40.000 TL olan Milletvekili maaşlarına 17.000 TL zam geldi!

Milletvekilleri'nin halk tarafından mı seçilmesi gerekli abi?

Şuan milletvekillerini genel başkanlar belirliyor. İstediği adamı istediği şehrin 1. sırasına yazabiliyor. Tüm yetki bir kişide. Ben ülkeme yardımcı olacam vatandaş için çalışacam diye bir dünya yok vekiller için. Genel başkan ne derse yapmak zorunda. Aykırı bir açıklama yap anında partiden atılıyorsun. Veya seneye aday yapılmıyorsun. Ömründe İzmir'e gitmemiş adam İzmir 1. Sıra Milletvekili adayı oluyor genel başkana güzel yalakalık yaparsa. O adam nerden bilsin İzmir'in sorunlarını merkezinde salsan evini bulamaz tek.

Olması gereken milletvekilleri daha bağımsız olmalı ve halk tarafından direkt seçilmeli. Seçimler için dar bölge daraltılmış bölge veya temsilciler seçilip o temsilciler mi vekilleri seçer bilemem ama halkın kendi ili için bilerek tanıyarak görerek vekil seçmesi lazım. Vekil o vatandaşa sorumlu olacak partisini takmayacak. Ve sadece seçildiği şehri için çalışacak. Genel başkan değil o bölgenin halkı belirleyecek vekilin seçilip seçilmeyeceğini.

10-15 senedir oy kullanırım. 1 tane milletvekili tanımam bizim bölgede kim var kim seçilmiş adı nedir ömrümde de görmedim!
 
Teknokraside bizim ülke de ele geçirilir. Akademisyenlerin tam bağımsız olmasının böyle bir ülke de imkanı yok.

Lisans, yüksek lisans ve doktorasını yurt dışında yapmış olanlar ile olabilir aslında sanada katılıyorum ülkemizde yetişmiş akademisyenler ortada, onlara güvenilmez eğitim zayıf torpil ile akademik kariyer yapıyorlar, siyasete karışıp cemaatlere girip yer ediniyorlar kendilerine.
 
Bu hafta Meclisin gündeminde milletvekillerinin maaşlarına yapılacak zam var. Cumhurbaşkanlığı ödeneğine gelen zam ile beraber milletvekillerine de zam gelecek. 40 bin lira arasında olan milletvekili maaşı da yaklaşık 17 bin liralık gelen zamla beraber 56 bin lira olacak. Milletvekili emekli maaşları ise 18 bin liradan 25 bin 380 lira olacak.
25 bin liralık emekli maaşı, hem de 56 bin liralık milletvekilliği maaş alan milletvekillerinin toplam aylık ücretleri 81 bin liraya kadar ulaşacak.
Tek merak ettiğim şey, Milletvekilleri bu kadar maaş alacak ne iş yapıyor?

Umarım bir gün bunların sürüneceği günler de gelir de kahkahalar eşliğinde izleriz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı