Merhaba 15 karne tatilinde laptop almayı düşünüyorum. Beni 5 6 yıl idare etmesi lazım. Oyun tasarımcılığı okuyacağım. Min 1 TB SSD olursa güzel olur. 512 GB'lık olursa da boşta SSD slotı varsa ( M.2 değil normal SSD ) takviye yapabilirim. Önerilerinizi bekliyorum.
Oyun tasarımcılığı için alabildiğiniz maksimum gpu ve cpu almanız lazım. SSD sonradan yükseltip daha güçlü bir laptop tercih edin. Aciliyeti yoksa 5000 serisini beklemenizi öneririm. Eğer unreal engine'in son yazılımlarını kullanacaksanız masaüstü daha iyi bir tercih olacaktır. Ama hem acil hem de laptop derseniz yukarda ki lenovo loq 15ahp9 modeli işinizi görecektir.
Oyun tasarımcılığı için alabildiğiniz maksimum GPU ve CPU almanız lazım. SSD sonradan yükseltip daha güçlü bir laptop tercih edin. Aciliyeti yoksa 5000 serisini beklemenizi öneririm. Eğer Unreal Engine'in son yazılımlarını kullanacaksanız masaüstü daha iyi bir tercih olacaktır. Ama hem acil hem de laptop derseniz yukarıda ki Lenovo LOQ 15AHP9 modeli işinizi görecektir.
Net bir şey söylemek doğru olmaz ama 4000 serisine göre daha F/P olacak gibi duruyor.
Alınmaz değil. Alınabilir. SSD Konusunda Türkiye Distribütörleri herhangi bir şey belitmemiş. Eğer ektra slot yoksa mevcut ssd yi söküp daha yüksek bir m2 ssd alıp takabilirsiniz.