4 senelik işletme bölümü okunur mu?

Merhaba @667832. Özellikle 3 büyükşehirde işletme kazanırsanız önünüzün daha da açık olacağını düşünüyorum. Bir de bazı üniversitelerde birden fazla işletme bölümü olabiliyor. Bu işletme bölümleri arasından merkez kampüste olan işletme bölümünün daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Merhaba @Schwerer Gustav. İşletme bölümü birçok kişi tarafından "joker meslek" yani neredeyse her işi yapabilecek bir meslek olarak görülüyor. Bu görüş sizce doğru mudur, yanlış mıdır veya tam doğru olmasa bile ne kadar doğrudur?

Hocam maalesef 3 büyük şehir bile değil. İşletme şu an Türkiye'deki top 10 üniversitede okunur. Geri kalan üniversitelerden mezun olursanız bankacı bile olmanız iyi sondur.

Evet iibf fakültesi joker fakültedir. Bilkent siyaset bitirip bankacı olan tanıdığım bile var :D

Maalesef çalışma alanının geniş olması istihdamı kolaylaştırdığı anlamına gelmiyor. İşletme artık çok sıradan bir bölüm haline geldi ve tavandan da alım yapıyor milyon sıralamalardan da alım yapıyor. Bilkent ve koç gibi köklü okullarda da işletme var daha geçen sene açılmış okulda da bu bölüm var.

Eğer gerçekten işletmeye merak duyuyor ve bölümü seviyorsanız elbette okumanızı fakat kesinlikle kendinize bir şeyler katarak (ingilizce, almanca, özellikle ispanyolca ve yazılım bilgisi) bölümü bitirmenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca bu bölümde staj yaparak özgeçmişe + bir özellik katabilirsiniz. Ancak unutmayın bu dediklerim varsayımlardan ibaret. Yılda 15k'ya yakın işletme bölümüne öğrenci alımı oluyor.

Merhaba @667832. Özellikle 3 Büyükşehirde İşletme kazanırsanız önünüzün daha da açık olacağını düşünüyorum. Bir de bazı üniversitelerde birden fazla İşletme bölümü olabiliyor. Bu İşletme bölümleri arasından merkez kampüste olan İşletme bölümünün daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Merhaba @Schwerer Gustav. İşletme bölümü birçok kişi tarafından "joker meslek" yani neredeyse her işi yapabilecek bir meslek olarak görülüyor. Bu görüş sizce doğru mudur, yanlış mıdır veya tam doğru olmasa bile ne kadar doğrudur?
Kısmen doğru. İşletme bölümünden mezun olunca bir mühendislik fakültesi mezunu gibi ben mühendisim ya da eğitim fakültesi mezunu gibi ben öğretmenim diyemiyorsun. Çünkü bir meslek sahibi olarak tamamlamıyorsun okulunu. Her şey kendini geliştirmene ve okuduğun okulun kalitesine bağlı. Biraz da şans lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı