4060 Ti - 7500F sistem oyunlarda donuyor

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle ben 1ay önce Vatan'dan bilgisayardan bir sistem topladım fakat GTA 5'e girince 5 10dakika oynuyorum sorunsuz bir şekilde, kasma vs. yok. Ya ekran olduğu gibi kilitleniyor ya da masaüstüne atıyor. Sorun Windows kaynaklı mı yoksa farklı nedenlerden mi? Bilen biri yardımcı olursa çok makbule geçer. Sistem özellikleri:
GeForce RTX 4060 Ti ekran kartı.
Ryzen 5 7500F işlemci.
650Watt 80+Bronze kasa ile beraber gelen PSU.
MSI Pro A620M-E anakart şimdiden.
Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle ben 1ay önce Vatan'dan bilgisayardan bir sistem topladım fakat GTA 5'e girince 5 10dakika oynuyorum sorunsuz bir şekilde, kasma vs. yok. Ya ekran olduğu gibi kilitleniyor ya da masaüstüne atıyor. Sorun Windows kaynaklı mı yoksa farklı nedenlerden mi? Bilen biri yardımcı olursa çok makbule geçer. Sistem özellikleri:
GeForce RTX 4060 Ti ekran kartı.
Ryzen 5 7500F işlemci.
650Watt 80+Bronze kasa ile beraber gelen PSU.
MSI Pro A620M-E anakart şimdiden.
Teşekkürler.
Ani droplar genelde düşük ram veya vramde olur. Ayrıca windows içi tüm ayarları ve driver ayarlarını yapman lazım. Sorunu tespit etmek için oyun içinde ram sıcaklık gibi değerleri kontrol et.

Ani droplar genelde düşük RAM veya VRAM'de olur. Ayrıca Windows içi tüm ayarları ve driver ayarlarını yapman lazım. Sorunu tespit etmek için oyun içinde RAM sıcaklık gibi değerleri kontrol et.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim dostum. Sistemimde Rampage markasının PSU ile beraber gelen bir kasası var kasanın hava akışı gayet iyi memnunum ancak Power Supply hakkında çok kötü yorum okudum ve bundan birkaç gün önce bilgisayara güç verince plastik kokusu geldi bir baktım prizden sisteme kadar 2 üçlü priz ile bağlamıştım ikisinin birleşme noktası yanmış birbirine yapışmıştı hatta bu nedenlerle PSU'nun hatalı olduğunu düşünüyorum teşekkürler.

Ani droplar genelde düşük RAM veya VRAM'de olur. Ayrıca Windows içi tüm ayarları ve driver ayarlarını yapman lazım. Sorunu tespit etmek için oyun içinde RAM sıcaklık gibi değerleri kontrol et.

RAM'leri yazmayı unutmuşum Crucial Pro DDR5 2x16 RAM'lerim var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı