400.00TL LPG'li araç tavsiyesi

Bende sizi anlamadım? Hem Alfa Romeo'yu övüyorsunuz, hem de kötülüyorsunuz.

Attığınız arabalar da ne konfor var, ne görünüş, ne de güç. Aynı yaşlı amca arabası... Bir sorun olduğunda da sanayi de cirit atar. Ustadan ustaya yönlendirir.

Kötü bir alfa denk gelirse arkadaşa bir varyatöre 15-20k bayılır sadece. Diğer modellere 15-20K'ya neler yaparlar neler.

Konu sahibi öyle bir şey yazmadığı için biz de bilmiyoruz.

Sorduk bekliyoruz bakalım ne diyecek. Kayış gibi bir 156'da aldırabiliriz, teneke Getz'de.

Kötü bir alfa denk gelirse arkadaşa bir varyatöre 15-20k bayılır sadece. Diğer modellere 15-20K'ya neler yaparlar neler.
Varyatör fazla sıkıntı çıkarmıyor. Sadece motor dizel gibi gürültülü çalışıyor başka bir sorun olmuyor. İsteğe bağlı olarak 11.500TL verip varyatörü de değiştirebilir.

Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkürler en kötü 3-4 sene bineceğim ama piyasası da olmayan bir araç istemiyorum, en önemli kriterim bana çok masraf çıkarmaması

Vallaha 10 seneden beri 2012 Corsa D 1.2 Essentia'yı kullanıyoruz, LPG ile kullanıyoruz şu ana kadar sorunumuz olmadı şükür.

Arabaya yağ su koy devam. Ufak tefek sorunlar olmuyor değil illa oluyor ancak hadi motor indir, hadi şansızan insan vb. masraflı bir sorun çıkmadı.

Adam gibi kullanırsan sorun olmaz yoksa sanayide çok motoru indirilen Corsa D'ler gördüm.

Temiz bir 2007-2014 bulursanız önerebilirim.
Aslında bu fiyat aralığında en çok beğendiğim en almak istediğim araç ama çevremden opelin lpgye çok uyumlu olmadığı suboplarla,contalarla ilgili(duyduğum buydu) sıkıntı çıkardığını söyledi bir arkadaşım ama onda astra var

Renault clio 3 1.2
Opel Corsa 1.2 essintia
Hyundai accent
Renault Megane 2 1.6

Bu araçlardan hangilerini tavsiye edersiniz arkadaşlar?

Son düzenleme:
Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkürler en kötü 3-4 sene bineceğim ama piyasası da olmayan bir araç istemiyorum, en önemli kriterim bana çok masraf çıkarmaması

Aslında bu fiyat aralığında en çok beğendiğim en almak istediğim araç ama çevremden opelin lpgye çok uyumlu olmadığı suboplarla,contalarla ilgili(duyduğum buydu) sıkıntı çıkardığını söyledi bir arkadaşım ama onda astra var

Renault clio 3 1.2
Opel Corsa 1.2 essintia
Hyundai accent
Renault Megane 2 1.6

Bu araçlardan hangilerini tavsiye edersiniz arkadaşlar?
Megane 2'yi direkt silin hocam. Clio 3 veya Astra iyidir.

Aslında bu fiyat aralığında en çok beğendiğim en almak istediğim araç ama çevremden Opel'in LPG'ye çok uyumlu olmadığı suboplarla, contalarla ilgili(duyduğum buydu) sıkıntı çıkardığını söyledi bir arkadaşım ama onda astra var.

Vallaha senelerdir sorunsuz kullanıyoruz, gidip LPG'de 6000-7000 devir çevirip salak saçma triplere girilmediği sürece büyük problemler ile karşılaşacağını sanmıyorum.

Bir bize mi olmuyor bu sorunlar. :D

Merakını gidermek amacıyla en basitinden Facebook'tan Corsa D yardımlaşma grupları var (Corsa D TR vb.) gir aklına takılan ne varsa sor.

Araç ilanları da oluyor onlara da göz atabilirsin.

Yani internette görüp görebileceğin kroniklerin birçoğu yanlış ve bilinçsiz kullanım sonucu oluşan şeylerdir.

Türkçe içerik olarak Youtube'de "Emrullah Beşgül" diye aratırsan araç için birçok videosu var bakabilirsin. Gruplarda da illa karşına çıkar.

Son düzenleme:
Vallaha senelerdir sorunsuz kullanıyoruz, gidip LPG'de 6000-7000 devir çevirip salak saçma triplere girilmediği sürece büyük problemler ile karşılaşacağını sanmıyorum.

Bir bize mi olmuyor bu sorunlar. :D

Merakını gidermek amacıyla en basitinden Facebook'tan Corsa D yardımlaşma grupları var (Corsa D TR vb.) gir aklına takılan ne varsa sor.

Araç ilanları da oluyor onlara da göz atabilirsin.

Yani internette görüp görebileceğin kroniklerin birçoğu yanlış ve bilinçsiz kullanım sonucu oluşan şeylerdir.

Türkçe içerik olarak Youtube'de "Emrullah Beşgül" diye aratırsan araç için birçok videosu var bakabilirsin. Gruplarda da illa karşına çıkar.
Uzun uzun yazmışsın teşekkür ederim cevabın için, yazdıklarını araştıracağım.

Uzun uzun yazmışsın teşekkür ederim cevabın için, yazdıklarını araştıracağım.
Kardeşim bakımsız araba sorun çıkartır.
Arabanın dizel benzin yada lpg'li olması önemli değil önemli olan arabanın gerekli periyotlarında bakımının yapılmasıdır
Ama malesef türkiyemizde çoğu araç sahibi yağını suyunu yakıtı koy arabanın bakımlarını gerekli zamanda yaptırma yağ eksilirse tamamla devam 15000'de değişecek yağı 25000'de değiştir sonra arabanın kadehlerden şıkırtı gelmeye başlayınca e bunlarda zaten kronik vay efendim sanayiden çıkamadık.Birde satıcaz fazla masraf etmeyelimciler var e o zamanda alana allah kolaylık versin oluyor.
facebook'ta 2015 senesinden bu yana üyesi olduğum yöneticisi olduğum Corsa grupları var fazlaca kronik diye nitelendirilen arızalar var.Ama malesef ki metalin ömrünü plastiğin ömrünü boyanın ömrünü kimsenin düşündüğü yok tabikide bunun hakkında fazlaca şey yazılabilir.
İnşallah temiz düzgün bir araba bulursun.
Bu arada @Shuichi Tatsuo nun bahsettiği kişide benim gerçekten kendi emeğimle yaptığım Türkiye'de nadirler arasına girecek bir Corsa D arabam var.
Rabbim sana ve herkese daha iyilerini nasip etsin.

10 yıldır Alfa Romeo 156 kullanıyoruz çok memnunuz ama biz satmayı düşünmediğimiz için düzenli bakımlarını yaparak kullanıyoruz. Alfa Romeo 156 2006'ya kadar üretildi yani arkadaş düşük kilometre bir araç bulmakta oldukça zorlanacaktır. Yine de arkadaşa soralım siz alıp satacak mısınız, kaç yıl bineceksiniz?
çok lafa gerek yok güzel arabadır

Dosya Ekleri

• IMG_20240516_134917.jpg
    IMG_20240516_134917.jpg
    405,7 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı