Ce Bitirici
Femtopat
Daha fazla
Öncelikle herkese merhaba, bugün üstüne uzun süredir düşündüğüm konu da sizlerin tavsiyesini sormak için yazıyorum. Şu anki bilgisayarıma geliştireceğim ve her şeyine karar verdim ama dış ortamların etkisi biraz uğraş ekran kartında kararsız kaldım. Şimdilik uzun olmasın diye ekran kartı ve işlemciyi yazacağım. AMD Ryzen 5 7500F ekran kartı normalde 7700XT düşünüyordum. Fakat gün geçtikçe fiyat artışları gibi nedenlerden ve aldığım yorumlardan ötürü çok kararsız kaldım. 7700 her ne kadar kendi başına desteksiz büyük bir fark koysa da NVIDIA her ZMA'na güncelliğini koruduğuna ve yan destekler açısından AMD'nin çok ötesinde olduğunu söylüyor. Bu konu doğru şu anki anlık amacım oyun ama daha sonra yazılıma başlayacağım. Yazılım render tarz şeyler de NVIDIA'nın çok üstün olduğunu anladım. Fiyat farkı az değil 3K ama oyun performans 7700 deniliyor o yüzden sıkıntı olur mu bilemedim. Bir de AMD için kronik sorunlar deniliyor. NVIDIA'nın daha önde olduğunu güncelliğini koruduğunu kısımlarında önde deniliyor. Çok kararsız kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim Para konusu bir tık önemli ama aralarında ki fark çok önde 7700XT çok saha iyiyse o zaman para sorun olmaz. (Bir de gidip alacağım için vatandan alacağım o yüzden farklı sitelerden link atmazsanız sevinirim.)
Son düzenleyen: Moderatör: