400 TL fiber modem önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Green Day

Centipat
Herkese merhaba.
D Smart (Superonline altyapılı) 24Mbps fiber internet kullanmaktayım. Evimde bulunan fiber tipi ftth şeklindedir yani sadece CAT6 kablo ile evime hizmet gelmektedir. Firmanın verdiği modemden hiçbir şekilde memnun değilim. Yaklaşık 2 haftadır araştırmaktayım fakat büyük bir kafa karışıklığı da yaşamaktayım.
1.okuduğum bazı makalelerde WAN girişli routerların da işimi göreceğini yazılmış.
2. kullanım amacım Steam üzerindeki birkaç Online oyun ve evimde bulunan akıllı TV'de 4K Netflix izlemek.
3.modemi sadece kablosuz kullanıyorum.
4.sayın editör ve diğer yorum yapan arkadaşlardan ricam kullandıkları ürünleri tavsiye etmeleridir.
5.modem önerileriyle ilgili çok konu açılmış fakat okuduğumda tatmin olacağım cevaplar yoktu açmak zorunda kaldım.
Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Modem önerisinde bulunmayacağım ancak modem almadan önce ISS ile görüşüp farklı modem kullanımına izin verip vermediklerini öğrenmenizi tavsiye ederim. ADSL / VDSL haricinde Fiber altyapıda sadece size verilen modemi kullandırtabiliyolar. Onun haricinde modem MAC ID tanımlı olduğu için çalışmayabiliyor.

Hocam bence en sonuna kadar şansınızı deneyin ben de böyle bir konudan şikayetçiydim modeminizden memnun değilim değiştirme imkanınız var mı dediğimde saçma sapan cevaplar alıyordum. Cimer’e şikayet ettim. Şikayetvar sitesine yazdım sürekli aradım yani tabiri caizse birçok saldırıda bulundum:D sonunda değiştirdiler. Ayriyeten fiber de @MehmetS00 arkadaşın da dediği gibi Mac adresleri faktörü var. Gidip de 400 TL vermeyin. Size bir hizmet sunuyorlar ve bunu da sonuna kadar sorunsuz yapmaları gerekir. Bunları bir deneyin derim.

Dönüş için teşekkürler kullanıcı adı ve şifremi biliyorum D Smart böyle bir kısıtlamaya gitmiyor ayrıca sordum kullanabileceğimi söylediler.

Herkese merhaba.
D Smart (Superonline altyapılı) 24Mbps fiber internet kullanmaktayım. Evimde bulunan fiber tipi ftth şeklindedir yani sadece CAT6 kablo ile evime hizmet gelmektedir. Firmanın verdiği modemden hiçbir şekilde memnun değilim. Yaklaşık 2 haftadır araştırmaktayım fakat büyük bir kafa karışıklığı da yaşamaktayım.
1.okuduğum bazı makalelerde WAN girişli routerların da işimi göreceğini yazılmış.
2. kullanım amacım Steam üzerindeki birkaç Online oyun ve evimde bulunan akıllı TV'de 4K Netflix izlemek.
3.modemi sadece kablosuz kullanıyorum.
4.sayın editör ve diğer yorum yapan arkadaşlardan ricam kullandıkları ürünleri tavsiye etmeleridir.
5.modem önerileriyle ilgili çok konu açılmış fakat okuduğumda tatmin olacağım cevaplar yoktu açmak zorunda kaldım.
Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.
Attığım routeri alabilirsin güncel wifi teknolojilerini destekliyor ve yazılım olarakta çok iyi bir arayüze sahip.

Merhaba linkteki router modemsiz mi kullanılacak.
Konuyu üretici firmalarla görüşüp çözdüm. Konu kapatılabilir teşekkürler.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı