Chiya
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- R 7 5700x, zotac 3060 12 gb
Hocam baskılarınız ne kadar iyi olursa olsun sonuçta bizi kurtaran bir maliyet var kazanç payımızı koymadan fiyat versek böyle aşırı pahalı geliyor.
Geçen sene en kaliteli 5 filament markasından birini kullanıyordum ilk müşterimde. Filamentimin gramı 50 kuruş kendi kazanç payımı koydum 1 TL (filamentten 50 kuruş kazanacağım)
Koyduğum tüm kazanç paylaları şaka gibiydi her neyse sonucunda 183 TL tutmuştu bende 180 mi ne dedim.
Adamın şunu dedi: Ben daha ucuzunu buldum (kargo dahil) o an şok oldum ya en dandik filamenti kullanıyor ya da vase modunda falan basıyor hala öğrenemedim vallahi.
Kendim için bastığım için fiyat konusunda bir şey diyemem hocam ama 0.04 mm baskı alıyorum şu anda %4 Support doluluğu %10 yıldırım dolgu kullanıyorum kalığınlığı 0.04 yaptığım için öbür türlü Support kırılıyor. Ayrıca dış duvarı 0.12, iç duvarı 0.4 olmak üzere 1 dış 2 iç duvar kullanıyorum (dış duvar daha ince çünkü parçalar birbirine daha iyi giriyor ve dışa değil içe doğru dolduruyor). Normalden %30 falan daha az malzeme harcıyorum ama süre 0.12'ye kıyasla 2 kat artıyor. Support'um oransal olarak parçadan daha dolu, parçanın sadece en üst kısmı doluyken Support boydan boya dolu ama tabii ki benim parçalarım yük altına falan girmiyor. Bu sayede kaliteyi arttırıp malzemeyi azaltabilirsiniz ama muhtemelen satmak için yapıyorsanız işinize yaramaz. Kendi önerimi sunmak isterim, 0.4 kalınlığında tek duvar %10 yıldırım dolgu. Yük altına binmeyecekse bu sizi idare edecektir diye düşünüyorum.