4000 TL oyun sistemi toplama

16 GB Ram ve SSD olmazsa olmaz değil fakat olursa iyi olur ancak benim düşüncem 8 GB Ram + 1060 3GB ile 16 GB Ram + 1050 Ti'den daha fazla performans alacağı yönünde. YouTube'dan da görüleceği üzere iki kart arasında gözle görülür FPS ve performans farkı mevcut ki PUBG ve GTA 5 için +3000 MHz single 8 GB Ram bence yeterli olur. Daha sonra 300-400 TL verip 8 GB ram daha ekleyebilir ama 1050 Ti aldıktan sonra maalesef 300-400 TL daha verip 1060'a yükseltemez. Bence burada en önemli konu güncelliğini yitirebilecek ve güncellenebilecek parçalardan hangisine öncelik verileceği oluyor.
Haklısınız ancak önemli olan alacak kişinin ekran kartları arasındaki fiyat farkını verip vermeyeceği. En minimum halini önermeye çalıştık. Ayrıca GTA 5 artık güncel bir oyun değil benim kanaatimce. PUBG oynamak istiyor ve PUBG 8 GB RAM kullanıyor. GTX 1060 3 GB alması da kötü bir fikir değil.

@Necati ÜNAL Bu işlem sana bağlı bi yerde doğru evet haklısınız tabi ki de 1050ti ile 1060'ın arasında dağlar kadar performans farkı var ancak 3 gb bellek yeterli gelmeyecek zaten yakın bi zaman sonra. Artık oyunlar ekran kartlarının belleklerine daha fazla gereksinim duyuyorlar. Ben sizin yerinizde olsaydım 1050ti ile bir süre idare edip yeni gelecek 2000 serisi ekran kartlarıyla yada 1080ti ile güncellerdim. Seçim sizin tabi yinede.

Gelelim 8 gb ram konusuna. Benim size önerdiğim sistem geçen hafta güncellediğim parçalardı. Bende 8 gb ram ile oynuyordum aynı parçalar dahil. 8 gb ram oyunu açıyor evet ama zaten kapasitenin 2 gb'nı sistem kullanıyor geriye 6 gb ram kalıyor ve bundan dolayı arada takılmalar vs. olur. Ancak 1050ti PUBG'yi rahatlıkla oynatabilecek güçte bir kart. Oyun zaten birçok aşamada optimize oluyor yavas yavas. Hazır 2.nesil Ryzen sistemler gelmek üzere ve dolar da aldı başını gidiyor. Ramler daha ön plana çıkacaktır bu mana da. Ancak 1000 serisi ekran kartları ucuzlamaya başlar diye düşünüyorum.

Eğer içine sinmiyorsa bütçeni az daha arttır ve SSD alma HDD al. İlave olarak ilerde SSD alırsın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı