4000 TL'ye Monitör mü? Ekran kartı mı?

ahmet.35

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam şu anda sistemimde GTX 1660 Super ekran kartı bulunuyor. Monitör olarak 21.5 60 Hz kullanıyorum. Sizce bu monitörü kullanmaya devam edip RTX serisi ekran kartlarına mı geçeyim yoksa 27 inç 165 Hz bir monitöre mi ekran kartı olarak RTX 2060 Super düşünüyorum. Fiyatlari hemen hemen birbirine yakın 4000TL civarlarında. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selam şu anda sistemimde GTX 1660 Super ekran kartı bulunuyor. Monitör olarak 21.5 60 Hz kullanıyorum. Sizce bu monitörü kullanmaya devam edip RTX serisi ekran kartlarına mı geçeyim yoksa 27 inç 165 Hz bir monitöre mi ekran kartı olarak RTX 2060 Super düşünüyorum. Fiyatlari hemen hemen birbirine yakın 4000TL civarlarında. Sizce ne yapmalıyım?
Monitör alın rtx 2060 bayağı iyi şuan orta segment kartlara yakın ama monitörün iyi olmasıda önemli şuanlik sizi gtx 1660 super idare eder ilerde ekran kartınızı satıp rtx 2060 a geçersiniz veya biraz bütçe çıkıp rx 6650 xt çıkın

Ben olsam bu bütçe ile monitör alırdım, sonrasında bütçem olduğunda ekran kartımı yükseltirdim.

Monitör almanızı öneriyorum. Ekran kartı alırsanız FPS değerleriniz yükselecek fakat 60Hz monitör kullandığınızdan ötürü farkı hissedemeyeceksiniz. Eğer rekabetçi bir oyuncuysanız şunlara dikkat edin.
Alacağınız monitör 1ms(GTG) olsun. Yeni nesil Fast IPS paneller size bu imkanı sunar.
VA ve IPS panel olup 1ms(MPRT) adı altında satılan monitörler tamamen pazarlama amaçlı 1ms'dir.
Bunun dışında 27" değilde, 24" tercih etmenizi öneririm (yakın kullanıyorsanız ve CS, Valo oynuyorsanız).
İmkanınız varsa TN almayın çünkü renk doğrulu çok fark ettiriyor.
VA ve IPS alırsanız da, hayalet ekran ve ışık sızması sorunu ile karşılaşmanız muhtemeldir.

Monitör almanızı öneriyorum. Ekran kartı alırsanız FPS değerleriniz yükselecek fakat 60Hz monitör kullandığınızdan ötürü farkı hissedemeyeceksiniz. Eğer rekabetçi bir oyuncuysanız şunlara dikkat edin.
Alacağınız monitör 1ms(GTG) olsun. Yeni nesil Fast IPS paneller size bu imkanı sunar.
VA ve IPS panel olup 1ms(MPRT) adı altında satılan monitörler tamamen pazarlama amaçlı 1ms'dir.
Bunun dışında 27" değilde, 24" tercih etmenizi öneririm (yakın kullanıyorsanız ve CS, Valo oynuyorsanız).
İmkanınız varsa TN almayın çünkü renk doğrulu çok fark ettiriyor.
VA ve IPS alırsanız da, hayalet ekran ve ışık sızması sorunu ile karşılaşmanız muhtemeldir.
Alacağım monitör bu sizce nasıl

Alacağım monitör bu sizce nasıl
Bu 1ms(MPRT), 4ms(GTG) tepkime sürelerine sahip bir monitör. Rekabetçi oyunlar oynuyorsanız sizin için büyük dezavantaj olabilir. Hayalet ekran(ghosting) sorunu olası. Benim önerim Fast IPS bir panel almanız.
Alacağınız monitörün Youtube üzerinden de yorumlarına ve incelemelerine bakmayı ihmal etmeyin.
Monitöre çok yakından bakıyorsanız 27" sizi biraz yorabilir, haberiniz olsun.

Bu 1ms(MPRT), 4ms(GtG) tepkime sürelerine sahip bir monitör. Rekabetçi oyunlar oynuyorsanız sizin için büyük dezavantaj olabilir. Hayalet ekran(ghosting) sorunu olası. Benim önerim Fast IPS bir panel almanız.
Alacağınız monitörün YouTube üzerinden de yorumlarına ve incelemelerine bakmayı ihmal etmeyin.

Bu fiyat bandında 27 inç 165 Hz önerebileceğiniz farklı bir monitör var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı