400 TL'ye İ7 4790K Sıvı Soğutma Önerisi

GüdümlüTerlik

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.
Bilgisayarımı alalı 2 ay oldu burada bazı arkadaşlar kurgu yapma demişti ama neyse asıl konuya geçelim.
1 ya da 2 haftaya kadar soğutma sistemi alacağım bütce 350 maksimum 400 TL kadar. Sıvı soğutma istiyorum fakat çok tereddütlerim var her yerde pompa sesi şikayetleri açıkcası ses duymayı pek sevmiyorum genellikle oyun oynuyorum bf4, diablo 3, wow gibi. Şu an için OC gerek yok fakat ilerde yapabilirim sizce sıvı soğutucu olarak ne kullanmalıyım? Bir de kendim montajı yapabilir miyim bilmiyorum, vatana yaptırmayı pek gözüm kesmiyor yanlış yapabilirler bilemiyorum.
Donanımım: Kasa haf 912 Advance, Anakart z97 gaming 5, işlemci i7 4790k

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
tek fanlı kullansam 280 nepton için kasayı garantinin dışına çıkarmam lazım malesef bide montajı vatana mı yapptırsam kendim mi yapsam daha önce yapmadım , pompa sesi hakkındaki düşünceleriniz _?

Merhaba,

Topladığınız sistemin içindeki anakart, işlemci, ekran kartı vs. vs. bileşenlerin ayrı ayrı garantileri vardır. Siz kasayı açıp istediğinizi yapabilirsiniz. İsterseniz ekran kartını sökün, isterseniz işlemcinizi çıkartın takın, isterseniz de RAM'leri çıkartın, bunlar hiçbir sorun teşkil etmez. Çünkü her ürünün kendi garantisi vardır. Kasa adı altında değil garantiler.

Montaj biraz zorlayabilir sizi, zira 120mm fanlı soğutuculara benzemiyor bu iş. Siz en iyisi Vatan'a kasayı düzgünce götürüp, montajın yapılmasını isteyin.

Ayrıca kasanınız üst kısmında 120mm/140mm destekli yer yok maalesef. Tek fanlı bir sıvı soğutma modeli öneriyorum. Seçim kesinlikle bu olsun ;)

Hydro Serisi™ H80i SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ - Vatan Bilgisayar

youtube baktım pump noise problemi birsürü var nasıl emin olabilirim aklıma en çok takılan o almasına alırımda ya beni perişan ederse .

Pump Noise problemi her üründe olmayabiliyor. Bunu senin düşünmene gerek yok. Bir sorun olduğunda garanti ve ürünün teknik servisi var zaten. Pump Noise sorununa pek rastlanmadı burada.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı