4+4 GB RAM'i 8+4 yaptıktan sonra kasmalar olmaya başladı

Smileee454

Decapat
Daha fazla  
RAM
12 GB DDR4 Cl18
SSD veya HDD modeli
C-S24 240G
Ekran kartı
İntel HD graphics 630
Anakart
Lenovo 10NK001XTX
İşlemci
İ3-7100
4+4 GB RAM vardı ardından 8 GB DDR4 RAM sipariş ettim ve 8+4 şeklinde yaptım RAM'lerimi. Uygulamalar eskisinden daha hızlı açılıyor fakat oyunlarda çok ciddi şekilde kasma mevcut. RAM'lerin değerleri aynı sorunuma çözüm arıyorum fakat hiçbir şekilde bulamıyorum.

Çünkü mismatch yapmışsınız, 4+4 yani 8 GB geçince 8 GB'lık bellekten gelen diğer 4 GB belleği kullanmaya çalışınca bellekler sıkışıyor, tavsiyem direkt aldığınız 8 GB'lık bellekten bir tane daha alıp onu takın ya da 4 GB'lık belleği çıkartın.

Harici ekran kartı olmayan sistemlerde ramleri dual channel yapmak fps değerleri %50-%60 daha arttırıyor. Bütçen varsa 8 + 8 yoksa da 4 + 4 olarak kullanabilirsin.

Benim arkadaşımda aynı şekilde yaptı böyle fakat onda böyle bir sorun yok.

Bütçem var fakat sorunumun cevabı nedir onu öğrenmem gerek.

Senin satın aldığın RAM bilgisayardaki ile aynı RAM çipi olmayabilir veya bilgisayarındaki RAM çipi arkadaşının bilgisayarındakinden farklıdır, olasılıklar fazla arkadaşın dediği gibi harici olmadığı için 8+8 yapman daha iyi olur.

Harici ekran kartı vardır hocam.
dediğim şey aslında şu 4+4 ken böyle bi sorun yoktu hız yönünden sorunum yok sadece 8+4 yapınca ciddi şekilde fps im düştü

Senin satın aldığın RAM bilgisayardaki ile aynı RAM çipi olmayabilir veya bilgisayarındaki RAM çipi arkadaşının bilgisayarındakinden farklıdır, olasılıklar fazla arkadaşın dediği gibi harici olmadığı için 8+8 yapman daha iyi olur.
anladım en yakın zamanda yapıcam

dediğim şey aslında şu 4+4 ken böyle bi sorun yoktu hız yönünden sorunum yok sadece 8+4 yapınca ciddi şekilde fps im düştü
Hocam apu sistemlerde dual channel(4+4 veya 8+8) işlemci gücünü arttırır ondan dolayı düşük fps alıyorsunuz, sistemde hız yönünde artış olabilir ama oyunlarda fps düşüşü görmeniz normal.

Hocam apu sistemlerde dual channel(4+4 veya 8+8) işlemci gücünü arttırır ondan dolayı düşük fps alıyorsunuz, sistemde hız yönünde artış olabilir ama oyunlarda fps düşüşü görmeniz normal.
anlaşıldı hocam teşekkür ederim

reis tekrardan 4+4 ü denedim ve fps farklarını not aldım
4+4 de
Valorant:85-90 fps
Lol:130-140 fps
8+4 de
Valorant:50-60 bazen 40
Lol:40-50
neden böyle devasa farklar var anlamadım bir türlü

Son düzenleme:
Geri
Yukarı