4 yıllık üniversiteyi bırakıp 2 yıllık eğitime geçmek

Mainstein

Kilopat
Katılım
8 Ağustos 2017
Mesajlar
176
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 4650G -- Sapphire Pulse RX6600 -- Asus Prime B450M-K II -- Corsair Vengeance LPX 3200Mhz 8X2GB -- Kingston A2000 240GB -- Sandisk SSD Plus 240GB -- Intenso TOP 512GB -- High Power +80 500W -- Sharkoon SK3-RGB ATX Kasa -- MSI MAG301CR2 30" 2560X1080P /// HyperX Cloud Core Wireless -- Razer Blackwidow V3 TKL (Modlu) -- Razer Deathadder V2 X Hyperspeed -- PS4 Dualshock -- Klasse Longteng Tiger
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. 4 yıllık istatistik bölümünde okuyorum ve 2.sınıfım. Hem bölümden hem üniversiteden hiç memnun değilim ve psikolojik olarak üstümde ağır bir baskı oluşturmaya başladı. Okulu bırakıp tamamen TYT odaklanıp 2 yıllık bilgisayar programlama gibi bilgisayar tabanlı bir bölüme girmek istiyorum. Bunu istememin sebebi ise ileri seviye donanım bilgisine sahibim ve hobi olarak teknisyenlik yapıyorum bunun yanında grafik tasarım ve Photoshop eğitimi de almaya başladım internet üzerinden ve bunlar ile harmanlayabileceğim bir bölüm arayışı içindeyim.

Özet olarak: 4 yıllık bölümde 2.yılımdayım, okulu bırakıp 2 yıllık üniversite için çalışmak bana çok şey kaybettirir mi?
 
DGS sınavına girmen gerekiyor 4 yıllığa tamamlamak istersen, bunu biliyorsun değil mi?

4 yıllığa tamamlamak gibi bir planım yok onun yerine başka bir bölümün 2 yıllığını daha okuyup çift diploma almayı düşünüyorum. Bunu yaparken yazılım tarafında online/fiziki eğitim alıp mezun olana kadar belirli seviye bilgiyi öğrenmiş olmayı planlıyorum.
 
@Mainstein, çift diplomadan ziyade adamakıllı bir üniversite ve bölümde okumanı tavsiye ediyorum şahsen.
Bu dediğini yaptığım için üniversiteyi bırakma raddesine geldim zaten. Adam akıllı bir üniversitede/bölümden çok istediğim ve gelecek planlarıma uygun bir bölüm arıyorum artık.

4 yıllık üniversiteye çalışacak mental gücüm yok. Zaten üniversite sınavına 2 defa girmiştim zamanında 3.defa hazırlanmak bile zor bir karar benim için.

Ayrıca ben fiziksel olarak öğrenebilen biriyim. Kitap/ders çalışma sistemi bana uygun değil. Kitap üzerinde 1 ayda öğrendiğim şeyi kendim uygulamalı olarak 5-6 günde öğrendiğimi farkedince eğitim hayatıma olan bakış açım büyük ölçüde değişti o yüzden AYT kısmına bulaşmak istemiyorum.
 
@Mainstein, anlıyorum. İkinci diploma için hangi bölüm düşünüyorsun?

İkinci diploma için bakınıyorum hala ancak ilk diploma amacım kesinlikle bilgisayar programlama olacak. İkinci diploma ise belki grafik tasarımı vb. gibi bilgisayar programlamayla birleştirebileceğim bir bölüm olur ancak dediğim gibi kesin değil. Önerin varsa listeme eklerim.
 
@Mainstein, bölüm hakkında pek bir fikrim yok. Ancak diploma için AÖF'den de ikinci üniversite okuyabiliyorsun, bunu biliyorsun değil mi? Sınavsız olarak okuyabiliyorsun.

AÖF'ü duydum ancak tam bilgim yok. 2 yıllık açık öğretim mi veriyorlar? İki diploma işini halledebilirsem okullardan birini okurken bu AÖF olayına girebilirim belki işime yarayan bir bölüm varsa.
 
@Mainstein, öncelikle 2 yıllık örgün okursan 4 yıllık bölümden ne yazık ki kaydını sildirmek mecburiyetindesin. İki tane örgün bölümü aynı anda okuyamıyorsun.

Onun dışında 2 ya da 4 yıllık sınavlı bir üniversite tutturduğunda sınavsız ikinci üniversite fırsatı tanınıyor. Bunu da açık öğretim üzerinden okuyabiliyorsun. 4 seneliğini bilmiyorum ama kesin olarak 2 senelik okuyabiliyorsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı