Çözüldü 4 farklı sürücü aynı anda nasıl oluyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhabalar.

Casper bilgisayarım var. Elimde 3 farklı driver var.

Birincisi: Kendi sitesindeki (Bunu kurunca yazılımı da geliyor)
İkincisi: Bilgisayarla gelen CD. Deki (Bunu kurunca yazılımı da geliyor)
Üçüncüsü Windows tarafından otomatik kurulan.
Dördüncüsü ise, Realtek'in kendi sitesindeki en güncel sürücü.

Bunların herhangi birini yüklediğimde, en güncel driver o olarak görünüyor ancak hepsi farklı sürümler.

Bu nasıl olabiliyor acaba?

Bir de bunlar birbirlerinin eski sürümleri mi yoksa aynı ses kartı için, firmalara verilen driver ve yazımlar da mı farklı?

Teknik bilgim hiç olmadığı için, konuyu anlayamadım.

Çözüm
Aslinda Realtek yazilimiyla hiç ilgim yok ancak bir şeyden huylandim. Yaziliminda Dolby ses diye bir kisim var. Ve acik. Normalde yazilim olmasaydi da bu aktif olur muydu onu cozemedigim için cikti bu karisikligim.

Yoksa ben hiç driver kurmaz, hepsini Windows'a kurdururdum.

Yazılım ile birlikte geliyor çok büyük ihtimalle o teknoloji. Windows sadece sürücü kuruyor. Mesela şuradan örnek vereyim; Windows Radeon kartlar için sadece ekran kartı sürücüsünü kuruyor. Ancak kullanıcı kendi kurarsa Radeon Software ile birlikte kuruluyor sürücü.
Windows sürücüleri daha stabil çalışıyor ancak eski sürüm kuruyor. O yüzden onu dedim. Tabii ki de diğer sürücüler sorun yaratacak diye bir şey yok.
Aslinda Realtek yazilimiyla hic ilgim yok ancak birseyden huylandim. Yaziliminda Dolby ses diye bir kisim var. Ve acik. Normalde yazilim olmasaydi da bu aktif olur muydu onu cozemedigim icin cikti bu karisikligim.

Yoksa ben hic driver kurmaz, hepsini Windows'a kurdururdum.

Aslinda Realtek yazilimiyla hiç ilgim yok ancak bir şeyden huylandim. Yaziliminda Dolby ses diye bir kisim var. Ve acik. Normalde yazilim olmasaydi da bu aktif olur muydu onu cozemedigim için cikti bu karisikligim.

Yoksa ben hiç driver kurmaz, hepsini Windows'a kurdururdum.

Yazılım ile birlikte geliyor çok büyük ihtimalle o teknoloji. Windows sadece sürücü kuruyor. Mesela şuradan örnek vereyim; Windows Radeon kartlar için sadece ekran kartı sürücüsünü kuruyor. Ancak kullanıcı kendi kurarsa Radeon Software ile birlikte kuruluyor sürücü.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı