4 Aylık TurkNet tecrübem

213082

Hectopat
Katılım
27 Mayıs 2018
Mesajlar
1.628
Makaleler
3
Çözümler
4
4 aydır TurkNet kullanıyorum. Ankara'da yaşıyorum. FTTH altyapım var. Kullandığım süre boyunca yaşadıklarımı anlatacağım.

En çok merak edilen şeylerden birisi olan müşteri hizmetleri konusu;

Evet müşteri hizmetleri konusunda belki de en kötü İSS TurkNet'dir. 2 hafta önce hızım 10 Mbps'ye sabitlendi. Burada ve başka forumlarda sorunumu dile getirdim aynı zamanda online işlemlerden defalarca yazdım. Sorunumu çözemediler. Garip garip cevaplar aldım. En sonunda iptal ettirecektim. Son bir umut TurkNet Forum'a konu açtım. Orada yetkili bir arkadaş sorunumu 10 dakikada halletti. Neden böyle olduğunu sorduğumda ise verilen cevaba inanamadım. Hızım arka planda buga girmiş. Ve tam 2 hafta bu sorunu çözemedi Turknet. Eğer bağlatmayı düşünüyorsanız yaşadığınız sorunda destek kaydı açın ancak oradan sorunun çözülmesini beklemeyin. Donanımhaber Forum'da ve Turknet Forum'da konular açın. Oradaki yetkili arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Hız ve ping konusunu hakkında;

Ping konusunda açıkçası fazla yorum yapamayacağım. Bizde yıllardır altyapı olmadığı için çeşit çeşit İSS kullanma fırsatım olmadı. Ancak ben buraya İstanbul ve Frankfurt'a yaptığım ping testlerini ekleyeceğim. Sizde kendi İSS'nizle karşılaştırıp yorum yapabilirsiniz. Ankara'da oturduğumu belirtmiştim.

Frankurt ping ve hız testi;

frankfurt ping.png


İstanbul ping ve hız testi;

istanbul test.png


Evde şuan herkes internet kullanmakta. Yoğun olmayan saatlerde tekrar hız testi eklemeye çalışacağım.


Fiyatlar ve sonuç;

Şüphesiz en uygun fiyata en yüksek hızı veren İSS. Ancak bunun en büyük nedenlerinden biri doğru düzgün müşteri hizmetlerinin olması. Yaşadığınız en ufak sorunda bile sizi bıktırıyorlar. Ayda 85 TL sabit ödeme yapıyorum. Modem ve GPON cihazı için kira ücreti ödemiyorum. Artı olarak statik ip hizmetimi başlattım 2 gün önce. 12 TL faturaya eklenecek. Bu fiyata aldığım hizmetten kısmen memnunum açıkçası. 3-4 gün öncesine kadar iptal ettirecektim ama yaşadığım sorun yüzünden :D. Geforce Now için TurkNet bağlatacak olan arkadaşlar var gördüğüm kadarıyla. Bildiğiniz gibi sunucular Ankara'da bende Ankara'da olmama rağmen İstanbul'da oturan TurkNet kullanıcısı Geforce Now sunucularından daha düşük ping alıyor. Geforce Now'a bağlanmak için önce İstanbul'a oradan da sunucuya bağlanıyor. Buda ekstra ping anlamına geliyor. Geforce Now için bağlatacak arkadaşlar aklında bulundursun.

İstediğiniz ping ve tracert testi için konunun altına yazmanız yeterli.
 
Hocam bu 100Mbps başvuru ile mi altyapı yapıyorlar başvuru ücreti ne kadar?
 
TTNET kullanıyorum, yaklaşık 80tl'ye 13mbps felan alıyorum. TURKNET'e başvuru yaptım ve dün akşam sözlü onayımı da verdim. Yakın zamanda servis sağlayıcım değişmiş olacak.

İstanbul/Esenyurt'da oturuyorum açıkçası ne kadar hız alırım vs bilmiyorum. Modemim zaten VDSL destekliyor. En az 35 en fazla 90-100 alacağımı düşünüyorum.

Sorun yaşar mıyım? bilemiyorum. Bu tür durumlarda bölgeden bölgeye hatta mahalleden mahalleye hatta sokaktan sokağa bile değişebiliyor. Türkiye'de internet zaten strandart bir şey değil.

Ben ümitliyim ama hayırlısı, kullanınca göreceğiz.
 
Valve tracert.
Eki Görüntüle 909047

Kurulum ücreti 108 TL. Eğer fiber altyapınız varsa otomatik olarak 100 Mbps tanımlanıyor. 85 TL'ye kulllanıyorsunuz, ek 10 TL vermenize gerek yok.

Yani fiber için 108 TL anladım hocam sadece bizim daire içinmi yoksa apartman için de var mı?
 
Yani fiber için 108 TL anladım hocam sadece bizim daire içinmi yoksa apartman için de var mı?
Sadece fiber için değil bütün altyapılar için kurulum ücreti 108 TL.
Statik IP ne için aldınız hocam?
Sadece meraktan aldım hocam. Pingi düşürecek mi diye merak ettim. Gerçekten de düşürdü. Ama ev kullanıcıları için pek uygun değil. Bende 1 ay kullanıp iptal ettireceğim.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı