4000 Tl Ekran Kartı Tavsiyesi

Amd'ye karşı bir ön yargım yok, sistemimi AMD'ye geçirmek için satılığa da çıkardım 1-2 hafta önce. Site ismi veriliyor mu bilmiyorum ancak Türk forum sitelerinde baya bir şikayet var. Girip okuyabilirsin. Ayrıca niye yabancı sitelere bakayım. Türkiye'ye gelen ürünler beni ilgilendiriyor. Çok saçma bir yorum yaptınız kusura bakmayın. Fanboyluğa gerek yok.

Ben fanboyluk yapmıyorum. Benim öyle gereksinimlerim yok. Anladığım kadarı ile fanboyluk yapan kullanıcıların yorumlarından esinlenerek "çok problem var" demişsiniz. Ayrıca Türkiye'ye gelen ekran kartların yurt dışında ki kartlardan farkı yoktur. Türkiye'de üretilmiyor bu kartlar yurtdışından geliyorlar. Demek istediğim şuydu aslında...Türkiye de malesef ezber şeyler konuşuluyor. Mesela örneğin "şu kartın soğutma sistemi kötü - şu ekran kartın soğutması daha iyi" diyenler felan da oluyor. Yani soğutması daha iyi dedikleri kartlar 50 derecede felan mı çalışıyor ? Ya da 70 derece de çalışan bir ürünle arasında performans farkı mı oluyor ? Genelde ısıları 70 derece olan kartların çalışma frekans hızları söz de soğutma sistemleri daha iyi olan ekran kartlarından daha hızlı olduğu için bir tık sıcaklıklar fazladır. Sana burada yardımcı olmaya çalıştım. Kusura bakma ama yabancı forumlarda bu konularda deneyim ve detaylı bilgi daha çok bulabiliyorsun. Bu yorumları yapan kullanıcılar genelde deneyim sahibi olmayan, oradan buradan duyup aynı şeyleri tekrar eden kişilerdir. Genelde fanboy kafalarındadır. Ben burada şimdi XT iyidir diye kendimi pekiştirme kafalarına girmiyorum, fanboy kafaları bunları yapıyor. Ben her zaman fiyat performans ürünü alırım. Mesela param olsa şu an gidip de 2080ti ekran kartını satın almam. Bana bu kart hediye gelse bile hemen satışa çıkarırım ve daha mantıklı bir ekran kartı alırım kendime, cebimde de param kalır. O parayı da farklı şekilde değerlendiririm. 5700 XT güzel bir kart. Fiyata göre 2070 tercih ederdim ama. Benim amacım burada sana yardımcı olmaktı. Görüldüğü üzere edindiğin bilgileri nerden ulaştığını anlamışım. Ayrıca RTX 2060S için 4000TL vermek yerine 5700xt tercih edilebilir, yanılmıyorsam 1 tık, kücük bir performans daha iyi gibi. Nvidia'nın driver güncellemeleri iyi olduğu için benim seçimim 2060S olurdu. Yani dostum XT serisi çok problemli felan diye bir gerçek yok. Windows 10 için bile herkes kötü diyor mesela sen bile denk gelmişsindir. Gidip windows 7 daha performanslıdır diye ekliyorlar üzerine. Böyle bir saçmalık olamaz. Kusura bakma ama daha "anakart a uyumlumudur" diye soruyorsun buraya, yani bilgin yok bu kadar da, ama sana bir şey söylemeye çalıştığımız zaman hemen tipik savunma yaparak "fanboyluk yapma" demen komik olmuş. Bunları ezberleyeceğine bari en azından anakart'a uyumlu olup olmadığını öğren. Bu kadarını bilmek çok basit gerçekten. Yine de anlayışlı davranıyorum tabi ki olabilir bu. Bilmek zorunda değil herkes...Yalnız şu kücümseyici kelimelerine dikkat et lütfen.
 
Bazen bildiğini onaylatmak istiyor insanlar. yoksa bu sistemi olan birisi zaten biliyordur uyumunu. Xt'lerle ilgili olumsuz yorumlar var evet, sadece yorumlar değil performans testleri de var. Reddite girip bakabilirsiniz xt mağdurları dolu. Her kartta sorunlar olabilir.
 
msi amd radeon rx 5700 xt gaming x kullanıyorum. Evet performansı güzel 2k için güzel bir ekran kartı ama hem yazılımsal hem de donanımsal bana göre sorunu var beni çok uğraştırdı. Sizden farklı olarak yabancı ve türk sitelerde birçok araştırma yaptım ve kronik olarak sorunlu olduğunuda teyit ettim. Performansını beğendim mi beğendim. Ama uğraşmak isteyen alabilir onun yerine rtx 2070 alabilirsiniz.
 
Bazen bildiğini onaylatmak istiyor insanlar. yoksa bu sistemi olan birisi zaten biliyordur uyumunu. Xt'lerle ilgili olumsuz yorumlar var evet, sadece yorumlar değil performans testleri de var. Reddite girip bakabilirsiniz xt mağdurları dolu. Her kartta sorunlar olabilir.

Haklı olabilirsin ama bu kadarını onaylatmak da olmaz. Yine de ben o konuya bir şey demek istemedim. Sadece arkadaşa bir öneride bulundum. Beni fanboy yaptı :) Ayrıca Nvidia'nın kendi forumunda da bile bir sürü Nvidia ekran kartı kullanan ve sorun yaşayan kullanıcılar var. Dediğin gibi her kartta sorun olabilir. Ben bu ihtimali vermiyorum değil, ama özellikle Türk forumlarında bu tür yazılan şeyleri göz önünde bulundurup ekran kartı almamazlık yapmam. Bu işlemci soğutucusu değil ki. Ekran kartlarının hızı ve diğer değerleri ortada. Aksi bir durum olursa garantiye yollarım. Bahsettiğimiz ürün daha yeni bir teknoloji. Çok problem olsaydı benim de gözüme batardı en azından. Ama ısrarla Google a sorunlarla ilgili arama yaparsam her şeyin sorunlu olanını bulabilirim.
 
Hocam fanboy yapmadım sizi. Nvidia kartalrda yüzde 20 sorun yaşanıyorsa bu kartta yüzde 25 veya yüzde 50, veya daha yüksek. Dolayısıyla kartı alıp bu azınlık arasına girmek istemiyorum. Sonuç olarak bu kart F/P ürünü olmakla birlikte sorunları olabilen bir kart. Diğer kartlar hiç sorun yaşamıyor demiyorum.
Onaylatma konusuna gelirsek. Evet bazen bildiğim şeyleri soru olarak buraya yazıyorum. Belki farklı bir bilgi verir birisi diye. Mesela i7-7700k ile ilgili. Soğutmasıyla ilgili. Ben bilmiyor muyum voltajı düşürmesini, fanları kontrol etmesini.Sadece farklı birşey bilen vardır belki diye tekrar soruyorum. İmzamdaki sistemi ben topladım ve kasanın kablolamasını ben yaptım.
Yabancı forumları özellikle redditi her zaman incelerim ama bizim forumlardaki insanları hangi cihazla ne sorun yaşamış ona daha çok dikkat ederim. Ürünü Türkiyede kullanacağım abd'de değil. Kullandığımız elektrik bile sistemin çalışmasını etkiliyor. Kaldı ki forumda şu kart sorunludur diye başlık açmadım. Hemen kabaca ne sorunu kardeşim, git yabancı forumları oku demenize gerek yok.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı