Çözüldü 3DMark skorlarının değişmesi normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tarçınpuffy

Attopat
Daha fazla  
3D mark time spy demo sürümünde test ettim. Cihazım GameGaraj 9955HX 5070 Ti. 9955HX3D modelden hem CPU hem de GPU 500 puan az ortalama aldı. Normal midir?
17bin puan olan YouTube'da karşılaştırma yapmak için izlediğim cihaz TV videosu. Benim cihazimda bütün ayarları Turbo.

Dosya Ekleri

• 20251110_165808.jpg
    20251110_165808.jpg
    205,9 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_20251110_161124_YouTube.jpg
    Screenshot_20251110_161124_YouTube.jpg
    276,6 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Çözüm
Hybrid mod gerekiyordu düşük enerji çeksin diye onu kullanıyordum ofis ile. Oyun açacağım zaman Turbo'ya.
Geçiyordum. Dedikleriniz doğru olabilir. Cyberpunk'ta cihaz TV ile aynı ayarları kullanıyorum o 170FPS ortalama alırken ben 130 140arasi alıyorum dGPU açmıştım ama FPS'me fark etmedi. Tüm sorunlarım hybrid moddan miydi yani?
Oyunlardaki takılmalar YouTube'nin donması eğer öyleyse üzücü oldu.

Abi formda dendi ya GameGaraj açıklamasını bile yapmıştı bizlik bir şey değil. AMD'nin güncellemesini bekliyoruz diye :) ben kendi PC'mde denedim bende de aynısı olmuştu. Çözümü var ama uğraştırıcı bayağı ve %100 değil %90 oranında azaltıyor. Neredeyse tüm AMD işlemcili laptoplarda görülebiliyor o durum.

Hybrid mod gerekiyordu düşük enerji çeksin diye onu kullanıyordum ofis ile. Oyun açacağım zaman Turbo'ya.
Geçiyordum. Dedikleriniz doğru olabilir. Cyberpunk'ta cihaz TV ile aynı ayarları kullanıyorum o 170FPS ortalama alırken ben 130 140arasi alıyorum dGPU açmıştım ama FPS'me fark etmedi. Tüm sorunlarım hybrid moddan miydi yani?
Oyunlardaki takılmalar YouTube'nin donması eğer öyleyse üzücü oldu.

170 FPS vs 140 FPS ise MUX switch farkı bu da %15 falan fark atar. Normal gayet :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buna benzer bir sorun mu ?

Şu program yüklü mü öncelikle. Çok sevdiğim bir şey değil ama orjinal ses kontrolcüsü. Sonra mux switch'i biostan açın. Kontrol merkezinden açarsanız bir kaç yeniden başlatma sonrası eski haline dönebiliyor öyle bir bug var. Zaten biostan açılırdı mux switchler neden konrol merkezine konmuş bilmiyorum. Öyle bir deneyin. Sorunlar devam ederse iade edin. Ancak o görüntü titremesi falan net AMD ekran kartının saçmalığı. Ulan AMD rezil ettin beni millete. Bir daha senin ekran kartlarını önerirsem....

Eki Görüntüle 2603319

Bu program da yüklü. Sorun reddit deki gibi değil oyun donmadı, direk ekran bi garipleşti ve o iğrenç sesi çıkardı. Sabah babam iade etmeyi iptal ederse sisteme windows kurup tekrar denerim.Hepsiburada hesabı onda. İadeyi iptali kabul etmezse gidicek laptop.
Bu arada benden dolayı Sorun etmeyin kendinize 😅 9955hx gerçekten 85 90 bin bandindaki en güçlü laptop işlemcisi ama ufak tefek sorunları olabiliyor. Ben sorunu arayıp bulamadım halbuki gözümün onundeymis belkide size yazsaydım daha erken iade olma olayı olmazdı. Teşekkür ederim her şey için ben.

Bu program da yüklü. Sorun reddit deki gibi değil oyun donmadı, direk ekran bi garipleşti ve o iğrenç sesi çıkardı. Sabah babam iade etmeyi iptal ederse sisteme windows kurup tekrar denerim.Hepsiburada hesabı onda. İadeyi iptali kabul etmezse gidicek laptop.
Bu arada benden dolayı Sorun etmeyin kendinize 😅 9955hx gerçekten 85 90 bin bandindaki en güçlü laptop işlemcisi ama ufak tefek sorunları olabiliyor. Ben sorunu arayıp bulamadım halbuki gözümün onundeymis belkide size yazsaydım daha erken iade olma olayı olmazdı. Teşekkür ederim her şey için ben.
Rica ederim bari konu çözüldü derseniz millet görmüş olur sorun laptopda değil diye :)

Bu arada sorun etmiyorum çatır çatır kullanıyorum laptopu Allah bozmasın diyelim :)

Rica ederim bari konu çözüldü derseniz millet görmüş olur sorun laptopta değil diye :)

Bu arada sorun etmiyorum çatır çatır kullanıyorum laptopu Allah bozmasın diyelim :)

İnşallah öyle devam eder hocam bu gece uyumayıp yarına sorunu çözmeye çalışacağım. Ben ön yargı ve aldığımdan beri içimde kötü bir his vardı. Eski laptoptan flasha Windows sonra kurulum vs benim çok işim var 😆. İade olsa yerine ne alacağım şimdi oda var alamam. Sabaha kadar deneyeyim en iyisi. Her şey için teşekkür ederim artık sizi rahatsiz etmeyeceğim. Konuya çözüldü veya çözülmedi yazarım oyun testi ve YouTube'dan sonra.

İnşallah öyle devam eder hocam bu gece uyumayıp yarına sorunu çözmeye çalışacağım. Ben ön yargı ve aldığımdan beri içimde kötü bir his vardı. Eski laptoptan flasha Windows sonra kurulum vs benim çok işim var 😆. İade olsa yerine ne alacağım şimdi oda var alamam. Sabaha kadar deneyeyim en iyisi. Her şey için teşekkür ederim artık sizi rahatsiz etmeyeceğim. Konuya çözüldü veya çözülmedi yazarım oyun testi ve YouTube'dan sonra.

Hemen cevabını vereyim ne alacağınızın. MSI Vector'ya da ASUS ROG. Kalan tüm cihazların sıcaklık performansı 3 aşağı 5 yukarı r9t ile aynı :) yazılım için HP Omen'de olabilir.

Hemen cevabını vereyim ne alacağınızın. MSI Vector'ya da ASUS ROG. Kalan tüm cihazların sıcaklık performansı 3 aşağı 5 yukarı r9t ile aynı :) yazılım için HP Omen'de olabilir.
Fiyat olarak 88 bandında rog yok msi var 45nstc ekran 16 ram. Omen işlemcisi ryzen 7 350ai. Yani hepsinde bir fark var. 28 Kasım belki beklenir. Ama 11.11 de bi indirim yoktu genel olarak 3 5bin. 28e kadar zamlanabilirlerde. Sabaha kadar deneyeyim en iyisi.

Fiyat olarak 88 bandında rog yok msi var 45nstc ekran 16 ram. Omen işlemcisi ryzen 7 350ai. Yani hepsinde bir fark var. 28 Kasım belki beklenir. Ama 11.11 de bi indirim yoktu genel olarak 3 5bin. 28e kadar zamlanabilirlerde. Sabaha kadar deneyeyim en iyisi.
Hocam kolay gelsin keşke önden sorsaydınız bu soruları. Neyse artık. Sıcaklıklar konusunda. Cihazın wattını limitlemekten çekinmeyin. 115 watt ile 140 watt arasında %5 fark var hepi topu. Yani 100 fps yerine 105 fps alırsınız en fazla onu da şurada test etmiştim.

burada 3 tane AAA oyunda 115 w, 125 w ve 140 w olarak ortalama fpsleri bulabilirsiniz.
Kısaca 115 watt ile 140 watt arasında %5 falan fark var ken 125 watt ile arasında %3 fark var.

Sıcaklıklarda ise. İşlemcilerin max dayanım sıcaklığı +105 derecedir. Genelde işlemciler 105 dereceyi geçip kendini soğutamazsa laptopu kapanmaya zorlar. Bu Nvidia ekran kartlarında ise 95 derecedir. Aynı şekil 95'i geçerse kendini kapatır laptop. Termal kısmaya gittiği sıcaklık ise
İşlemcide= +95-100 derece
Ekran kartında= +87 derece.

Yani bu sıcaklıklara gelip cihaz kendini kısmıyorsa sıkıntı yoktur. Eskidendi o termal kısmaya gidip cihazın aniden kendini kısması. Şimdi ekran kartı +88 derece olsa bile hafif hafif watt kısımına gidip performanstan ödün vermiyorlar. Siz hissetmiyorsunuz bile. Ha içiniz ille rahat etsin diyorsanız. 125watta sabitleyin gitsin ekran kartını. 140 watt ile performans farkı %3 :)

Hocam kolay gelsin keşke önden sorsaydınız bu soruları. Neyse artık. Sıcaklıklar konusunda. Cihazın wattını limitlemekten çekinmeyin. 115 watt ile 140 watt arasında %5 fark var hepi topu. Yani 100 fps yerine 105 fps alırsınız en fazla onu da şurada test etmiştim.

burada 3 tane AAA oyunda 115 w, 125 w ve 140 w olarak ortalama fpsleri bulabilirsiniz.
Kısaca 115 watt ile 140 watt arasında %5 falan fark var ken 125 watt ile arasında %3 fark var.

Sıcaklıklarda ise. İşlemcilerin max dayanım sıcaklığı +105 derecedir. Genelde işlemciler 105 dereceyi geçip kendini soğutamazsa laptopu kapanmaya zorlar. Bu Nvidia ekran kartlarında ise 95 derecedir. Aynı şekil 95'i geçerse kendini kapatır laptop. Termal kısmaya gittiği sıcaklık ise
İşlemcide= +95-100 derece
Ekran kartında= +87 derece.

Yani bu sıcaklıklara gelip cihaz kendini kısmıyorsa sıkıntı yoktur. Eskidendi o termal kısmaya gidip cihazın aniden kendini kısması. Şimdi ekran kartı +88 derece olsa bile hafif hafif watt kısımına gidip performanstan ödün vermiyorlar. Siz hissetmiyorsunuz bile. Ha içiniz ille rahat etsin diyorsanız. 125watta sabitleyin gitsin ekran kartını. 140 watt ile performans farkı %3 :)
Teşekkür ederim daha önce okumuştum ama birdaha okudum. Ben test olarak watt değerlerini kısıp ss almıştım soğutmayı baz aldım performansı iyiydi sadece bi ısınma gördüm belki gene dl 2 dendi. 3 kere art arda benchmark yapmaya üşendim haliyle fps düşüyor gibi gelmesi normal oynamaya devam ediyordum. Teşekkür ederim tekrardan. Çok kıymetli bir abisin. Herkes senin gibi ilgilenmez yeter be kardeşim der.

Teşekkür ederim daha önce okumuştum ama bir daha okudum. Ben test olarak watt değerlerini kısıp SS almıştım soğutmayı baz aldım performansı iyiydi sadece bir ısınma gördüm belki gene DL 2 dendi. 3 kere art arda benchmark yapmaya üşendim haliyle FPS düşüyor gibi gelmesi normal oynamaya devam ediyordum. Teşekkür ederim tekrardan. Çok kıymetli bir abisin. Herkes senin gibi ilgilenmez yeter be kardeşim der.

Ne demek kardeşim. Benim marka fanboyluğu ile pek işim olmaz. Bakma şartlar gereği bu r9t savunucusu gibi görünüyorum da insanlar bilmeden çamur atıyorlar. AMD'nin sorunu Gg'a yükleyemeyiz ki. Ya da NVIDIA'nın sorunlarını. Bir de r9t mükemmel bir cihaz değil olamazda çünkü F/P cihazı. Zaten tanım olarak fiyat/performans demek o fiyata alabileceğin en iyi cihaz anlamına gelir en mükemmel anlamına gelmez. + ve eksileri kağıda dökersin ve en iyisidir o cihaz bu listeye göre. Neyse hocam ben daha buralardayım bir sıkıntısı olan varsa sorabilir. Gördükçe cevaplarım. Zaten iyi oluyor aslında bu gibi başlıklar insanlarlar cihazı alınca ne gibi sorunlarla karşılaşabilirler ve çözümü nedir bilsin. Zaten çok yeni bu kasalar illaki sorunları çıkacaktır. Ancak daha kronik diyebileceğimiz bir sorunu çıkmadı çok şükür.

Edit: Bu arada bu cihazların daimi kötüleyicisi @vadaa reis kendini buradan banlatmış anladığım kadarıyla. Buradan banlattığı yetmediği gibi gidip diğer formlardan da tek tek banlatıyor. En son kırmızı formda kendini banlatacak gibi. Elime aldım patlamış mısırımı okuyorum oraları şu anda :) :D

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı