Yapay zeka son hız gelişiyor ki önümüzde olan dört yıl içerisinde bu süreç sandığımızdan da hızlı ilerleyecek gibi duruyor, yapay zekanın hayatımıza olan etkisi de fazlasıyla artacak, kaçınılmaz bir gerçek. Hayatımıza bu kadar hızlı giren ve yükselen bir şeyin iyi ve kötü etkileri de elbet olacaktır, tabii bunlar hangi boyutta olacak orasını tahmin etmek zor. Sorunuza gelecek olursak, günümüzde yapay zeka olmadan basit programlar için bile işi bilen birisi gerekiyor, haliyle bu işi bilen kişilere ihtiyaç var. Zaman ilerledikçe bu konuda geliştirilen yapay zekalar da bir hayli gelişmiş olur elbette, bu da basit işleri artık bir bilene değil de, yapay zekaya da yaptırabilecekleri anlamına gelir. Şimdilik bunu yapan, yazan yapay zekalar pek kusursuz çalışmıyorlar, dört yılda bu kusurlar kapatılır mı bilmem ancak iş, biraz daha komplike hale geldiğinde bir insan gücüne ihtiyaç duyuluyor elbette. Yazılım sektörü bir derya, deniz. Bitebileceğini söylemek imkansız, peki ya nasıl? Sağdan soldan, oradan buradan, sosyal medyadan birçok kişi bu sektörün biteceğini söylüyor, ben nasıl oluyor da aksini söylüyorum. Denklem basit. Bu kadar hızlı gelişen teknoloji çağında, nasıl olur da teknolojiyle uğraşan insanlara ihtiyaç kalmaz. Biraz önce ne demiştik, yazılım sektörü bir derya, bir deniz, büyük bir okyanus gibi adeta. Yapabileceğiniz şeyler, muhtemelen sandığınızdan daha çok. Dört yıla kadar falan yazılımcıların işsiz kalacağını hiç sanmıyorum. Bu işe hevesiniz varsa, istekliyseniz sizin için söylenebilecek şey şu, başlamak için ne çok geç, ne de çok erken; başlamanız için şu an doğru noktadasınız. Başlamak için aman ha mezun olmayı falan beklemeyin, başlayın. Kaybedeceğiniz şey en fazla ne olabilir? Hiçbir şey. Yapacağınız hatalar, çıkaracağınız dersler anlamına gelir. Dört yıl sonra da pırlanta gibi parlarsınız ortalıkta, evet-evet daha üniversitenizin ilk yılında. Neden? Çünkü şu an başladığınızda arkanızda dört yıllık bir emek, dört yıllık bir hata yığını ve çözüm yığını olacak. Bir dille de sınırlamayın kendinizi, bir bölümle de öyle. Yazılım sektörü bir okyanus, ne kadar derine dalacağınız ise cesaretinize kalmış.