4060 Ti vs 7700XT

Ce Bitirici

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, bugün üstüne uzun süredir düşündüğüm konu da sizlerin tavsiyesini sormak için yazıyorum. Şu anki bilgisayarıma geliştireceğim ve her şeyine karar verdim ama dış ortamların etkisi biraz uğraş ekran kartında kararsız kaldım. Şimdilik uzun olmasın diye ekran kartı ve işlemciyi yazacağım. AMD Ryzen 5 7500F ekran kartı normalde 7700XT düşünüyordum. Fakat gün geçtikçe fiyat artışları gibi nedenlerden ve aldığım yorumlardan ötürü çok kararsız kaldım. 7700 her ne kadar kendi başına desteksiz büyük bir fark koysa da NVIDIA her ZMA'na güncelliğini koruduğuna ve yan destekler açısından AMD'nin çok ötesinde olduğunu söylüyor. Bu konu doğru şu anki anlık amacım oyun ama daha sonra yazılıma başlayacağım. Yazılım render tarz şeyler de NVIDIA'nın çok üstün olduğunu anladım. Fiyat farkı az değil 3K ama oyun performans 7700 deniliyor o yüzden sıkıntı olur mu bilemedim. Bir de AMD için kronik sorunlar deniliyor. NVIDIA'nın daha önde olduğunu güncelliğini koruduğunu kısımlarında önde deniliyor. Çok kararsız kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim Para konusu bir tık önemli ama aralarında ki fark çok önde 7700XT çok saha iyiyse o zaman para sorun olmaz. (Bir de gidip alacağım için vatandan alacağım o yüzden farklı sitelerden link atmazsanız sevinirim.)

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD'nin kronik bir sorunu yok ama bütçe yetiyorsa RX 7800 XT öneririm, bizzat RTX 4070'in rakibi ve dediğiniz her iki karttan da daha iyi performans verir. Sadece RX 7700 XT'den 1k daha pahalı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle herkese merhaba, bugün üstüne uzun süredir düşündüğüm konu da sizlerin tavsiyesini sormak için yazıyorum. Şu anki bilgisayarıma geliştireceğim ve her şeyine karar verdim ama dış ortamların etkisi biraz uğraş ekran kartında kararsız kaldım. Şimdilik uzun olmasın diye ekran kartı ve işlemciyi yazacağım. AMD Ryzen 5 7500F ekran kartı normalde 7700XT düşünüyordum. Fakat gün geçtikçe fiyat artışları gibi nedenlerden ve aldığım yorumlardan ötürü çok kararsız kaldım. 7700 her ne kadar kendi başına desteksiz büyük bir fark koysa da NVIDIA her ZMA'na güncelliğini koruduğuna ve yan destekler açısından AMD'nin çok ötesinde olduğunu söylüyor. Bu konu doğru şu anki anlık amacım oyun ama daha sonra yazılıma başlayacağım. Yazılım render tarz şeyler de NVIDIA'nın çok üstün olduğunu anladım. Fiyat farkı az değil 3K ama oyun performans 7700 deniliyor o yüzden sıkıntı olur mu bilemedim. Bir de AMD için kronik sorunlar deniliyor. NVIDIA'nın daha önde olduğunu güncelliğini koruduğunu kısımlarında önde deniliyor. Çok kararsız kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim para konusu bir tık önemli ama aralarında ki fark çok önde 7700XT çok saha iyiyse o zaman para sorun olmaz. (bir de gidip alacağım için vatandan alacağım o yüzden farklı sitelerden link atmazsanız sevinirim.)

Oyun testlerinde aralarında %10 FPS farkı var %10 fark için AMD macerasına girilmez bence NVIDIA'nın iş performansı zaten tartışılmaz.

AMD her zaman hem fiyat performans olarak öndedir hem de sürekli geliştirdiği yeni yazılım teknolojileriyle eski kartlarını destekler, ömürlerini uzatır, performanslarını güçlendirir. NVIDIA ise çıktığı dönemde güçlü kartlar üretir sonra bir daha yüzlerine bile bakmaz hatta sürekli dışlar. Yeni teknolojilerini eski kartlara açmaz.

Oyun testlerinde aralarında %10 FPS farkı var %10 fark için AMD macerasına girilmez bence NVIDIA'nın iş performansı zaten tartışılmaz.
AMD AFMF 2 teknolojisini çıkarttı ve RX 6000 serisine kadar destekliyor. FPS değerlerini ikiye katlıyor. Peki NVIDIA'nın DLSS 3 teknolojisi hangi kartları destekliyor acaba? Öğrenebilir miyiz?

Son düzenleme:
AMD'nin kronik bir sorunu yok ama bütçe yetiyorsa RX 7800 XT öneririm, bizzat RTX 4070'in rakibi ve dediğiniz her iki karttan da daha iyi performans verir. Sadece RX 7700 XT'den 1k daha pahalı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dostum ben 7700 fiyat artışımdan dolayı 4060Tİ geçebileceğimi söylüyorum sen bana 7800 den bahsediyorsun

Bunun fiyatıda ideal. Hem 7800XT hem de 4070S ile yarışta olan bir kart.
6000 serisinin sorun çıkarabileceğini düşünüyorum 7000 serisi bile değil ben kronik sorunlar için 7000 serisine bakıyorum zaten 6000 serisi sorun çıkarabilir

AMD her zaman hem fiyat performans olarak öndedir hem de sürekli geliştirdiği yeni yazılım teknolojileriyle eski kartlarını destekler, ömürlerini uzatır, performanslarını güçlendirir. NVIDIA ise çıktığı dönemde güçlü kartlar üretir sonra bir daha yüzlerine bile bakmaz hatta sürekli dışlar. Yeni teknolojilerini eski kartlara açmaz.

AMD AFMF 2 teknolojisini çıkarttı ve RX 6000 serisine kadar destekliyor. FPS değerlerini ikiye katlıyor. Peki NVIDIA'nın DLSS 3 teknolojisi hangi kartları destekliyor acaba? Öğrenebilir miyiz?

Anlattığınız şeyin sorunu 4 serisinin 3 serisine attığınız kazıktan bahsediyorsunuz galiba AMD her ne kadar kendini geliştirse bile o riske girilir mi onu bilemiyorum birçoğu kişi oyunların çöktüğünü ve diğer mekinazmaları açtığı anda far ve diğer teknolijiler için bahsediyorum ekranın bulanıklaştıpını söylüuorlar.

Yeni konular

Geri
Yukarı