4 GB RAM'li PC'ye Windows 10 Kurulur mu?

189913

Kilopat
Katılım
2 Ekim 2015
Mesajlar
426
Makaleler
1
Çözümler
1
3-4 aydır Windows 7 kullanıyorum fakat hız anlamında pek memnun değilim. Zamanla programlar, oyunlar yükledim ve PC ağırlaştı, yavaşlaştı. Format atacağım fakat kararsızım Windows 10 mu atsam yoksa 8.1 mi?
Daha önce Windows 8 kullanıyordum gayet memnundum.
4GB RAM Windows 10'da sorun çıkartır mı? Hız anlamında Windows 7 mi daha iyi yoksa 10 mu?
Kısacası:
Genellikle internette gezinmek, oyun modları yapmak ve oyun oynamak için Windows 10 mantıklı bir seçim mi?
 
Eski laptopum (Sony Vaio VPCEE4M1E) 4GB belleğe sahipti ve ücretsiz yükseltmeden faydalanmıştım. Herhangi bir sorun oluşmamıştı. Hatta Win7 Home Premium'a göre daha performanslıydı.
 
Daha önce 4 GB RAM'e sahip bir PC'ye Windows 10 64 bit kurulumu yapmıştım. Herhangi bir donma, takılma, yavaşlama gibi sorunlar gözlemleyemedim. 4 GB RAM yeterli geliyor.
Hocam bazı testler buldum internetten Windows 10 ile 8.1'i karşılaştırmışlar. Sanki Windows 8.1 daha hızlı gibi, Windows 7'yi saymazsak 8.1 mi tercih etmeliyim yoksa 10 mu?
 
4 GB RAM'ın yeterli olacağını düşünüyorum ama dediğiniz sorunların kaynağı farklı olabilir. Bu bağlamda Windows 10 yüklemek çözüm olmayabilir.
 
Arkadaşların da dediği gibi FPS aşırı düşer. Mesela ben de 4 GB RAM kullanıyordum başlangıçta hiçbir sorun yoktu. 1-2 ay sonra yeni güncellemeler vs. geldikçe, 30 FPS ile oynattığı oyunları açmamaya başladı. Hatta bu oyunlara aşırı derecede düşük RAM gerektiren oyunlarda dahil olmaya başladı, belki bendeki bir problemden kaynaklıdır ama i5 işlemcinin ve AMD 1GB ekran kartının PUBG gibi basit oyunları açmaması garip.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı