4 yıllık SSD sağlığı %97'ye düştü

"Benim şu kadar kaldı", "çok iyi/kötü" gibi yorumlar boşa. Ne kadar veri yazdığına bağlı tamamen. Boşta tutarsan 10 yılda %100 de kalır. Oyun yakalama önbellek alanı olarak kullanırsan her gün gigabyte'larca veri yazarsın ve çok daha kısa sürede sağlığı düşer. Kafanıza çok takmayın bunu, bir SSD'nin yazım ömrünün dolduğunu hiç görmeyeceksiniz büyük ihtimalle. Ayrıca yüksek performans için SSD'lerinizi %80'inin üzerinde dolu tutmamaya çalışın. HDD'ler gibi sonuna kadar dolduramazsınız.

"Benim şu kadar kaldı", "çok iyi/kötü" gibi yorumlar boşa. Ne kadar veri yazdığına bağlı tamamen. Boşta tutarsan 10 yılda %100 de kalır. Oyun yakalama önbellek alanı olarak kullanırsan her gün gigabyte'larca veri yazarsın ve çok daha kısa sürede sağlığı düşer. Kafanıza çok takmayın bunu, bir SSD'nin yazım ömrünün dolduğunu hiç görmeyeceksiniz büyük ihtimalle. Ayrıca yüksek performans için SSD'lerinizi %80'inin üzerinde dolu tutmamaya çalışın. HDD'ler gibi sonuna kadar dolduramazsınız.
Yüzde 80 doluluk tamamen şehir efsanesi c de sadece 15gb boş yerim var 4 yıldır kullanıyorum performans düşüşü vs yok oyunlar D de

"Benim şu kadar kaldı", "çok iyi/kötü" gibi yorumlar boşa. Ne kadar veri yazdığına bağlı tamamen. Boşta tutarsan 10 yılda %100 de kalır. Oyun yakalama önbellek alanı olarak kullanırsan her gün Gigabyte'larca veri yazarsın ve çok daha kısa sürede sağlığı düşer. Kafanıza çok takmayın bunu, bir SSD'nin yazım ömrünün dolduğunu hiç görmeyeceksiniz büyük ihtimalle. Ayrıca yüksek performans için SSD'lerinizi %80'inin üzerinde dolu tutmamaya çalışın. HDD'ler gibi sonuna kadar dolduramazsınız.

Evet 2 aylık M.2 %98 çünkü TB larca veri yazmışım. Bu kadar kafanıza takılacak bir şey değil dediğiniz gibi performansı düştüğü veya bozulduğu yerde yenisi alınır. Hiç oyun oynamayan sadece tarayıcıda takılan birisi 20 yılda sorunsuz kullanabilir. Mevzu ne kadar kullandığınızda yatıyor.

Crucial p2 500gb model kullanıyorum. 26 TB okuma 17 TB yazma yaptım yüzde 96. PC hocası sistemle gelen SSD olduğunu belirteyim. PC hocası dayanıklı SSD seçmiş Allah razı olsun ondan.

Dosya Ekleri

• 17375499433398763002417554412383.jpg
    17375499433398763002417554412383.jpg
    399 KB · Görüntüleme: 85
Geri
Yukarı