400-500 TL ile Alınabilecek İşlemci Önerisi

İzel

Hectopat
Daha fazla  
Oyun için masaüstü bilgisayar topluyorum fakat işlemcide kararsız kaldım. 400-500 TL bütçe ayırdım işlemci için. Şu an piyasada bu fiyata alabileceğim en iyi işlemci hangisidir, önerilerinizi alabilir miyim? Önerdiğiniz işlemci ile kullanabileceğim ekran kartı önerilerinizi de alabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağınız kaç watt? Belleğinizi,anakartınızı ve ekran kartınızı belirtirseniz size daha detaylı yardımcı olabiliriz. AMD mi INTEL mi düşünüyorsunuz işlemciyi?

Bileşenlerinizi bilemiyorum ancak Ryzen3 işlemciler f/p açısından oldukça iyi görünüyor. Bütçeyi bir miktar daha artırıp Ryzen3 1300x almanızı öneririm.

Bileşenlerinizi bilemiyorum ancak Ryzen3 işlemciler f/p açısından oldukça iyi görünüyor. Bütçeyi bir miktar daha artırıp Ryzen3 1300x almanızı öneririm.
2. Nesil Ryzen işlemciler çıkacakken bence artık ilk nesil Ryzen işlemci almanın lüzumu yok. Biraz daha ekleyip 2.Nesil Ryzen işlemciler alınmalı.

İşlemci olarak AMD'yi pek sevmesem de AMD'nin yeni APU işlemcileri çıktı. İşlemcinin içerisinde güçlü bir dahili ekran kartı var. Biraz araştırmanı öneririm. Ama sadece işlemci dersen dediğim gibi AMD sevmediğim için i3 7100 öneriyorum.

Sisteminizdeki diğer bileşenler nelerdir?

400-500 TL civarında işlemci bulmak kolay ama sizin sisteminize uygun bir işlemci olması gerek.

MSI AMD A68HM-P33-V2 DDR3 2133MHz (OC) mATX ve
Gigabyte GA-H81M-S2V Intel H81 1600MHz DDR3 LGA1150 mATX anakartlar var. ram olarakta

Kingston HyperX Fury 4GB 2400MHz DDR4 Ram elimde mevcut bunları kullanmayı düşünüyorum.

ekran kartı ve işlemcim yok. bunlara uygun bir işlemci ve ekran kartı neler olabilir. oyunlarda iş görür mü. yoksa yeterli gelmezler mi bunlar. teknik olarak çok fazla bilgim yok. hangisi iyi olur nasıl olur yardımcı olursanız sevinirim.

2.Nesil Ryzen 3 2200g işlemci düşünebilirsiniz 500 TL civarında Ryzen'in yeni nesil işlemci modelidir. Oyunlarda tatmin edici deneyim sunar. Ekran kartı için bütçenizi belirtirseniz ona göre tavsiye verebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…