4000 TL'ye PSU, anakart ve işlemci onerisi

@Yuma Makoto @messinicocugu PSU olarak Aerocool AE VXP500 Plus 500W Güç Kaynağı : Amazon.com.tr: Bilgisayar bunun siparişini veriyorum o zaman bunu önermişsiniz.
Anakart ve işlemci kısmındada Ryzen mi Intel mi seçeceğime karar vermem gerekiyor sanırsam.

Ben olsam R5 5500 alırım hocam 12100F ile performansları hemen hemen aynı ayrıca R5 5500 6 Core 12 threads bir işlemci render ile uğraşacaksanız buradaki önemi büyük.

Ben olsam R5 5500 alırım hocam 12100F ile performansları hemen hemen aynı ayrıca R5 5500 6 Core 12 threads bir işlemci render ile uğraşacaksanız buradaki önemi büyük.
hocam valla render ile uzaktan yakında hiç bir bağlantım yok sadece oyun için alıyorum

Aynı fiyata 600W halini alabilirsin indirimdeyken daha iyi olur.
Everest EPS-600A Real 600W 12cm Fan 4*SATA Aktif PFC Oyuncu PC Destekli Power Supply : Amazon.com.tr: Bilgisayar bu nasıl hocam

Hocam vallahi render ile uzaktan yakında hiçbir bağlantım yok sadece oyun için alıyorum

Everest EPS-600A Real 600W 12cm Fan 4*SATA Aktif PFC Oyuncu PC Destekli Power Supply : Amazon.com.tr: Bilgisayar bu nasıl hocam

Kötü hocam sakın almayın dediğim PSU sizin attığınızın 600W hali:

Kötü hocam sakın almayın dediğim PSU sizin attığınızın 600W hali:
Everest almak çok kötü bir fikir de bu PSU da iyi sayılmaz ama ne olduğu belli en azından. Bu bütçelerde önerilen işlemci ve anakartlar alınacaksa düzgün bir PSU almak pek mümkün gözükmüyor. Bu noktada bir karar vermeniz lazım, anakart ve işlemciden kısıp ya da bir şekilde bekleyip para biriktirip iyi bir PSU almak ya da bu benim işimi görür deyip bu ayarda bir PSU almak. Burada seçim sizin. Bu fiyatlara en yakın Türkiye'de FSP HV Pro modelinin 550W versiyonu var galiba. O da en iyisi değil ama bahsedilenlerden iyidir.

@462488 @canerrras @Yuma Makoto @messinicocugu
Anakart:ASUS Prime B450M-K II AMD B450 Am4 DDR4 4400 Hdmı Dvı Vga M2 Usb3.2 mATX bios Flashback Anakart : Amazon.com.tr: Bilgisayar
psu:https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-aerocool-ae-vxp600-600-w-fiyati,1196122486.html
işlemci:AMD Ryzen 3 1200 (12nm) 3.1 GHz Quad-Core Tepsi İşlemci YD1200BBM4KAF : Amazon.com.tr: Bilgisayar
böyle iyi oluyor mu?

Everest almak çok kötü bir fikir de bu PSU da iyi sayılmaz ama ne olduğu belli en azından. Bu bütçelerde önerilen işlemci ve anakartlar alınacaksa düzgün bir PSU almak pek mümkün gözükmüyor. Bu noktada bir karar vermeniz lazım, anakart ve işlemciden kısıp ya da bir şekilde bekleyip para biriktirip iyi bir PSU almak ya da bu benim işimi görür deyip bu ayarda bir PSU almak. Burada seçim sizin. Bu fiyatlara en yakın Türkiye'de FSP HV Pro modelinin 550W versiyonu var galiba. O da en iyisi değil ama bahsedilenlerden iyidir.
İşlemciler biraz pahalı olduğu için o biraz zora sokuyor önerebileceğiniz psu var mıdır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı