4.000TL'ye sistem yükseltme

QQBerat

Decapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar Benim çok eski bir masaüstü bilgisayarım var ve 3 gün sonra elime 4.000TL geçicek bu parayla İşlemci,Ekran Kartı,Ram ve PSU yükseltmesi yapmak istiyorum gerçekten artık bu sistemden bıktım bu işi çok iyi bilen biri bana alabileceğim en uygun sistemi söylerse çok iyi olur.Sistem şu şekilde(ne kadar sistme denilebilirse)

İşlemci : İntel Core Quad Q6600 2.4Ghz

Bu sistemi arttırabilmem için toplam Bütçe 4.000TL. Şimdiden Teşekkürler. En ince ayrıntısına kadar nedenleriyle Anlatabilirseniz sevinirim. İyi gunler dilerim

Ekran Kartı : ATI RADEON HD 240-PRO 256MB

Ram : 3GB DDR2 667 MHZ (2GB + 1GB)

Ana Kart : MS-7379 VERSİON 2.0

PSU :300w Rated 250 (öyle yazıyordu hatırladığım)

4000 TL bütçeye en mantıklı R3 3200G APU sistem toplanır ileride 5600G ile upgrade yapılabilir.

Hocam bu kasayı satmanın zaten 4000 TL etmez benim fikrim yükseltmeye gerek yok. Biraz daha elinize para geçtiğinde direk yeni sistem toplarsınız.

Hocam haklısınız vallahi ama 6 senedir aynı PC'yi kullanıyorum gerçekten bıktım.

4000 TL bütçeye en mantıklı R3 3200G APU sistem toplanır ileride 5600G ile upgrade yapılabilir.

Bunu da düşüneceğim.

Hocam haklısınız vallahi ama 6 senedir aynı PC'yi kullanıyorum gerçekten bıktım.

Bunu da düşüneceğim.
Hocam aslında şöyle bir sistem de dizilebilir kasayla psu gerek yok zaten i5 4. Nesil gt730 ekran kartı 8 GB Ram bir de ssd aldın mı 4 k ya şu anki sistemden baya iyi olur hatta valorant gibi oyunlarda 90 100 fps alabilirsin. Adamlar trendyolda böyle sistemleri 11 k ya fln satıyor :) Rgb koyup. Piyasayı bilmiyorum ama ikinci elden yaparsan üstüne para bile kalabilir.

Hocam aslında şöyle bir sistem de dizilebilir kasayla PSU gerek yok zaten i5 4. nesil GT730 ekran kartı 8 GB RAM bir de SSD aldın mı 4 k ya şu anki sistemden bayağı iyi olur hatta Valorant gibi oyunlarda 90 100 FPS alabilirsin. Adamlar Trendyol'da böyle sistemleri 11 k ya falan satıyor :) RGB koyup. Piyasayı bilmiyorum ama ikinci elden yaparsan üstüne para bile kalabilir.

Evet hocam aslında bende o tarz bir sistem düşünmüştüm daha önceden ama anakartımın destekleyebileceği şeyler mi peki onlar internette ana kartımı aratmaya çalıştığımda fazla bir şey bulamamıştım. Bazıları yine aynı seriden devam et diyor örneğin Q6600'ü Q9650 yap atı Radeon HD 2400'ü 7000 serisine falan çıkar gibisinden. Anakartımın modelini biliyorum fakat internette tam anlamıyla fazla bilgi bulamıyorum.

Evet hocam aslında bende o tarz bir sistem düşünmüştüm daha önceden ama anakartımın destekleyebileceği şeyler mi peki onlar internette ana kartımı aratmaya çalıştığımda fazla bir şey bulamamıştım. Bazıları yine aynı seriden devam et diyor örneğin Q6600'ü Q9650 yap atı Radeon HD 2400'ü 7000 serisine falan çıkar gibisinden. Anakartımın modelini biliyorum fakat internette tam anlamıyla fazla bilgi bulamıyorum.
Anakartı da değişmek gerek ddr3 geçmen gerekir. Ama ikinci elden ucuzdur diye düşünüyorum hem günümüz teknolojisine daha yakınlaşmış olur sistemin hem de gta 5 bile açıyor benim bildiğim en düşük ayarlarda 50 60 fps fln

Anakartı da değişmek gerek DDR3 geçmen gerekir. Ama ikinci elden ucuzdur diye düşünüyorum hem günümüz teknolojisine daha yakınlaşmış olur sistemin hem de GTA 5 bile açıyor benim bildiğim en düşük ayarlarda 50 60 FPS falan.

Evet anakrat değiştirmek gerçekten çok güzel olurdu DDR3 benim için iyi olabilir. Tam olarak yapmamı istediğiniz şeyleri tamamiyle anlatır mısınız?

DDR 3 anakart i5 4. veya 3. nesil işlemci NVIDIA GT730 ekran kartı 8 GB DDR 3 RAM.

Çok teşekkür ederim. Oynayacağım oyunlar zaten Roblox, Valorant gibi oyunlar. Rahatça oynayabilirim değil mi? Ayrıca dediğiniz sistem için bir ana kart tavsiyeniz var mı? Şu anki anakartıma bağlı olan kablolarla uyumlu çalışabilecek mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı