4 yıllık kötü üniversite vs 2 yıllık iyi üniversite

ahmetyiğit52

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. TYT 250 bin, say ve EA 400 bindeyim. Ne yazsam bilmiyorum. Gitmek istiyorum üniversiteye, aklımda 2 yıllık bilgisayar programcılığı veya 4 yıllık yönetim bilişim sistemleri veya dijital oyun tasarımı var. 250 bin sıralama ile birçok yere gidebiliyorum Hacettepe bilgisayar programcılığı bile geliyor. Tek sorun MYO'da oluyormuş ön lisans programları, binalarda bayağı uzak oluyormuş ne yapsam kararsız kaldım. Yeni açılacak 2 ve 4 yıllık bölümler var. Oyun geliştirme ve programlama veyahut yapay zeka operatörlüğü gibi bölümler var önü açık gibi duruyor ne yapmalıyım sizce?

Oyun geliştirme ve programlamadan vazgeçmen iyi olur. Bana kalırsa boş bölüm mezun olunca açıkta kalırsın diplomanla. Oyun geliştiriciliğini hobi olarak yapabilirsin daha mantıklı.

DGS düşünebilirsin hem mezun psikolojisinde olmazsın.

Dijital oyun tasarımı tarzı bölümleri okuyan kişilerle çok konuştum kimse önermiyor zaten çoğu üniversite kodlama değil tasarık ağırlıklı olduğunu hayal kırıklığına uğradıklarını söylüyorlar bence 2 yıllık bilgisayar programcılığı veya yönetim bilişim sistemleri çok daha mantıklı bir tercih çünkü kendini sadece oyun sektöründe sınırlandırmak zorunda kalmazsın ayrıca yerinizde olsam bir tek yeni açılacak üniversite bölümlerinde yanına yapay zeka operatörlüğünü yazardım çünkü cidden gelecek olan bir meslek aklında soru varsa yanıtlayabilirim?

DGS'yi aklından bile geçirme ben o hatayı yaptım 2 senemi çöpe atıyorum (2 sene bilgisayar programcılığı okudum) bilgisayar programcılığını en iyi sralama ile alan üniversiteden 3.73 ort ile mezun oldum DGS ile mühendisliğe gidersen kendi universiten dahil hiçbir yer derslerini saymıyor (Türkçe inkılap hariç) yani DGS ile geçtiğin takdirde tekrar 4 sene okuyacaksın. Keza 2 sene boyunca öğrendiğim şeyleri YouTube'da 1 haftga zaman geçirerek çok daha rahat öğrenirsin. Mühendislik istiyorsan tavsiyem mezuna bırak. Ayrıca arkadaşın dediği doğru oyun geliştirme bölümü bilgisayar mühendisliği kazanamayanları düdüklemek için açılmış bir bölüm. Orada öğrenecğin şeyleri kendin çok rahat 1 2 ayda öğrenirsin zaten. Atom diye bir adam çıktı diye millet bayağı hypelandı o bölüme de işte onun gibi bir iki tane adam çıkıyor geri kalanlar teneke. Onun gibi olan adamlar da kendini geliştirdiği için o noktadalar. Yani universiteyle alakası yok. Ayrıca yazılım, bilişim gibi alanlarda çalışmak istiyorsan diploma önemli değil portfolyona bakıyorlar emin ol. @ahmetyiğit52

DGS ile tamamlama gibi bir hayalin yoksa Bilgisayar Programcılığı diploması yazılım sektöründe işlevsiz kabul edilen bir diploma, o yüzden önermem. YBS daha iyi bir tercih olur

Yapay zeka operatörlüğü Karabük ve Sakarya ünide var yinede yazılır mı?

Yapay zeka operatörlüğü Karabük ve Sakarya ünide var yinede yazılır mı?
Karabük önermiyorum hocam Türkler azınlıkta baya baya azınlıkta hatta. Kendi ülkende yabancılık çekersin. Hocaları bile yabancı. Sakarya üniversitesine iyi diyorlar araştırabilirsin.

İş bulabildinimiz mi? Siz ne okumamı önerirsiniz mezuna kalmak istemiyorum. Dediğiniz gibi youtube üzerinden öğrenip sırf diploma için okuayacaksam açıktanda okuyabilirim sanırım. 4 yıllık sanırsam 400 bin civarına bölüm bulamam. 2 yıllık bölümlerin hepsi mi böyle?

DGS ile tamamlama gibi bir hayalin yoksa Bilgisayar Programcılığı diploması yazılım sektöründe işlevsiz kabul edilen bir diploma, o yüzden önermem. YBS daha iyi bir tercih olur
Ybs hakkında çoğu üniversitede yazılım hocalarının maaşı fazla olduğu için yönetim kısmı daha ağır basıyor diyorlar. En iyi yerde bile yüzde 60 yönetim demişlerdi okulumuza gelen üniversite öğrencileri.

Karabük hakkında bilgim yok Sakarya'yı kesinlikle öneririm.
Başka bir bölüm öneriniz varmıdır acaba?

Bilgisayar mühendisliği düşünüyorsan iki seçeneğin var ya mezuna kalıcaksın ya da DGS deneyeceksin fakat arkadaşın dediği gibi okulun 6-7 hatta 8 seneye kadar uzayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…