Yaz, hem sana yakın hem sadece kendini geliştirmene bağlı bir bölüm.
Yurt dışında bunun işleyişi nasıldır bilgim yok lakin kod bilginize ve kendinizi geliştirmenize bakacaklarını düşünüyorum. Ek olarak diğer ülkelerde YKS'nin ve TR'de mühendis sayılmanın inanılmaz bir artısı da yok, mühendis de olsan 2. sınıf vatandaş mühendisisin. O yüzden kendinize geliştirmeye bakın. Avrupa için de öncelikli olarak yazılım dili yanına İngilizce ve ek bir dil koymaya çalışın.
Orası öyle de hocam. Yurt dışında mühendis sayılır mıyım onu düşünüyorum çünkü hedefim yurt dışına, Avrupa'ya yerleşmek. Mühendisle aynı işi yapıp sırf mühendislik bitirmedim diye daha az maaş alma gibi bir durum var mıdır?
Hocam Fransa'da yasiyorum burada genelde universte okuyan ogrenciler lisans okuyor 3 yillik.
Ve Master yapiyorlar veya but denilen pratik ve teorik derslerin oldugu 3 yillik yer tercih ediyorlar 2 yillik universte ile is bulmak cok zor oluyor. Yurt disinda en basta aradiklari sizin bir is gec misinizin olmasi.
İmkanları, MYO'su önemli. Konumuna ve imkanlarına bak ona göre tercih et ama madem yakınında var 2 yıllık bp gidebilirsin. Ailenden ayrılmana gerek yok.
Niyetiniz okumak ve yazılım mühendisi olmaksa dışarıdan en kısa şekilde bilgisayar programcılığını bitirip DGS'ye yoğunlaşarak yazılım mühendisliğini kazanıp oradan devam edebilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.