400TL ATX Pencereli Kasa ve 80+ PSU Önerisi

Nameless44

Megapat
Daha fazla  
Aşağıdaki sistemi toplayacağız;
  • 1340 TL MSI Nvidia GTX 1060 6GB Ekran Kartı
  • 715 TL Intel i5 6500 işlemci (Stok fan kullanılacak)
  • 300TL 16GB 3000Mhz Tek modül
  • 350TL MSI B150 Gaming Mouse hediyeli
  • 220TL Crucial BX 200 240GB SSD
  • 565 TL AOC 21.5" G2260VWQ6 Monitör
  • Toplam 3.500TL
Bu sisteme 300-400 TL aralığında Kasa + Güç kaynağı önerisi istiyorum. Tahminimce 80+ 600W bir PSU yeterli olacaktır. Başta BattleHawk düşünmüştüm ama videolarında o kadar hoş olmadığını farkettim kasaya fazla bütçe ayırmak istemiyorum. Dark N10 güzel bir kasa ama Dark'ın kalitesizliğini taşıyor. Kasa aydınlatmalı ve içi fanlı olması daha iyi olur. Başka parçayı değiştir şu daha iyi olur diyen varsa önersin.

XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS BRONZE 600W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

CORSAIR CC-9011075-WW 100R Carbide Serisi USB3.0 Pencereli Kasa - inventus

Yada az bütçe arttırıp bunu al Aerocool DS Cube 600W 80+ Bronze Güç Kaynaklı 2xUSB3.0, 2xUSB2.0 SSD Ready Micro ATX Küp Kasa (AE-DS-RD600)

Modüler PSU ile birlikte bu kasa temiz görünüm sağlayacaktır. Corsair'in kalitesi şüphe götürmez. Seçtiğin monitör AMD Freesync teknolojisi barındırıyor. Bu yüzden eğer o monitörü alacaksan ekran kartını o monitörle tam uyumlu RX480 ile değiştir derim. RAM anakart çipsetinden ötürü 2133MHZ'den fazlasını desteklemez bu yüzden 3000MHZ fuzuli masraf olur en hesaplı 2x8 Dual Channel RAM almalısın.

Son düzenleme:
@CJack60 Xigmatekin o güç kaynağı güzle duruyor Corsair'ın o kasasıyla alınabilir. Cube kasa tercih etmiyorum mid tower daha iyi oluyor. Rx 480 tercih etmeme nedenim GTX1060ın daha performanslı oluşu ve hala RX 480 de daha tam custom soğutmalı modellerin stoklara gelmeyişi (bi sapphire var). Ayrıca Nvidia'ya ayrıca bir sempatim var. Ram olarak anakart desteklemesede tek modül 16GB Ram tercih edeceğim ki ilerde 32 GB'a yükseltilebilsin.

Bu arada Xigmatek Cantauro serisi hem daha ucuz hemde daha yüksek watta sahip aradaki fark tam olarak nedir?
XIGMATEK CENTAURO SERİSİ 80PLUS 700W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
Xigmatek güç kaynağı çok önerilmediği için corsair modellerine bakacağım. Kasa olarak Zalman Z3 Plus, Corsair Carbide 100R, Dark N10 modellerinden birini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
PSU bütçen doğrultusunda öneri sundum. N10 tercihi iyi olur PSU olarakta şahsi kanaatim uzun vadeli kullanım sağlaması açısından 300 TL civarı PSU alman yönünde tabiki.

*SilverStone Strider Plus 700W 80+ Bronze Sertifikalı Tam Modüler Güç Kaynağı (SST-ST70F-PB)

RAM olarakta madem tek 16GB alacaksın daha hesaplı bunu alabilirsin. Kingston DDR4 16GB(1x16GB) HyperX Fury Black 2133MHz Ram (HX421C14FB/16)
Ram olarak bende ona döndüm merak ettiğim anakart 2400Mhz desteklemediği için 2133 CL14 ile 2400 CL15 arasında hangisi performanslı olur. Anakart 2400mhz desteklese hangisi olurdu. Güç kaynağı olarak Corsair, Cooler Master gibi kaliteli markaların 600W 80+ 200-300W modellerinden birini tercih edeceğim alacağım yerdeki stoğa bağlı olarak. SilverStone'da tercih edilebilir. Ama kesinlikle Zalman Xigmatek gibi markalardan uzak durucam 1 elektrik kesintisinde pert olmasını istemiyorum. Birde Zalman'da tetik sorunu dedikleri bir durum mevcutmuş. Zalman Z3 Plus'da parça kalitesi daha iyi gibi geldi Dark'a göre onuda stok ve yakından görmeyle karar vereceğim. 2 kasada fan yönünden yakın aydınlatma farkı var.

Anakart Z170 olmadıktan sonra alacağın RAM'in 2133MHZ olandan hiçbir artısı olmayacaktır çünkü 2133MHZ desteklediği için bu hızda çalışacaktır. Kasa tercihine gelirsek Z3 plus önceden çok rağbet gören bir üründü lakin eskidi artık şimdi yeni kasa konseptleri PSU kısmı tamamen kapalı daha temiz görünüm sağlayan kasalar üzerine kurulu olduğu için N10'da F/P olarak bu özellikleri barındırdığı için rağbet görüyor. PSU olarak bahsini ettiğin markaların modüler PSU'ları en az 400 TL'den başlıyor. Eğer kasada ordan burdan sarkan kabloları görmek istiyorsan Z3 plus kasa ve Corsair, Cooler Master PSU alırsın tercih sana kalmış.

Zaten N10'da kablo dizaynı iyi modüler olması o kadar da önemli değil modüler olup sorun çıkarıcağına normal olsun sağlam olsun. Z3 plusda alınacak yerin stok durumuna göre alternatif olarak seçtim yoksa amaç Dark N10.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı