40-45 bin TL bütçe 2K Sistem Toplama

Az önce bu iki parçanın siparişini verdim. Ram 5100 tl idi bu sabah, şimdi 4300e düştüğünü görüp aldım. Sıvı soğutucuda fiyat geçmişi fazla yoktu ama 4900den 4500e düşmüş riske girmek istemedim artar diye aldım.

İndirim yakaladıkça parçaları alacağım, en geç 1 haftaya indirim gelmemiş olsa bile siparişini vereceğim. Değiştirmemi önerdiğiniz parçalar varsa yazabilirsiniz.

Birde bildiğiniz kupon kodları falan varmıdır acaba? Ben hiç bilmediğim için akakçe ve epeyden bakıp en ucuzu hangisiyse onu alıyorum.

Az önce bu iki parçanın siparişini verdim. Ram 5100 tl idi bu sabah, şimdi 4300e düştüğünü görüp aldım. Sıvı soğutucuda fiyat geçmişi fazla yoktu ama 4900den 4500e düşmüş riske girmek istemedim artar diye aldım.

İndirim yakaladıkça parçaları alacağım, en geç 1 haftaya indirim gelmemiş olsa bile siparişini vereceğim. Değiştirmemi önerdiğiniz parçalar varsa yazabilirsiniz.

Birde bildiğiniz kupon kodları falan varmıdır acaba? Ben hiç bilmediğim için akakçe ve epeyden bakıp en ucuzu hangisiyse onu alıyorum.

Şimdiden hayırlı olsun.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Ram ve sıvı soğutucu bugün kargo ile geldi, işlemci olarak ryzen 7 7700 sipariş verdim. Kalan parçaları en geç salı gününe kadar sipariş vereceğim. Bütün parçalar elime ulaştığında sistemi kurup burada paylaşacağım. Yapmamı istediğiniz testler olursa yapıp sonuçlarını paylaşabilirim. Şu an için sistem nasıl kurulur, kurulduktan sonra ne yapılır bunlarıda bilmiyorum. Parçalar elime ulaşana kadar youtube'dan araştırıp takıldığım yer olursa tekrar size sorabilirim.

Teşekkür ederim. Ram ve sıvı soğutucu bugün kargo ile geldi, işlemci olarak ryzen 7 7700 sipariş verdim. Kalan parçaları en geç salı gününe kadar sipariş vereceğim. Bütün parçalar elime ulaştığında sistemi kurup burada paylaşacağım. Yapmamı istediğiniz testler olursa yapıp sonuçlarını paylaşabilirim. Şu an için sistem nasıl kurulur, kurulduktan sonra ne yapılır bunlarıda bilmiyorum. Parçalar elime ulaşana kadar youtube'dan araştırıp takıldığım yer olursa tekrar size sorabilirim.
Sistem kurma ve parçaları monte etme ile ilgili bilginiz yoksa bir bilgisayarcıya yaptırmanızı tavsiye ederim. En azından parçaları monte etme işini bilgisayarcı yaparsa daha sağlıklı olur. Bilgisayarcı da bildiğiniz iyi bir bilgisayarcıysa tabi. Diğer işleri sizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Windows kurma, bios güncelleme, ekran kartı testi, işlemci testi vb.

Tekrardan herkese merhaba, bilgisayarın tüm parçalarını sipariş verdim kargoyla gelmesini bekliyorum. Şimdilik elimde idarelik bir klavye var ama benim eski sistemden kalan mouse bozulmuş, bana yeni bir mouse lazım ama alırken neye bakmam gerektiğini hiç bilmiyorum.

Bana güzel bi mouse önerebilirmisiniz? Epey sitesinden popüler mouselara baktığımda şeklini beğendiğim 2 mouse gördüm, şeklini sizinde görmeniz için link bırakacağım, bu mouselar alınırmı ya da aşağı yukarı aynı fiyat bandında daha iyileri varmıdır?

Ben mouse özelliklerinden anlamıyorum bana pili bittiğinde kablolu bağlayabileceğim, onun haricinde tv'ye bağlamak istediğimde sorun yaşamayacağım bir mouse lazım😅

Sistemi kurarken bir sorun yaşıyorum neden olduğunu bilmiyorum yardıma ihtiyacım var.

2X16gb lexar ramleri 2 ve 4 slotlara takınca bilgisayar açılmıyor cpu ışığı kırmızı yanıyor.
1 ve 3 slotlara takınca yine açılmıyor ve kırmızı cpu ışığı yanıyor.
Tek rami 1 slota takınca açılmıyor cpu ışığı kırmızı yanıyor.
Tek rami 2. Slota takınca açılıyor.

İlk 2 ve 4 slotlara iki ramide taktığımda 20 dakika kadar açılmasını bekledim sonra kırmızı ışığı fark ettim.

İki rami aynı anda nasıl takabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Herkese tekrar merhaba.

Fare olarak Attack Shark x3 pro beyaz modelini aldım.

Sistemi kendim kurarken ram yuvalarında sorun yaşamıştım, aynı sorunla karşılaşan birileri olursa sorun işlemci soğutucunun vidalarını yarım tur gevşetince düzeldi.

Sistemi kurduktan sonra internetteki test videolarından pek bir şey anlamadım, işlemci stres testi videosu gördüm aynı testi yaptım işlemcim test sırasında 90 dereceyi gördü onun haricinde test içinde nelere dikkat etmem gerektiğini bilmediğim için sadece derecesine bakabildim.

CrystalDiskMark ile ssd testi yaptım kingston renegade 2tb 7300 okuma 7000 yazma ssd'nin sonucları bu şekilde.

Yapmamı istediğiniz testler varsa yapıp sonuçlarını paylaşabilirim. Herkese iyi forumlar.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-24 023859.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-24 023859.png
    33,4 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı