40-50 bin TL arası güncel sistem önerisi

trroadrunner

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, sistem toplamak konusunda hiç tecrübem yok, onun için hazır sistem arıyorum. Yani bana şu linkteki PC'yi alırsan memnun kalırsın dediğiniz öneriniz varsa sevinirim.
Amacım 2K veya 4K kendim monitör alıp iş yapmak (onu kendim alacağım). Arada kalan zamanlarda hafta sonu vs. RDR2'yi, Cities Skylines, GTA 5 gibi oyunları 2K-4K ayarlarda rahat takılmadan oynamak. Veya seneye GTA 6 çıkacak diyorlar onu aldığımda en azından 1080p high-Ultra ayarda oynayabilmek. Bu konuları yeni araştırıyorum tam bir şeyi beğeniyorum altında onlarca yorum oluyor yok işlemci düşük seviye ileride sıkıntı çıkarır, yok ileride upgrade edilmez. Yok şu yok bu. Kendim bu konulardan dediğim gibi anlamadığım için işi üstadlara bırakmanın faydalı olacağını düşündüm ve buraya bu başlığı açtım.
Sizden tek ricam bu bilgisayarı oturma odasında kullanacağım için fan sesinin mümkün olabildiğince az olması, bu da sıvı soğutma ile mi oluyor başka bir şeyle mi oluyor? Ben anlamıyorum dediğim gibi.
En son İtopya'da https://www.itopya.com/modartx21int...ertx4070super12gventus2xoc12gb16gbddr5_h27421 vardı sanırım fiyatı 6K artmış. Ayrıca YouTube'da ve nette olumsuz birkaç yorum gördüm onunla da alakalı.
Şimdiden teşekkürler...

En az 2k oynama hedefiniz varsa 4060 yerine minimum 4070 veya 4070ti li bir sistem alın. Hatta iyi bir işlemci ile ve bütçe de yeterse 4070ti super çok rahat her oyunu 2k da açar. Zaten 4000 serisinde Frame generation olduğu için örneğin GTA 6 da bile 2k da 30 40 FPS alıyorsanız fram gen ile bence rahat 60 FPS üstünü görürsünüz.
Sistem olarak bir tavsiyem yok ama sistem içinde bence en aşağı eğer 2k temel ise 4070 ti den şaşmayın.

En az 2k oynama hedefiniz varsa 4060 yerine minimum 4070 veya 4070ti li bir sistem alın. Hatta iyi bir işlemci ile ve bütçe de yeterse 4070ti super çok rahat her oyunu 2k da açar. Zaten 4000 serisinde Frame generation olduğu için örneğin GTA 6 da bile 2k da 30 40 FPS alıyorsanız fram gen ile bence rahat 60 FPS üstünü görürsünüz.
Sistem olarak bir tavsiyem yok ama sistem içinde bence en aşağı eğer 2k temel ise 4070 ti den şaşmayın.
hocam işte sistem toplama ile alakam hiç-az arası bir şey. Onun için sizlerin de sayesi ile hazır sistem almak. Orada atıyorum hazır sistem olur şunu şu parçayla değiştir vs derseniz daha yararlı olur. 2k temel basing diye bir şey yok. Bu işe 30k ile başladım araştırmalarım sonucu 40-50k olarak belirledim. Ama 50.001tl olur veya 39999 lira da olabilir esneyebilirim fiyat noktasında.

Hocam benim attığım sistem güzel bence o ekran karti rahatlikla 2K oynatır illa NVIDIA olacak diye bir şey yok.

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz 5.0GHz 6C/12T
  • Anakart: ASUS PRIME X670-P-CSM DDR5
  • Ekran Kartı: Palit RTX4070 SUPER Dual 12GB GDDR6X
  • Bellek: GSkill Flare X5 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 DDR5
  • Depolama M.2: Kingston NV3 1TB 6000-4000MB/s NVMe PCIe 4.0
  • Depolama SATA: Seçili Ürün Yok
  • Depolama HDD: Seçili Ürün Yok
  • Kasa/Güç Kaynağı: FSP CMT591M 750W 80+ Bronze PCIE 5.0 ARGB
  • Soğutucu: Seçili Ürün Yok
  • İşletim Sistemi: FreeDos (İşletim Sistemi Yok)
  • Monitör: Seçili Ürün Yok
  • Wi-Fi Adaptör: Seçili Ürün Yok
  • Klavye: Seçili Ürün Yok
  • Mouse: Seçili Ürün Yok
  • Kulaklık: Seçili Ürün Yok
  • WebCam: Seçili Ürün Yok
  • Fiyat: 47.591 TL (kişiselleştirilmiş fiyat)

bu sistem nasıldır?

Hocam benim attığım sistem güzel bence o ekran karti rahatlikla 2K oynatır illa NVIDIA olacak diye bir şey yok.

Isıtma-soğutma fan sesi vb sıkıntı yaratır mı beni ileride uğraştırmasın? 2 3 bin lira için bu PC'yi en az 5 sene kullanırım bilfiil o yüzden soruyorum.

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz 5.0GHz 6C/12T
  • Anakart: ASUS PRIME X670-P-CSM DDR5
  • Ekran Kartı: Palit RTX4070 SUPER Dual 12GB GDDR6X
  • Bellek: GSkill Flare X5 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 DDR5
  • Depolama M.2: Kingston NV3 1TB 6000-4000MB/s NVMe PCIe 4.0
  • Depolama SATA: Seçili Ürün Yok
  • Depolama HDD: Seçili Ürün Yok
  • Kasa/Güç Kaynağı: FSP CMT591M 750W 80+ Bronze PCIE 5.0 ARGB
  • Soğutucu: Seçili Ürün Yok
  • İşletim Sistemi: FreeDos (İşletim Sistemi Yok)
  • Monitör: Seçili Ürün Yok
  • Wi-Fi Adaptör: Seçili Ürün Yok
  • Klavye: Seçili Ürün Yok
  • Mouse: Seçili Ürün Yok
  • Kulaklık: Seçili Ürün Yok
  • WebCam: Seçili Ürün Yok
  • Fiyat: 47.591 TL (kişiselleştirilmiş fiyat)

bu sistem nasıldır?

Isıtma-soğutma fan sesi vb sıkıntı yaratır mı beni ileride uğraştırmasın? 2 3 bin lira için bu PC'yi en az 5 sene kullanırım bilfiil o yüzden soruyorum.
Fiyattan bağımsız sistem iyi duruyor. Ssd bence 2 TB yapın. Ramler 32 GB ileriye dönük güzel. Ekran kartı zaten tam 2k için iyi kart.
İşlemciden emin değilim ama bence sıvı soğutma daha mantıklı olabilir.
Bu arada ben uzun zamandır laptop kullandığım için en son masaüstü PC topladığımda ekran kartında MSI nin daha iyi olduğunu duymuştum. Muhtemelen soğutma olarak. MSI veya asusa da bir bakın. Palit de iyi olabilir ama bir bilgim yok ve şahsen Nvidia sistem alın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı