4 Ay içinde LGS'den 420 Puan Kazanılır Mı?

• Konuyu başlatan Denji
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 2.384
1.deneme:
Türkçe: 18 doğru 2 yanlış.
İnkılap: 9 doğru 1 yanlış.
Din: 9 doğru 1 yanlış.
İngilizce: Full.
Matematik: 12 doğru 4 yanlış 4 boş.
Fen: 16 doğru 4 boş.

2.deneme:
Türkçe: 17 doğru 2 yanlış 1 boş.
İnkılap: 9 doğru 1 boş.
Matematik: 12 doğru 5 yanlış 3 boş.

3.deneme hız yayıncılık olduğu için çok zorlanmıştım:
Türkçe: 17 doğru 3 yanlış.
İnkılap: 9 doğru 1 yanlış.
Matematik: 11 doğru 5 yanlış 3 boş.
Fen: 10 doğru 9 yanlış 1 boş.

Çoğunluk 4 saat yeterli olur 6 saat dayanamazsın demiş ama benim yeni nesil ve eski nesil karışık 20 tane soruyu çözmem yaklaşık 2 pomodoro yani 50 dakika sürüyor ki ben kendime matematikte günlük 50 soru hedefi koyuyorum artık. Diğer derslere de yetişebilmem adına 6 saat çalışmam şart.

Öncelikle çalışma saatini sen belirle. Deneme sonuçlarına bakılırsa gerekli çalışmalarla 420'yi kesin geçersin. Sözel derslerdeki ve fen dersinde yanlış çıkarmamaya bak. Yanlış yaptığını soruları (denemedekileri) tekrar çöz. Matematik ve Türkçeye gelecek olursak Türkçe için soruları dikkatli oku. Matematik dersi için yapmanı tavsiye edeceğim şey soru çözümleri izleyip çok pratik yapman ve denemelerde yapamadığın soruları boş bırakman. Sınavında başarılar.

Öncelikle çalışma saatini sen belirle. Deneme sonuçlarına bakılırsa gerekli çalışmalarla 420'yi kesin geçersin. Sözel derslerdeki ve fen dersinde yanlış çıkarmamaya bak. Yanlış yaptığını soruları (denemedekileri) tekrar çöz. Matematik ve Türkçeye gelecek olursak Türkçe için soruları dikkatli oku. Matematik dersi için yapmanı tavsiye edeceğim şey soru çözümleri izleyip çok pratik yapman ve denemelerde yapamadığın soruları boş bırakman. Sınavında başarılar.
Hocam 30 dakikada 30 paragraf sorusu
1 saatte 20-30 tane eski ve yeni nesil karışık Matematik sorusu
Yaklaşık 45 dakikada da 20-25 tane Fen sorusu çözebiliyorum. Sizce ideal mi?

Bununlar beraber günde toplam 100-150 soru çözsem yine ideal midir? Örneğin bugünki programım 30 Paragraf sorusu, 40 Matematik sorusu, 30 Fen Bilimleri sorusu ve 20 İnkılap sorusu çözmek.

Bunu kendiniz deneyip görebilirsiniz. Biz bir şey diyemeyiz. Tek diyeceğim bu süreçte eksiklerini kapata kapata konulara çalış. Bir şeyler yaparsın illaki.

3 ila 4 saat kendini sıkmadan çalışırsan 420 de geçersin sadece panik yapma hem çalışırken hem de sınav anındayken panik yapma.
Hocam 30 dakikada 30 paragraf sorusu.
1 saatte 20-30 tane eski ve yeni nesil karışık matematik sorusu.
Yaklaşık 45 dakikada da 20-25 tane fen sorusu çözebiliyorum. Sizce ideal mi?

Bununlar beraber günde toplam 100-150 soru çözsem yine ideal midir? Örneğin bugünkü programım 30 paragraf sorusu, 40 matematik sorusu, 30 fen bilimleri sorusu ve 20 inkılap sorusu çözmek.

Uygundur bence.

Okulun en yaramaz öğrencisi, en tembeli, neredeyse sonuncusu olan ben, son bir ay çalışarak okul 5.liği yaptım. Şu an bölgemdeki en iyi okuldayım yani netlerin şu an iyi gibi fakat Tonguç yayınlarının 30 günlük kitabı oluyor o programla gidersen full e yakın yaparsın. Benim kazanmamda Tonguç dışında hiçbir etken yoktur çok yayın çıktı zırt pırt ama Tonguç neredeyse çıkacak soruları soracak utanmasa. Bence 30 günlük program testlerinden al arkasında sticker fln oluyor. Başarılar :)

@Denji ne yaptınız hocam? Netleriniz nasıl şu an?
350-380 arasında gidip geliyorum ve çok zorlanıyorum. Yine de 280-320 aralığından kurtuldum. Bu da iyi birşey. Fakat hedefime yani 430 puana ulaşabilmem için bu 20 günü çok iyi değerlendirmeye çalışacağım. Şansa çok ihtiyacım var. Aynı şekilde hırsa da.

350-380 arasında gidip geliyorum ve çok zorlanıyorum. Yine de 280-320 aralığından kurtuldum. Bu da iyi birşey. Fakat hedefime yani 430 puana ulaşabilmem için bu 20 günü çok iyi değerlendirmeye çalışacağım. Şansa çok ihtiyacım var. Aynı şekilde hırsa da.
Hocam konunuza yeni denk geldim. İstediğiniz puanı alabilecek net yaptınız mı ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı