4000 TL'ye kadar 2K 144 Hz monitör önerisi

Herkese merhaba, foruma az önce üye oldum. Benim Asus G752vs (gtx1070 ekran kartı) olan bir laptop ım var ve monitör almak istiyordum.
Öncelikle G-sync özelliğinden kesinlikle vazgeçmeden ürünleri araştırmıştım ama daha sonra Nvidia sitesinde G-sync compatible listesine girebilmiş monitörlere bakmaya karar verdim. Açıkcası teknoloji alırken herkes gibi en iyisi olsun, zaten bir kere alacağım diyordum ama maliyet olarak G-sync compatible ile güzel sonuçlar alabilineceğini düşünüyorum. Bu monitörlere bakarken 2019 best gaming monitör listelerinde üst sıralarda olan Asus VG27AQ yu listemin başına yazdım. Daha önceki yorumlarda yazıldığı gibi Türkiye’de en bilindik teknoloji marketleri ve internetteki tüm ıvır zıvır satıcılar dahil stoklar tükenmiş. Ama Ankara’da söğütözü vatan bilgisayara gittim ve fikir almak istedim ve o mağzada 1 tane ürün kutusu açık olarak (teşhir statüsüne düşmüş ama sadece bir müşteri için kutusu açılmış) buldum ve (3500₺) aldım. Daha kurulum yapmadım ama yapınca tekrar yazabilirim.
Vatan’da çalışan görevliyle yaklaşık 1 saat bir sürü monitöre baktık ve seçim kriterleri hakkında konuştuk.
Şu an piyasadaki modeller için ilk tercihinizi 2k ve üstü bir model mi yoksa 1080p mi olarak ayırmanız lazım. Sanırım anladığım kadarıyla 2k bir monitör alıp 1080p kullanırsanız pek iyi sonuçlar alınamıyormuş, sebebide pixel dizilimleriyle alakalıymış. Yani demem o ki sisteminiz kasmadan 144hz ve 2k(1440p) ile çalışabilecekse 2k monitörlere bakın ya da 1080p ürünlerden seçin. Diyelim ki seçiminizi yaptınız, sırada ekran boyutu tercihinizi yapın( ben kendime masamda gaming setup yaptığım için 27’ ve curve olmayan bir monitör istemiştim).TN veya IPS seçimi bir sornaki adım oluyor. IPS monitörlerin renkleri daha güzel ama Ms olarak TN ekranların gerisinde kalıyorlardı ama yeni modellerde ürün açıklanalarında 1ms leri görmeye başladık. Bu kararı internette bir sürü videoyu izleyerek size bırakıyorum. Ben dediğim gibi zaten hep Nvidia listesinde ki ürünlerle devam ettiğim için yelpazem epey daralmıştı.
Asus vg27aq
Asus vg278qr
Lg 27gl850
Asus pg27vq
Aoc 272ag
Bu ürünleri listeme almıştım.
Umarım herkes istediği ürünü bulabilir

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı