4 QL140 ve H150I Elite montajı nasıl?

405531

Hectopat
Katılım
26 Aralık 2020
Mesajlar
369
Makaleler
2
Çözümler
1
Arkadaşlar yukarıda yazdığım soğutucuları nasıl bağlamam gerekiyor? Corsair Forum'dan yapılanlara baktım ama bende olanları nasıl bağlayacağımı anlamadım. Kontrollerde yazılım üzerinden oluyor. QL140 fanlar ikişer olarak satıldığından bir paket daha alıp toplam 2 tane lightning Node Core olacak. H150I Elite capellix fanları ML120 ve commander Core çıkıyor. Ayrı olarak commander Pro almam gerekiyormuş. Sormak istediğim nasıl hepsini doğru bir şekilde bağlamam gerektiği.

20210217_150826.jpg


Benim yapacağım buna çok yakın. Sadece üstteki ilk iki sırada olan fanlardan sadece 4 tane ve alttaki ilk iki sıra fanlardan sadece 3 tane var. Diğer RGB şeritler ve lightning Node Pro yok. Bu görseli çizerek de gösterebilirsiniz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
QL140 ikili almak zorunda değilsin. Tekli alıp hepsini Commander Pro'ya bağlayabilirsin. Çizelgeye dikkatle bakarsan Commander'de hem fan hem LED bağlantılarını yapabileceğini görebilirsin. Fiyatının yüksekliği de sırf bu yüzden olsa gerek Commander Pro varsa elinde hariçten Lightning Node kullanmana gerek yok.
 
Son düzenleme:
QL140 ikili almak zorunda değilsin. Tekli alıp hepsini commander Pro'ya bağlayabilirsin. Çizelgeye dikkatle bakarsan Commander'de hem fan hem LED bağlantılarını yapabileceğini görebilirsin. Fiyatının yüksekliği de sırf bu yüzden olsa gerek commander Pro varsa elinde hariçten lightning Node kullanmana gerek yok.

İki tane alma nedenim kasada dört tane 140mm yuva olduğundan bunları doldurmak istiyorum. Sizin dediğiniz gibi hepsini oraya bağlayabilirim ama commander Pro'da 6 "fans" girişi bulunuyor. Bunun yüzünden 4 tane kasa fanı olarak QL140 ve sıvı soğutucuda ise 3 tane ML120 fanları bağlayamayabilirim toplam 7 tane oluyor. O zaman bunun gibi yapabilir miyim; 4 QL140'ı commander Pro'da bulunan "fans" kısmına bağlarım sonra kalan 3 ML120'leride lightning Node'da bağlarım ondan sonra lightning Node'uda commander Pro'da bulunan herhalde "LED" kısmına bağlarım sonra diğer anakart PSU bağlantılarınıda yaparım. Böyle yapıp yazılım üzerinden rahatça kontrol edebilirim değil mi?
@CJack60
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı