yapsam bile yine de yapışmıyordu. 5 derece aralıklarla tabla ısı ayarını değiştirerek denesem de beceremedim. Sonuç olarak yapıştırıcı kullanmayı denedim ve çok etkili oldu. Pritt çok sağlam tutuyor. Tabla soğumadan kesinlikle tabladan ayrılmıyor, soğuduktan sonra bile ufak bir direnç gösteriyor. Uzun süreli baskılar için tavsiye ederim. Pritt'in çok maliyetli olduğunu düşündüğüm için saç spreyi denedim ve o da gayet başarılı fakat pritt kadar sağlam tutmuyor. Uzun süreli baskılar için pritt tercih ederim. Yapıştırıcı uygulamalarından sonra ilk katmanların ne kadar temiz olduğunu görsellerden görebilirsiniz.

• Köprü atamama sorunu
Baskı hızı olarak 35, 50 ve 70 denedim ama yine de köprü atamıyor. Deadpool ve ninja kaplumbağa figürlerinin omuz kısımlarında da bunun etkisini görüyorum sanırım. Normalde bu baskılar desteksiz olarak basılabiliyorlar ama ben artık basamıyorum. Tahminimce fanlarda problem var ama emin değilim.

• Ölçüler tutarsız
Çizim programında verdiğim ölçüler ile aldığım baskıdaki ölçüler birbirini tutmuyor. e-step ayarını cetvel ile yaptım(cetvel ile ne kadar doğruluk olur bilmesem de) ama z-y-z için yapamıyorum. Kalibrasyon yapabilmek için dijital kumpas aldım ama dandik çıktığı için doğru ölçümler yapamıyorum. Kaliteli olanları da aşırı pahalı. Tavsiye edebileceğiniz kumpas varsa onunla tekrar denemek istiyorum.

• Duct uygulaması
Öncelikle hangi tasarımı tercih etmeliyim bilmiyorum. Fan markası olarak da öyle. Makinenin şimdiki hali oldukça ses yapıyor ve böyle bir güncelleme yapmışken sessiz fan takmak isterim. Baskılarda yaşadığım problemler varken duct baskısı alabilir miyim bilemiyorum.

Şimdilik aklıma gelen sorunlar bunlar. Aklıma gelen olursa ekleme yaparım.

Kullandığım dilimleyici: Cura
Kullandığım filament: Esun PLA+ Mavi
Görsellerdeki baskıları 195 derecede aldım.

@Siyah Martı Hocam selamlar, yine ben Müsait olduğunda ilgilenebilirsen sevinirim

Dosya Ekleri

• Deadpool (1).jpg
    76,4 KB · Görüntüleme: 402
  • Heat Tower (2).jpg
    94,9 KB · Görüntüleme: 222
  • Heat Tower (3).jpg
    135,9 KB · Görüntüleme: 389
  • Heat Tower (4).jpg
    62,6 KB · Görüntüleme: 252
  • Heat Tower (5).jpg
    144,1 KB · Görüntüleme: 243
  • Heat Tower (6).jpg
    90 KB · Görüntüleme: 383
  • Tabla (1).jpg
    126,6 KB · Görüntüleme: 253
  • Tabla (2).jpg
    224 KB · Görüntüleme: 162
  • Tabla (3).jpg
    144,8 KB · Görüntüleme: 185
  • Heat Tower (1).jpg
    62,9 KB · Görüntüleme: 239
  • Ninja (5).jpg
    119,9 KB · Görüntüleme: 295
  • Deadpool (2).jpg
    114,5 KB · Görüntüleme: 233
  • Deadpool (3).jpg
    165,6 KB · Görüntüleme: 201
  • Deadpool (4).jpg
    115,9 KB · Görüntüleme: 188
  • Deadpool (5).jpg
    87,9 KB · Görüntüleme: 193
  • Ninja (1).jpg
    96,1 KB · Görüntüleme: 152
  • Ninja (2).jpg
    79,6 KB · Görüntüleme: 189
  • Ninja (3).jpg
    96,3 KB · Görüntüleme: 204
  • Ninja (4).jpg
    100,4 KB · Görüntüleme: 192
Son düzenleme:
Çözüm
Baskı kalitesini 0.16 yapıp infilli 0.48mm'de basabilirsin. 0.2 ile basacaksan infilli 0.4mm olarak basabilirsin, 0.6mm nozül için. Support için de benzer durum geçerli, temelde.
Baskıda kullandığın ten rengi güzelmiş hocam. 0.6mm hız olarak baya fark etmiş. Ben de kullanmayı düşünüyorum artık Bugün fanların siparişini vericem. Çıkma kasa fanlarına baktım ama yazıcıya takmaya kıyamadım. ARGB kasa fanı varmış elimde. Anakart ve PSU için ayrıca fan sipariş vericem. Birisi 12V birisi 24V demiştin diye hatırlıyorum. Bunların boyutlarına da bakıp sipariş vereyim. Senin gibi metali kesmekle uğraşamıcam maalesef. Elimde kaliteli hırdavat yok. En azından elektrikli alet yok. Sen baya uğraşmışsın gibi duruyordu

Geçenlerde bi videoda adam 150mm/s hızla baskı aldığını söylemişti. Sanırım direct drive kullanıyordu. Böyle bir şeyin maliyetini hiç hesapladın mı hocam ne dersin yapmaya değer mi sence?

Ten rengini ben de çok beğendim, o Microzey, aldıklarım içinde beğendiğim tek rengi o zaten Microzey'in, kırmızı olan Porima. Siyah muhtemelen Microzey'dir gene. Porima ten rengi de zulada mevcut ama açmadım henüz.

Noctua fiyatlarından sonra BeQuietların tanesi kargo dahil 94'e gelince meltem gibi gelmişti, tabii şimdi 134TL civarı Webdenal'da.

Kullanacağın tasarıma uygun boyutta fan alman gerek. Onu seçip sipariş ver.

Directdrive'ı hiç düşünmedim, benim aklım 5dk altında 3dbency basan makinelerde ama para yok tabii. Bizim makinelerdeki bowden tipi sistemde baskıdan yana şikayetçi değilim herşey basit, bakımı, değişimi kolay, masrafı az.

Sadece daha iyi hotend seti ve ona paralel extruder motoru olsa o bile beni keser.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu adamlar çıldırmış Her gün kayış değiştiriyordur herhalde Ben ilk defa görüyorum böyle bir şeyi.

Kullanacağın tasarıma göre demişsin de PSU ve anakart için böyle bir şeye gerek var mı? Ben sadece fanı değiştiriyoruz sanıyordum
Tam oradaki fanların ölçülerine bakıyordum ben de.

Toplama printer, Voron sitesinden konfigürasyon seçimi yapılıyor, en az düşüğü 1500-2000$ sanırım, yanılıyor olabilirim. Bunlar daha da pahalıdır.

Ben anakart ve PSU için 9cm çapında BEquiet fan kullandım. Onlara delik açmadan 9cm fan takarsan hava içeri gitmez, içe de takamazsın ayrıca. Anladığım kadarıyla sen de büyük fan takacaksın, o zaman senin de delik açtırman ya da Thingiverse tasarımlarından seçim yapman gerek, kapak tasarımları. Ben plastik kapak basacağıma kestim.

Son düzenleme:
Benim kafam pek iyi çalışmıyor galiba bu ara. Hiç doğru düşünemiyorum

Kapaklarda delik açmadan büyük fan takamayacağımı bilmeme rağmen sanki bilmiyormuş gibi hareket ediyorum

Elimde dandik bir gravür matkap var. Onunla kesim yapabileceğimden emin değilim. Belki matkapla delikler açıp kıl testere ile deneyebilirim ama elimdeki kıl testere iş görür mü bilmiyorum. Denerim bir şeyler. İşler yolunda gitmezse de en kötü baskı alarak kapak yaparız

Anakart fanı 24V dediğini hatırlıyorum. Burada voltaj düşürücü olarak tavsiye edebileceğin bir ürün var mı? Kullandığın üründen memnunsan aynısından alayım ben de. Dandik bir şey alıp yangın çıkarmayalım

Bu arada fanlar içeri mi üfleyecek yoksa içerdeki havayı dışarı mı üfleyecek?

Düzeltme: Voltaj kısmını yanlış yazmışım. Düzelttim.

Son düzenleme:
Aslında fena fikir değil ama bence demirci, tornacı ya da kaynakçıya götürüp kestirsen fazla tutmayacaktır, hem de temiz olur.

Bu arada PSU'nun kendi kapağı da var, daha önce eklediğim görsellerde var. Ben onu takmadım, onu kapatan siyah kapağa delik açtım.

Fanlar içeri üflüyor. Anakart fanını takınca dikkat et, içteki kablolar fan yapraklarının arasına girmesin.

Benim kullandığım devreler de Çin malı.

Elimde XL4015ler vardı, bu iş için fazla fazla yeterli, LM2596 olsa da olurdu. Diğerleri hazırda var diye kullandım, yoksa videolarda LM2596 kullanılıyor. Ayrıca onların kart biraz daha ufak.

Printera önceden ayak da basman gerekecek, fan çıkıntısını telafi edecek yükseklik için.

Ben 45liği bastım:Ender 3 v2 Feet Riser - 38mm/45mm total clearance by squirrelf
Ekran kablosunu profile takmak için de klipsleri: Ender 3 Cable Clips by Holspeed
4015 için de bunu:XL4015 buck/step down converter box by Siyah__Marti

Buraya da bakabilirsin, daha farklı bir uygulama, bazı uyarılar da var:Rehber: Ender 3 V2 enclosure ve fan değişimi

Son düzenleme:
Evimin yakınlarında bu tarz atölyeler yok maalesef. Olsa da yakın zamanda çıkamazdım malum karantinadayım

LM2596 tercih edicem sanırım. Diğeri 2.5 kat daha pahalı.

PSU fanı, anakart fanı ve voltaj düşürücü hariç siparişleri verdim. Duct tasarımı bittikten sonra da kalanları sipariş ederim.

LM2596 mantıklı bir seçim olmuş.

PSU fanı, anakart fanı ve voltaj düşürücü hariç siparişleri verdim. Tam olarak ne siparişi verdin?
Ahahah

1 blower fan
1 kare fan
Hazır sipariş veriyorken sitede Esun ufak bir indirime girmiş. Dayanamadım filament aldım
Tel fırça yıpranmıştı ondan aldım.
0.6mm nozül aldım.

Diğerleri bu sitede olsaydı onları da alırdım. O yüzden acele etmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…