4000 TL Ekran Kartsız Sistem Toplama

Philosopherr

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2017
Mesajlar
33
Merhaba herkese,
Başlıkta belittiğim bütçeye toplamak istediğim sistem ekran kartsız olacak ve sistem kalite/performans olsun istiyorum. Ryzen, Intel fark etmez bana açıkçası. Ekran kartım da elimde var şuan: Asus ROG STRIX RX 580
394847

Düşündüğüm sistem de bu. Sizce nasıl olmuş? Daha iyisi olur diyorsanız -kaliteden ödün vermeden tabii ki- önerilerinizi yazabilirsiniz.
 
Gayet güzel bir sistem bence. İlk fırsatta RAM'i 16 yaparsanız daha iyi olur. Sharkoon markasını hiç duymamıştım ama sertifikalı ise bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyat performans olarak kötü.

  • 750W güç kaynağına gerek yok.
  • 730 TL'lik anakarta gerek yok
  • Dark marka kasalar pek önerilmiyor. Çin malı basit ürünler.
  • RAM dual kit olarak alınabilir. Eğer yoksa çok da problem değil.
  • İhtiyaca göre sabit disk seçilebilir.
Benim tercihim bu parçalardan yana olurdu.

 
  • RAM dual kit olarak alınabilir. Eğer yoksa çok da problem değil.
Bellek zaten çift, miktar 2 yazıyor. Kasa ve güç kaynağı dışında her şey olumlu görünüyor. Kasayı kozmetik olarak beğenmedim. Sharkoon'un güç kaynağı iyi midir, bilemiyorum. Belleği benim gibi 3200Mhz seçebilirsiniz (imzada mevcut). Anakart destekliyor, işlemci de uyumlu çalışıyor.
 
Bellek zaten çift. Miktar 2 yazıyor.
Demek istediğimi yanlış anladınız. Miktar 2 yazıyor sıkıntı da o zaten.


Bundan iki tane almak yerine direkt kit almak daha sağlıklı onu demek istedim. Yani bir paketin içinde 2 tane 8 GB RAM var.

 
Demek istediğimi yanlış anladınız. Miktar 2 yazıyor sıkıntı da zaten.


Bundan iki tane almak yerine direkt kit almak daha sağlıklı onu demek istedim. Yani bir paketin içinde 8 tane 8 GB RAM var.

Katılıyorum, firmalar 8+8, 4+4 vs. kitler satıyor. Daha uyguna gelir.
 
Dual ile arasında 20 TL fark var benim için fark etmez açıkçası. Görünüşe önem verdiğim için o anakartı seçtim. Kasaya gelecek olursak da Corsair SPEC-DELTA ya da Sharkoon TG5 RGB alacaktım. Sitede Corsair’li olanı bulamadım. TG5 de gözüme kötü göründü bi’ an. Sabit diski de bir ara alırım :D. PSU ya gelecek olursam kabloları renkli değil -mat siyah- güzel bir görüntü oluşturuyor, Technopat kendi videosunda kullandı ve kaliteli 600W olan PSU’lar da zaten ortalama 400 lira.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı