Selamlar, yılsonu yaklaşırken acil bir pcihtiyacım doğdu. Genel olarak oyun bilgisayarı şeklinde olmasını istiyorum. Bilgisayar çıktıktan 1 yıl sonra oyunları açamayacak çöp kıvamına gelmesin ama, 4070'li sistem iyi olur diye düşünüyorum. i5 yüksek nesil işlemci mi yoksa AMD Ryzen mı tercih etmem gerekiyor bilmiyorum.
Bugün ya da yarın almayı düşünüyorum yılbaşı gelip zamlar gelmeden. Fakat şöyle bir sıkıntı var, taksit seçeneğinin iyi olması lazım bu yüzden Hepsiburada veya Trendyol gibi veya ufak bir farkla peşin fiyatına yakın taksitli almak istiyorum.
Bilgili arkadaşları bekliyorum çok teşekkür ederim.
Bu bütçeye kesinlikle AM5 platformu tercih etmelisiniz, hazır sistem olarak yıl sonu ve kasım kampanyaları gibi bir fiyat yok belki önümüzdeki hafta CES tanıtımı sonrası düşen talep karşısında indirim yapabilirler ama yılbaşı gireceği için fiyatlar da artabilir net bir şey söylemek zor, ancak ne yaparsanız yapın AM5 platformundan tercih edin, 7500F işlemci tercih etseniz dahi günümüzde hemen her şey için yeterli olacaktır 3-5 sene içerisinde de işlemcinizi sorunsuzca upgrade edersiniz.
Selamlar, yılsonu yaklaşırken acil bir pcihtiyacım doğdu. Genel olarak oyun bilgisayarı şeklinde olmasını istiyorum. Bilgisayar çıktıktan 1 yıl sonra oyunları açamayacak çöp kıvamına gelmesin ama, 4070'li sistem iyi olur diye düşünüyorum. i5 yüksek nesil işlemci mi yoksa AMD Ryzen mı tercih etmem gerekiyor bilmiyorum.
Bugün ya da yarın almayı düşünüyorum yılbaşı gelip zamlar gelmeden. Fakat şöyle bir sıkıntı var, taksit seçeneğinin iyi olması lazım bu yüzden Hepsiburada veya Trendyol gibi veya ufak bir farkla peşin fiyatına yakın taksitli almak istiyorum.
Bilgili arkadaşları bekliyorum çok teşekkür ederim.
Shark 7A-RTX SUPER, Son Nesil AMD Ryzen işlemci seçenekleri, Nvidia GeForce RTX 4000 Super ekran kartı seçenekleri ile Shark 7A-RTX SUPER hazır sistem bilgisayar, oyuncu bilgisayarı en iyi fiyat ve taksit seçenekleri ile GameGaraj'da!
Shark 7A-RTX SUPER, Son Nesil AMD Ryzen işlemci seçenekleri, Nvidia GeForce RTX 4000 Super ekran kartı seçenekleri ile Shark 7A-RTX SUPER hazır sistem bilgisayar, oyuncu bilgisayarı en iyi fiyat ve taksit seçenekleri ile GameGaraj'da!
Çok teşekkürler herkese ama bu sistem süper göründü çünkü ekran kartı Tİ SUPER sanırım büyük fark yaratacaktır, palit olması önemli mi bilmiyorum hep gigabyte asus vs. duyduk, tek sıkıntı bu sistemin taksitinin biraz fazla faizli olması acaba buna yakın bir sistemde daha az faizli veya faizsiz seçenekler var mıdır taksitte?
Bir de bu sistem hakkında diğer arkadaşların yorumunu da merak ediyorum.
50k bütçeye A serisi anakart almanızı tavsiye etmem, topladığım sistemde noksan olarak single module ram var bu upgrade edilebilir, başlangıç olarak 512 GB SSD yeterli olur diye düşünerek ben de böyle bir sistem topladım.
4070 Super/7900 XT ekran kartı arasında bariz performans ve donanım farkı var eğer kullanımınızda oyun geliştirme veya stüdyo kullanımı yoksa 7900 XT tercih etmenizi tavsiye ederim internetten performans değerlerine göz atabilirsiniz, harici olarak işlemciyi 7500F olarak dışarıdan almak veya 7500F'li bir hazır sistem denk getirirseniz neredeyse hiçbir şey kaybetmezsiniz.
Bol şanslar dilerim hocam, açıkçası 7000 serisine kadar AMD Polaris serisinden sonra çok da dikiş tutturamamıştı sırasıyla, RX 580 8 GB, GTX 1080, RTX 2060, RTX 3060, RX 6900 XT, RX 7900XT kullanmış birisi olarak ilk kez ekran kartımda bugüne kadar hiç sorun yaşamadım. Teknoloji maalesef artık biraz da şans işine dönüştü içinize ne siniyorsa içinizden ne geliyorsa öyle yapın. 6900 XT'de performanstan yazılımdan çok memnunken cool whine sorunu yaşamıştım, 7900 XT benim için uzun yıllar gidecek gibi görünüyor.
İlk sistemimi 8 GB 2400 MHz ram ve SSD'siz şekilde toplamıştım 2017'de şimdi sistemimde 128 GB Ram var eğer gelecekte upgrade etme şansınız varsa kesinlikle upgrade'e uygun parçaları hazır sistemde avantajlı olmadığı sürece fazla bütçe harcamayın 3-5 ay sonra 32 GB/64 GB dileğinize göre alırsınız.