4 GB ve 8 GB RAM farkı

Hocam RAM frekansları aynıysa pek bi FPS farkı olmaz. RAM i sadece FPS amaçlı düşünmeyin. Bir çok AAA oyun en az 8 GB RAM istiyor. Hatta artık günümüzde bu bile az. Yani sisteminiz iyi ise 8 yapın. Benim 8 ama ben 16 yapacağım çünkü yetmiyor. RDR2 de ara ara ufak droplar yiyorum. Bunun için şart mesala.

Windows 8.1 Single kullanıyorum masaüstünde Max 1.2 GB RAM harcıyor. 4 GB kullanan Windows görmedim ben şimdiye kadar. Arka planda tonla uygulama açıksa bilemem tabii.

Videoyu falan geç sana örnek vereyim sen hangisinde daha rahat oluyorsun:
Dar pantolon mu yoksa daha geniş bir pantolon mu?
4 GB ram=dar pantolon.
8 GB ram=geniş pantolon.

Windows 8.1 Single kullanıyorum masaüstünde Max 1.2 GB RAM harcıyor. 4 GB kullanan Windows görmedim ben şimdiye kadar. Arka planda tonla uygulama açıksa bilemem tabii.
Windows 10 kullanıyorum, 4.5GB Ram harcıyor, arkada Steam çalışıyor sadece. Ben o Ram miktarını en son 32 Bitlik sistemde gördüm

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kanalın diğer bir videosu RTX 2060 i7 10700K ve 4 GB RAM ile 60 FPS almak mümkün müdür bilmem.

Videoyu falan geç sana örnek vereyim sen hangisinde daha rahat oluyorsun:
Dar pantolon mu yoksa daha geniş bir pantolon mu?
4 GB ram=dar pantolon.
8 GB ram=geniş pantolon.

Hocam mantığını biliyorum zaten. Dediğim gibi videoda belirttiğim değerler beni şaşırttı o yüzden konu açtım.
Bu arada tarz meselesi o pantolon olayı

Red Dead Redemption 2 minimum 8GB RAM istiyor. 4GB RAM'de 52 FPS vermesi neredeyse imkansız.

Red Dead Redemption 2 minimum 8 GB RAM istiyor. 4 GB RAM'de 52 FPS vermesi neredeyse imkansız.

Video fake mi yani? 4 GB'lık sistemde karakter koşarken drop giriyor uzun bir süre. Bilmiyorum bana pek fake gibi gelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…