3x Raid 0 Yaparak SSD Performansına Yaklaşabilir Miyim?

3X 1TB RAİD HDD'mi yoksa 250 GB 250 EVO SSD'mi ?

  • 3X 1 TB RAİD

    Oy: 0 0,0%

  • Oy verenlerin toplamı
    4

MyCgg

Hectopat
Katılım
21 Mayıs 2015
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba;

3x WD Red 1 TB alarak hızlı ve yüksek kapasiteli bir alan kurmayı düşünüyorum,

Sorum şu olacak;
SSD Performansına yakın bir performans alabilir miyim bunu bu forumda yapan birileri var mı? Yoksa hiç bulaşmayıp gidip 250 GB SSD mi alayım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tercihe göre değişen bir durum. Yüksek kapasitelere ihtiyacınız varsa dediğiniz gibi yapabilirsiniz. Okuma, yazma hızları olarak büyük ihtimal günümüz SSD'lerine yakın değerler elde edersiniz fakat SSD'lerin HDD'lere göre en büyük artısı olan erişim süresini tadamamış olursunuz tam olarak. Neticede bir tarafta içinde okuma yazma kafası bulunan HDD, diğer tarafta ise basitçe örnek vermek gerekirse flash bellek mantığı ile çalışan SSD var. Dediğim gibi kapasite dert değilse SSD almanı öneririm.
 
Merhaba.
RAID 0 ile okuma/yazma hızınız yüksek olacaktır erişim süresi milisaniyelerle ölçülen bir kavram olduğu için SSD yada HDD arasındaki erişim sürelerini bizler çokta fazla hissetmeyiz ancak önemli olan değerlerden biride IOPS'dir. (Input/Output Operations Per Second, pronounced eye-ops) Sâniye başına gerçekleşen Girdi / Çıktı işlemi, kısaca bilgisayarınız üzerindeki Mouse tik işleminden tutunda bir exe dosyasını çalıştırmanız IOPS aşamasından geçer, Örnek vermek gerekirse 10 sekmeli bir web browser açtığınızda 100 IOPS değer harcıyor, açılıştaki antivirüs programınız 50 IOPS harcıyor, bilgisayar başlarken toplam yazılımlarınız 2000 IOPS harcıyorsa HDD nin 2000 IOPS ye cevap vermesi SSD diskten daha yavaş olacaktır. SSD disklerdeki IOPS değerleri HDD disklerdeki IOPS değerlerinden çok çok kat fazladır.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı