4000 TL'ye Mimari Çizim için Render Bilgisayarı Önerileri

Bunun yerine Adata Su 650/700 tercih edilebilir.
Sistem belleği üreticilerinin modellerinin seçilmesi iyi olur Adata da bellek üretiyor, seçilebilir.
SSD için 240GB kapasiteyi günümüzde minimum sınır olarak kabul edebiliriz.
16 GB RAM seçtim zaten, çift kanal olması için 2x8 GB kullanmak istedim.
Evet sepette 2 adet varmış, o kısma dikkat etmemişim kusura bakma. Ben bütçeyi biraz aştım aslında, ancak iş amaçlı kullanılacak bir sistemin eksiksiz olması gerektiğini düşünüyorum. Bu durumda bütçe aşılsa da eksikliği olmamasından iyidir.

Mimarlık yazılımı örnekleri; 3D Max, Blender, AutoCAD, ArchiCAD, Allplan, Maya, Sketchup...

Bu tür yazılımlarda GPU üzerinden Render almak daha iyidir. Ama yinede siz bilirsiniz.

Eki Görüntüle 291623
Bu sistemi ekran kartı 1050 TI, anakartı MSI B350 PC Mate yapılmış ve SSD eklenmiş haliyle tavsiye ederim.

Bu sistemi ekran kartı 1050 TI, anakartı MSI B350 PC Mate yapılmış ve SSD eklenmiş haliyle tavsiye ederim.
İyi de MSI PC Mate o sistemdeki kasaya sığmıyor ki.
Ayrıca Ryzen 1700, GTX 1060 bulunan ve Render işlemi gibi işlemci veya Ekran kartını yüksek stress içeren işlem yükü altında kalacak bir sistemi 500W bir PSU ile kullanmazdım.​

Güç kaynağında 80 Plus sertifikası var. Ayrıca FSP gibi dünyaca tanınmış kaliteli bir markanın ürünü.

HEXA+ 500W | psu | FspLifeStyle

Hatta o kadar kaliteli ki 600W olup, 1 adet 6 pin PCI-E çıkışı olan güç kaynaklarına inat 500w olmasında rağmen 2 PCI-E 6+2 çıkışı var.

Yani merak etmeyin, önerdiğim güç kaynağı canavar gibi.

Son düzenleme:
Sistem belleği üreticilerinin modellerinin seçilmesi iyi olur Adata da bellek üretiyor, seçilebilir.
Sistem belleği ile uyumlu olup olmadığı pek de önemli değil. İçeriğine bağlı olarak IOPS değeri yüksek olsun yeter. Ki Corsair IOPS olarak sürünüyor resmen.

@Bayram Şenakar
Sistem belleği ile SSD uyumlu olmalı yazmadım, yazdıklarımı dikkatli okumamışsınız. SSD ve bellek üretim teknolojileri birbirine benzer olduğu için bellek üretiminde uzmanlaşmış firmaları kastetmiştim. Adata, Corsair, Samsung vb. gibi. Ayrıca sistemde önerdiğim bellekler G-Skill.​

Adata 650 SU IOPS değerleri;
ADATA SSD 120gb 2.5" SU650 ASU650SS-120GT-C 520MB/s 320MB/s 75K IOPS 20K IOPS Sata III 3D Nand Flash | Biosis Bilgisayar

Corsair Force LE 240GB IOPS değerleri;
Corsair Force LE SSD Review

@dkivanc Ryzen 2000 serisi ön siparişte. Ayrıca bu hafta sonu Vatan'da %18 KDV indirimiyle Ryzen 7 1700x 1182 TL değerlendirilebilir.
AMD Ryzen 7 1700X Soket AM4 3.4GHz - 3.8GHz 20MB Önbellek 95W 14nm İşlemci

Render almak için, işlemci gücü ve çekirdek sayısı yüksek, sadece kasa toplamak istiyorum. Bütçem 4.000,00 TL. Önerileriniz nedir?
Size attığım
SS1.png
sistem ile gönül rahatlı ile render yapabilirsiniz

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı