Çözüldü 3DMark skorlarının değişmesi normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tarçınpuffy

Attopat
Daha fazla  
3D mark time spy demo sürümünde test ettim. Cihazım GameGaraj 9955HX 5070 Ti. 9955HX3D modelden hem CPU hem de GPU 500 puan az ortalama aldı. Normal midir?
17bin puan olan YouTube'da karşılaştırma yapmak için izlediğim cihaz TV videosu. Benim cihazimda bütün ayarları Turbo.

Dosya Ekleri

• 20251110_165808.jpg
    20251110_165808.jpg
    205,9 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_20251110_161124_YouTube.jpg
    Screenshot_20251110_161124_YouTube.jpg
    276,6 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Çözüm
Hybrid mod gerekiyordu düşük enerji çeksin diye onu kullanıyordum ofis ile. Oyun açacağım zaman Turbo'ya.
Geçiyordum. Dedikleriniz doğru olabilir. Cyberpunk'ta cihaz TV ile aynı ayarları kullanıyorum o 170FPS ortalama alırken ben 130 140arasi alıyorum dGPU açmıştım ama FPS'me fark etmedi. Tüm sorunlarım hybrid moddan miydi yani?
Oyunlardaki takılmalar YouTube'nin donması eğer öyleyse üzücü oldu.

Abi formda dendi ya GameGaraj açıklamasını bile yapmıştı bizlik bir şey değil. AMD'nin güncellemesini bekliyoruz diye :) ben kendi PC'mde denedim bende de aynısı olmuştu. Çözümü var ama uğraştırıcı bayağı ve %100 değil %90 oranında azaltıyor. Neredeyse tüm AMD işlemcili laptoplarda görülebiliyor o durum.

Hybrid mod gerekiyordu düşük enerji çeksin diye onu kullanıyordum ofis ile. Oyun açacağım zaman Turbo'ya.
Geçiyordum. Dedikleriniz doğru olabilir. Cyberpunk'ta cihaz TV ile aynı ayarları kullanıyorum o 170FPS ortalama alırken ben 130 140arasi alıyorum dGPU açmıştım ama FPS'me fark etmedi. Tüm sorunlarım hybrid moddan miydi yani?

170 FPS vs 140 FPS ise MUX switch farkı bu da %15 falan fark atar. Normal gayet :)
@Tarçınpuffy Hocam efsane kasım indirimi ayağına 85k yapmış gg fiyatları. Yani 3K zarardasınız hepitopu. Artık o da nazar boncuğunuz olsun ne diyelim :) daha da bu fiyattan düşmez gg bunu anlamış olduk.
Benim aldığım gün 86.5k idi babam saat 10da aldı ya. Eğer akşam erken alsa 87. Gece 11 e doğru alsa 86.5 k idi. 2 3 bin TL nazar boncuğu olsun nolcak. Ben cihazdan memnunum bayağı.

Benim aldığım gün 86.5k idi babam saat 10da aldı ya. Eğer akşam erken alsa 87. Gece 11 e doğru alsa 86.5 k idi. 2 3 bin TL nazar boncuğu olsun nolcak. Ben cihazdan memnunum bayağı.
@moonlightknight hocam iade talebi açtım ben. Ufak tefek sorunları kafaya takmayip gerekli bulduklarimi sormustum ama insan 6 7 gunde 20 tane minik de olsa sorun yaşayınca canı sıkılıyor. Bugün
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
böyle bir olay yaşadım. Zaten ekran kartı tarafında nedense ilk 2 3 gün 80 i gecmesede son 2gundur maşallah 82 83 leri görmeye başladı. Yazılımları ben kuruyorum laptop hata alıyor. Oyunlarda Micro shuttering mi diyorlardı mouseyi çevirince frame time dalgalanmaları veya başka sorunlar yaşıyorum. Youtubede donuyordu onu çözdük dedik. Nvidia yazılımlarını eski yapıp geri güncelledim vs vs. Cyberpunk gibi oyunlarda emsallerinden 20 30fps az aldığını farkettim. Yazılımla veya Güncellemelerden diye düşündüm ama bugün attığım linkteki sorunu yaşadım üstüne bravede youtube açık ses cızırtılanmaları yaşadım videolar bozulup dondu. Arada bir ekran böyle dalgalanıyordu boşta. Bugün baya bi canım sıkıldı iade talep ettim. Bilmiyorum iyi mi kötü mü yaptım valla. Değişim mi istemeliydim yoksa garantimi onuda bilmiyorum. 7 gündür sürekli patlayan lastiği yama yapar gibi biseyle uğraşıyorum.

@kxy sizin bir tavsiyeniz varmi?

Benim aldığım gün 86.5k idi babam saat 10'da aldı ya. Eğer akşam erken alsa 87. gece 11'e doğru alsa 86.5 k idi. 2 3 bin TL nazar boncuğu olsun ne olacak. Ben cihazdan memnunum bayağı.

@moonlightknight hocam iade talebi açtım ben. Ufak tefek sorunları kafaya takmayip gerekli bulduklarimi sormustum ama insan 6 7 gunde 20 tane minik de olsa sorun yaşayınca canı sıkılıyor. Bugün
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
böyle bir olay yaşadım. Zaten ekran kartı tarafında nedense ilk 2 3 gün 80'i gecmesede son 2gundur maşallah 82 83leri görmeye başladı. Yazılımları ben kuruyorum laptop hata alıyor. Oyunlarda Micro shuttering mi diyorlardı fareyi çevirince frame time dalgalanmaları veya başka sorunlar yaşıyorum. YouTube'da donuyordu onu çözdük dedik. NVIDIA yazılımlarını eski yapıp geri güncelledim vs vs. Cyberpunk gibi oyunlarda emsallerinden 20 30FPS az aldığını fark ettim. Yazılımla veya güncellemelerden diye düşündüm ama bugün attığım linkteki sorunu yaşadım üstüne Brave'de YouTube açık ses cızırtılanmaları yaşadım videolar bozulup dondu. Arada bir ekran böyle dalgalanıyordu boşta. Bugün bayağı bir canım sıkıldı iade talep ettim. Bilmiyorum iyi mi kötü mü yaptım vallahi. Değişim mi istemeliydim yoksa garantimi onu da bilmiyorum. 7 gündür sürekli patlayan lastiği yama yapar gibi bir şeyle uğraşıyorum.

@kxy sizin bir tavsiyeniz var mı?

Nedense aldığımdan beri içimde bir huzursuzluk var. Kafam çok karıştı karar vermek zor.

Son düzenleme:

böyle bir olay yaşadım. Zaten ekran kartı tarafında nedense ilk 2 3 gün 80 i gecmesede son 2gundur maşallah 82 83 leri görmeye başladı. Yazılımları ben kuruyorum laptop hata alıyor. Oyunlarda Micro shuttering mi diyorlardı mouseyi çevirince frame time dalgalanmaları veya başka sorunlar yaşıyorum. Youtubede donuyordu onu çözdük dedik. Nvidia yazılımlarını eski yapıp geri güncelledim vs vs. Cyberpunk gibi oyunlarda emsallerinden 20 30fps az aldığını farkettim. Yazılımla veya Güncellemelerden diye düşündüm ama bugün attığım linkteki sorunu yaşadım üstüne bravede youtube açık ses cızırtılanmaları yaşadım videolar bozulup dondu. Arada bir ekran böyle dalgalanıyordu boşta. Bugün baya bi canım sıkıldı iade talep ettim. Bilmiyorum iyi mi kötü mü yaptım valla. Değişim mi istemeliydim yoksa garantimi onuda bilmiyorum. 7 gündür sürekli patlayan lastiği yama yapar gibi biseyle uğraşıyorum.

@kxy sizin bir tavsiyeniz varmi?

Nedense aldığımdan beri içimde bir huzursuzluk var. Kafam çok karıştı karar vermek zor.

Mikro shuttering sorununu genelde özel güç planı ile çözülüyordu benim hatırladığım. Ekran kartı zaten ısınıyor bu cihazın o yüzden o tarafa watt limiti koymalısın. ona özel olarak 115-125 arası bir limit koyarsan ısınmaz. 82-83'de yüksek değil bu arada. Ancak hocam içinize sinmediyse iade edin geçin.

Son olarak hangi ekranı kullanıyorsunuz ? Mux switch açık mı ? Bu cihaz emsallerinden 20-30 fps düşük alamaz kardeşim :) Benchmarklarda görünürdü öyle olsa.

AMD ekran sürücülerinde bir sorun var bu arada. Ekranda dalgalanmalar iGPU sorunu belirtileri. AMD'nin kazığı resmen bu bize. Aynı sorunu AMD işlemcili tüm laptoplarda bulabilirsiniz.

Edit: GameGaraj R9T-5070 Ti: Artifacting ve flicker hatası

Bu konuda da görebilirsiniz. AMD ekran kartı sürücüsünden kaynaklı birsorun o eğer mux switchi açmadıysanız normal bunu yaşamanız ve Nvidia sürücülerini güncellemek işe yaramaz. AMD sürücülerinde temiz kurulum yapınca azalıyor diye biliyorum. Ben iGPU'ya geçtiğimde yaşadım o sorunu sonra AMD'den bayağı ayar yapınca bayağı azalmıştı.

Son düzenleme:
Mikro shuttering sorununu genelde özel güç planı ile çözülüyordu benim hatırladığım. Ekran kartı zaten ısınıyor bu cihazın o yüzden o tarafa watt limiti koymalısın. ona özel olarak 115-125 arası bir limit koyarsan ısınmaz. 82-83'de yüksek değil bu arada. Ancak hocam içinize sinmediyse iade edin geçin.

Son olarak hangi ekranı kullanıyorsunuz ? Mux switch açık mı ? Bu cihaz emsallerinden 20-30 fps düşük alamaz kardeşim :) Benchmarklarda görünürdü öyle olsa.

AMD ekran sürücülerinde bir sorun var bu arada. Ekranda dalgalanmalar iGPU sorunu belirtileri. AMD'nin kazığı resmen bu bize. Aynı sorunu AMD işlemcili tüm laptoplarda bulabilirsiniz.

Edit: GameGaraj R9T-5070 Ti: Artifacting ve flicker hatası

Bu konuda da görebilirsiniz. AMD ekran kartı sürücüsünden kaynaklı birsorun o eğer mux switchi açmadıysanız normal bunu yaşamanız ve Nvidia sürücülerini güncellemek işe yaramaz. AMD sürücülerinde temiz kurulum yapınca azalıyor diye biliyorum. Ben iGPU'ya geçtiğimde yaşadım o sorunu sonra AMD'den bayağı ayar yapınca bayağı azalmıştı.
hybrid mod gerekiyordu düşük enerji çeksin diye onu kullanıyordum ofis ile. Oyun açacağım zaman turboya
geçiyordum. Dedikleriniz doğru olabilir. Cyberpunkta cihaz tv ile aynı ayarları kullanıyorum o 170fps ortalama alırken ben 130 140arasi alıyorum dgpu açmıştım ama fps me fark etmedi. Tüm sorunlarım hybrid moddan miydi yani?
oyunlardaki takılmalar youtubenin donması eğer öyleyse üzücü oldu.

Abi formda dendi ya GameGaraj açıklamasını bile yapmıştı bizlik bir şey değil. AMD'nin güncellemesini bekliyoruz diye :) ben kendi PC'mde denedim bende de aynısı olmuştu. Çözümü var ama uğraştırıcı bayağı ve %100 değil %90 oranında azaltıyor. Neredeyse tüm AMD işlemcili laptoplarda görülebiliyor o durum.

170 FPS vs 140 FPS ise MUX switch farkı bu da %15 falan fark atar. Normal gayet :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Abi formda dendi ya Game garaj açıklamasını bile yapmıştı bizlik bir şey değil. AMD'nin güncellemesini bekliyoruz diye :) Ben kendi pc'mde denedim bende de aynısı olmuştu. Çözümü var ama uğraştırıcı bayağı ve %100 değil %90 oranında azaltıyor. Neredeyse tüm AMD işlemcili laptoplarda görülebiliyor o durum.
en iyisi iadeyi iptal edip bir deniyim. Tamda herşeyi silip pc freedos olmustu. kargoyu strecleyip iadeye hazırlamıştım.
Son sorum youtubeye attığım video sesi ,sorun oyundan mi kaynaklıdır sizce?

Videodaki sorunu tam anlayamadım açıklar mısın?

2 saat Dying Light2 oynadım. 10 saniye videodaki gibi öttü laptop. Oyunda ara sahnedeydim daha sonra gariplesti konuşmalar bir anda o yangın alarmına benzer sesi aldım. Menüye gecemde devam etti. En son menüde video çektim ama pek yetişemedim. 10 saniye sonra sustu.

2 saat Dying Light2 oynadım. 10 saniye videodaki gibi öttü laptop. Oyunda ara sahnedeydim daha sonra gariplesti konuşmalar bir anda o yangın alarmına benzer sesi aldım. Menüye gecemde devam etti. En son menüde video çektim ama pek yetişemedim. 10 saniye sonra sustu.
Hmm oyundan olabilir ses sürücüsü olabilir... Bu sorunu cidden ilk defa duydum. Ya bak r9t'lerin hoperlörler falan çok kaliteli değil de böyle bir hata vermemesi lazım.

Edit: Sadece dying light 2 de mi oldu ?

Hmm oyundan olabilir ses sürücüsü olabilir... Bu sorunu cidden ilk defa duydum. Ya bak r9t'lerin hoperlörler falan çok kaliteli değil de böyle bir hata vermemesi lazım.

Edit: Sadece dying light 2 de mi oldu ?
sadece bugüne kadar dl 2 de yaşadım. oyundan çıktıktan sonra youtubede bi takılma ve cızırtı oldu sonra yok.

sadece bugüne kadar dl 2 de yaşadım. oyundan çıktıktan sonra youtubede bi takılma ve cızırtı oldu sonra yok.
Buna benzer bir sorun mu ?

Şu program yüklü mü öncelikle. Çok sevdiğim bir şey değil ama orjinal ses kontrolcüsü. Sonra mux switch'i biostan açın. Kontrol merkezinden açarsanız bir kaç yeniden başlatma sonrası eski haline dönebiliyor öyle bir bug var. Zaten biostan açılırdı mux switchler neden konrol merkezine konmuş bilmiyorum. Öyle bir deneyin. Sorunlar devam ederse iade edin. Ancak o görüntü titremesi falan net AMD ekran kartının saçmalığı. Ulan AMD rezil ettin beni millete. Bir daha senin ekran kartlarını önerirsem....

1762977261364.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı