4 GB RAM'in sadece 3 GB'ı kullanılabiliyor

ichbinkdr

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 2600 6 Cores
GPU: Radeon Rx560 4gb
RAM: Gskill Aegis 8gb Cl-15, Gskill Ripjaws 8gb Cl-15
MAİNBOARD: B450M A-ProMax
HARD DRİVE: Seagate 500gb 7200rpm
SOLİD STATE DRİVE : Hikvision 480GB
POWERSUPPLY: XİGMATEK 600W 80PLUS BRONZE
Meslek
Öğrenci
Evet arkadaşlar başlıktan anlayacağınız üzere 4 GB olan RAM'in 3GB'sini kullanabiliyorum ne yapsam olmuyor 4 GB yapamıyorum BIOS'tan ayarlanıyorsa veya başka bir yöntem biliyorsanız yardımcı olur musunuz?

BIOS üzerinden sıfırlama yaptın mı? Olmadıysa BIOS pili çıkartıp dene.

Bazıları gelişmiş sistem ayarlarından performans bölümünden sanal bellekten bir şeyler yapıyorlar bilgin var mı?

😀? Sence geri kalan 1GB kutsal güç ile yok mu oluyor?

1 GB kullanılaması dahili grafik biriminin kesinlikle kullanıldığı anlamına gelmiyor.
Neredeyse her gün bu tarz konuları açılıyor. Adamın 16 GB RAM olmasına rağmen 8 GB RAM kullanılabiliyordu.

Bazıları gelişmiş sistem ayarlarından performans bölümünden sanal bellekten bir şeyler yapıyorlar bilgin var mı?

Yok.

Ekran kartın var mı? Veya dahili ekran kartımı kullanıyorsun? Görev Yöneticisi'nden bellek kısmını çekip atabilir misin?

Ekran kartım var hocam 1 GB'lik eskiden dahili kullanıyordum fakat şu an harici kullanıyorum Windows 7 kullanıyorum bellek bölümü yok ama performanstan gosteriyim hocam 1 dakika.

1 GB kullanılaması dahili grafik biriminin kesinlikle kullanıldığı anlamına gelmiyor.
Neredeyse her gün bu tarz konuları açılıyor. Adamın 16 GB RAM olmasına rağmen 8 GB RAM kullanılabiliyordu.

Peki sen bunun arkadaşın hiç kurcalamadığı kısımlara neden bağlıyorsun? Adamın işi gücü yok 4 GB RAM'e sınırlama koyuyor 😀?

Ekran kartım var hocam 1 GB'lik eskiden dahili kullanıyordum fakat şu an harici kullanıyorum Windows 7 kullanıyorum bellek bölümü yok ama performanstan gosteriyim hocam 1 dakika.

Kabloyu nereye taktın? 1GB önbelleğe geçmiş olabilir de.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    46,1 KB · Görüntüleme: 27

Technopat Haberler

Geri
Yukarı