40.000 TL sistem önerisi

Bütçe
~40000

ozdemir252

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
Uzun zamanlar beni götürecek bir sistem toplamak istiyorum. AutoCAD'de 2D çizimler yapıyorum. Zaman zaman büyük çaplı çizimler oluyor. Tek yaptığım bu olacak. Nadiren de SolidWorks'te 3 boyutlu çalışmalar ve montajlar yapıyorum. Bu yüzden işlemcide Single Core hızına ve önbelleğe önem verdim.
Ekran kartı ile çok işim olmadığı için orta/iyi bir seçenek olduğunu düşündüğüm 3060 modelini seçtim -işlemci ile aralarında dağlar kadar fark da olsa-
RAM'de şu an için 24 GB benim işimi görür diye düşünüyorum, 16 GB kullanırken hiç sorun yaşamamıştım.
Depolama F/P olarak gördüğüm Kingston 1.5 TB 3500/2100 hızlarındaki SSD'yi seçtim.
PSU konusunda yakın çevremde bilgisayar kasası patlayanlara şahit olduğum için paraya kıymaya karar verdim.
En sonunda anakarta geldiğimde bütçemin dibinde olduğum için benim şu anlık ihtiyaçlarımı karşılayacağını düşündüğüm bu modeli seçtim fakat hala kararsızım.
Sizlerin de düşüncelerini, tavsiyelerini sormak istedim. Dediğim gibi bu bilgisayarı uzun yıllar boyunca kullanmak istiyorum. İşim 2D çizim üzerine ve %95 ağırlıkla kullanım amacı bu olacak. Bütçemi aşağıda belirttim. Bu parçalarla boş bir kasa aldığımda ~44000 tutuyor ve daha fazla üstüne çıkamam maalesef.
Toplamayı hedeflediğim sistem:

1731443072685.png

Edit: Araştırmalarım sonucunda şu şekilde bir sistem topladım ve yarın parçaların siparişini vereceğim.
1731521775076.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı