40-45 bin TL ekran kartsız AM5 sistem toplama önerisi

Bütçe
40.000 - 45.000 TL

Tokugawa

Kilopat
Herkese selam,

Halihazırda kullandığım sistem:
  • AMD Ryzen 7 3800X.
  • ASUS ROG STRIX B450-F Gaming.
  • Corsair RGB Vengeance 3000MHz CL15 32 GB (4x8GB)
  • ASUS ROG STRIX Radeon 6750XT.
  • High Power super GD 750W 80+ Gold tam modüler PSU.
  • Cooler Master Masterliquid ML120l sıvı soğutma.
  • NZXT H500i bilgisayar kasası.
Arkadaşlar bilgisayarda Windows'tan kapat komutu verdiğimde bilgisayar hiçbir şekilde kapanmıyor, kendini yeniden başlatıyor. Güç tuşundan kapatıyorum 15-30 dakika arasında kendi kendine yeniden açılıyor. Böyle bir problemim var. Ne yaptıysam düzeltemedim ben de sorun anakart veya güç kaynağından kaynaklı olabilir diye düşündüm. Başka bir anakart veya güç kaynağına sahip olmadığım için test etme fırsatım da olmadı açıkçası.

Ben de bu yüzden ekran kartı haricinde bir sistem toplamak istiyorum. Ekran kartımdan gayet memnunum. Sizden istediğim yardım ise AM5 sistem toplamak istiyorum ama bu 7. nesil ve 9. nesil Ryzen'lar hakkında çokça bilgi var ve emin olamadım, aralarındaki farkı da çok anlayabilmiş değilim. Kimisi AM5 sistemler daha tam oturmadı alınmaz diyor kimisi AM5 her şekilde daha iyi diyor. Mesela Ryzen 7 7700X veya 9700X gibi bir işlemci alsam B650 bir anakart mı kullanmalıyım yoksa B850 anakart mı? Yine sisteme 32 GB 2x16 GB olarak iki kanal RAM kullanmak istiyorum. Kasa olarak kafamda yine NZXT var çünkü şu anki kasamdan memnunum ama ön tarafının mesh olup 360mm sıvı soğutma destekleyen bir kasasını tercih edeceğim ama daha iyi ve hava sirkülasyonu güzel bir kasa öneriniz varsa onları da düşünmek isterim. Bütçem bu ekran kartsız sistem için 40 bin ila 45 bin TL arasında. Konuyu biraz uzattım ama kafa karışıklığımı gidermek için bu kadar uzun yazdım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı