4-5 bin TL'ye R7 5800X için sıvı soğutma önerisi

extager

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B450M S2H Anakart
Ryzen 7 5800X İşlemci
Kingston Fury Beast RGB 2x8GB 3600MHz Ram
Sapphire 7600XT Pulse
MSI MPG A650BN Psu
MSI Mag Forge 100M Kasa
Meslek
Kolonya İmal
Kasam MSI 100M anakartım B450M S2H işlemcim 5800X ekran kartım ise 7600XT(Sapphire Pulse)

Stok AMD fanım var ve boşta 60'dan aşağıya düşmüyor işlemci ısısı. BIOS'tan işlemcinin stok olarak gelen otomatik ayarını kapattım kapatmadan önce 70 küsurlarda takılıyordu. Sıvı soğutma düşünüyorum ML240L V2 düşünüyordum fakat kronik falan diyorlar. Önerebileceğiniz kaliteli bir model var mıdır? Bütçe olarak 4-5K'yı geçmezse süper olur daha iyi soğutur diyorsanız önerebilrceğiniz kule tipi soğutuculara da açığım dostlar.

Lian Li duyduğum bir marka fakat Corsair, Cooler Master gibi firmalardan kalitesini ayıran nedir? Enermax'ı da ilk defa duyuyorum hocam.
Genel olarak pompa ve malzeme kalitesi olarak üst seviye ürünler. Enermax uzun zamandır sektörde olan eski bir marka.

Ayrıca piyasada en iyi AiO olarak görülen Arctic LF3'ten daha iyi performans gösteriyor testlerde.

Sonuçları paylaşabilir misiniz?

İyi de burada ALF ile Enermax arasında sizin belirttiğinizin tam tersi ciddi bir fark var AMD platformunda?

Enermax için farklı kaynaklardan bir inceleme sonucu bulmak zor yaygın kullanılan bir soğutma olmadığı içindir belki bilemiyorum. İki kaynağında İntel ile olan değerlerini kıyaslayınca değerler arasında problem var.

7mXvNo2QpV5p3KkZq635YA-970-80.png

Toms Hardware burada 175W için Enermax'ı 51 derece olarak belirtmiş. Techpowerup 150W için Enermax'ı 56 derece olarak belirtmiş 200W içinse 68 derece belirtmiş, arada ki 50W 12 derece fark ediyor, aşağı yukarı 175W için 60-62 derece arası bir sonuç vermesi lazım Toms Hardware'in.

temp-intel-45-dba-150.png

temp-intel-45-dba-200.png

Farklı koşullarda yapılan iki benchmarkı karşılaştıramazsın. İki grafiği de kendi içinde karşılaştırabilirsin. Büyük fark dediğin 1-2 derece. Buna fiyat farkı gibi etkenler girdiğinde LF3'ten daha iyi oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı