4 GB RAM, i5 4200M sistem için Linux distro önerisi

LapTop_Kardeş

Femtopat
Daha fazla  
4 GB RAM (3,75 kullanılabilir)
500 GB HDD.
Intel Core i5 4200M.
Intel HD Graphics 4600.
NVIDIA GeForce GT 740M.

Şu anda Windows 10 kullanıyorum fakat her şey çok yavaş açılıyor, arkada 3 sekme açıkken yanıt verememe hataları alıyorum. HDD'den kaynaklı biliyorum ama biraz rahatlatacak bir distro arıyorum. Linux'ta deneyimim var. Mint önermeyin. Ben yüklediğimde DNS hataları aldım. Her şeyi denedim ama olmadı. Ondan önce daha fazla sorun yaşadım. NVIDIA GeForce GT 740M sürücüsü rahat kurabilsem iyi olur. Linux'u ana makine kullanacağım. Oyun oynayacağım ama eski oyunlar. VSC'de Python kullanacağım. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un LTSC, özellikle iot LTSC sürümlerini denedin mi?

Denemek istemiyorsan yada denedin ve tatmin etmediyse, Lubuntu yada Xubuntu olabilir.

DNS hataları için detay verirsen garip dağıtımlar ile uğraşmak yerine çözebiliriz.

Windows'un LTSC, özellikle iot LTSC sürümlerini denedin mi?

Denemek istemiyorsan yada denedin ve tatmin etmediyse Lubuntu yada Xubuntu olabilir.

DNS hataları için detay verirsen garip dağıtımlar ile uğraşmak yerine çözebiliriz.
Denedim gene çok çey fark etmemişti. Xubuntu lts bulamadım. En yeni sürümünü mü indiriyim?

Denedim gene çok şey fark etmemişti. Xubuntu LTS bulamadım. En yeni sürümünü mü indireyim?

Günlük kullanım için en son sürüm iyidir.
Bizim ihtiyacımız kurumsal "sabitlik" yerine daha çok güncel kaynaklara erişmektir.

Ve LTS sürüm aslında yanında "LTS" diye yazmasada orada:
1764452040287.png

24.04 Ubuntu'nun şu an için en yeni, uzun vadeli destek alan sürümüdür.
Her iki yılda bir nisan ayında yeni LTS sürümü çıkar.

Günlük kullanım için en son sürüm iyidir.
Bizim ihtiyacımız kurumsal "sabitlik" yerine daha çok güncel kaynaklara erişmektir.

Ve LTS sürüm aslında yanında "LTS" diye yazmasada orada:
Eki Görüntüle 2613170
24.04 Ubuntu'nun şu an için en yeni, uzun vadeli destek alan sürümüdür.
Her iki yılda bir nisan ayında çıkar.
Önerin nedir? Dediğim gibi ana makinem olacak.

Önerin nedir? Dediğim gibi ana makinem olacak.
Senin ne istediğine kalmış.
Ubuntu sürümleri çıkar ve ömrünün sonuna kadar sadece hata düzeltmesi ve güvenlik güncelleştirmeleri alır.
Çıktıkları zamanın yeni yazılımlarını ve sürümlerini sunmaya çalışırlar.

Tabii önemli fark destek süreleri. Adından da anlaşıldığı gibi LTS olan sürümler 5 yıl destek alır.
Ubuntu pro aboneleri ise bunu 15 yıla uzatabilir. Ev kullanıcılarına ücretsizdir.

Bencesi ise gerekli değil, bize güncel yazılımlar lazım. 25.10 kur. Her 6 ayda bir çıkan sürüme geçersin.
Bu ara sürümler ise 9 ay desteklenir. Ama her yeni sürüm çıktığında ona geçtiğimiz için önemli değil.

Senin ne istediğine kalmış.
Ubuntu sürümleri çıkar ve ömrünün sonuna kadar sadece hata düzeltmesi ve güvenlik güncelleştirmeleri alır.
Çıktıkları zamanın yeni yazılımlarını sunmaya çalışırlar.

Tabii önemli fark destek süreleri. Adından da anlaşıldığı gibi LTS olan sürümler 5 yıl destek alır.
Ubuntu pro aboneleri ise bunu 15 yıla uzatabilir. Ev kullanıcılarına ücretsizdir.

Bencesi ise gerekli değil, bize güncel yazılımlar lazım. 25.10 kur. Her 6 ayda bir çıkan sürüme geçersin.
Bu ara sürümler ise 9 ay güncellenir. Ama her yeni sürüm çıktığında ona geçtiğimiz için önemli değil.
Sağolasın. Yarın kurarım. İyi akşamlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı