Hocam kolay gelsin keşke önden sorsaydınız bu soruları. Neyse artık. Sıcaklıklar konusunda. Cihazın wattını limitlemekten çekinmeyin. 115 watt ile 140 watt arasında %5 fark var hepi topu. Yani 100 fps yerine 105 fps alırsınız en fazla onu da şurada test etmiştim.
Link atmışım hala sorunları yok falan yazılıyor. Ben yetişemiyorum her gün foruma yeni GG şikayet konusu açılıyor geliyor, Şikayetvar keza. Hatta sahibinden de 1.5 aylık cihazı elden çıkaranlar falan görüyorum. Yaparım ederimle olmuyor. Her gün tonla sorunları açılmıyor sen hepsini toplamışsın...
www.technopat.net
burada 3 tane AAA oyunda 115 w, 125 w ve 140 w olarak ortalama fpsleri bulabilirsiniz.
Kısaca 115 watt ile 140 watt arasında %5 falan fark var ken 125 watt ile arasında %3 fark var.
Sıcaklıklarda ise. İşlemcilerin max dayanım sıcaklığı +105 derecedir. Genelde işlemciler 105 dereceyi geçip kendini soğutamazsa laptopu kapanmaya zorlar. Bu Nvidia ekran kartlarında ise 95 derecedir. Aynı şekil 95'i geçerse kendini kapatır laptop. Termal kısmaya gittiği sıcaklık ise
İşlemcide= +95-100 derece
Ekran kartında= +87 derece.
Yani bu sıcaklıklara gelip cihaz kendini kısmıyorsa sıkıntı yoktur. Eskidendi o termal kısmaya gidip cihazın aniden kendini kısması. Şimdi ekran kartı +88 derece olsa bile hafif hafif watt kısımına gidip performanstan ödün vermiyorlar. Siz hissetmiyorsunuz bile. Ha içiniz ille rahat etsin diyorsanız. 125watta sabitleyin gitsin ekran kartını. 140 watt ile performans farkı %3