4070 R5 7600 sisteme 650W yeter mi?

Sistemimi yeniliyorum fakat güç kaynağı hakkında çok bir bilgim yok. Elimde olan güç kaynağım bilgisayarımı besleyebilir mi?

Ekran kartı şu anda 1650 fakat ileride 4070 almayı düşünüyorum 12GB Asus TUF.
İşlemcimi Ryzen 5 7600 alacağım.
Corsair 2x16 6000MHz RAM takmayı düşünüyorum.
Anakart ASUS TUF B650-E Wi-Fi olacak.
SSD tarafında 2 tane SSD takmayı düşünüyorum. Elimde şu anda KC3000 var 1TB olan modeli eğer bütçem çıkarsa 1TB daha almayı düşünüyorum.
Kasaya toplamda 8 tane fan takmayı düşünüyorum. 1 tane Kule tipi (Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL) (2 fan) 3 önde 2 üstte 1 tane de egzoz fanı olacak şekilde takacağım.

Yaklaşık sistemim böyle olacak,sistem için ekran kartı harici önerilerinize açığım. Ekran kartı harici demek istediğim AMD ekran kartı istemiyorum, o anlamda söylemek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırf ASUS TUF diye 4070'e bi 5070 Ti parası ödemek sizin için mantıklıysa alın gitsin ama bence mantıklı değil. Güç kaynağı yeterlidir.

650W gayet yeterli hocam bu sisteme önerilerde 600W olarak gösteriliyor zaten abartmaya lüzüm yok.

Yeterli

Sırf ASUS TUF diye 4070'e bir 5070 Ti parası ödemek sizin için mantıklıysa alın gitsin ama bence mantıklı değil. Güç kaynağı yeterlidir.

Bilmiyorum fakat güncel olsa da 50 serisi hiç içime sinmiyor hocam 4060 veya 4070 cidden sıcak ve güvenilirmiş gibi geliyor bana.

Bilmiyorum fakat güncel olsa da 50 serisi hiç içime sinmiyor hocam 4060 veya 4070 cidden sıcak ve güvenilirmiş gibi geliyor bana.
İşte öyle değil aslında. NVIDIA da yeni nesil her zaman bir önceki nesilden daha iyi, MFG hikayeli oyunlarda çok büyük bir nimet haline geldi ve desteği gittikçe artıyor.

Düz 4070 alacağına Zotac RTX 4070 Super al performans olarak daha iyi fiyat olarak da daha uygun. İlle 3 fan olmasına gerek yok çok ısınan model değiller Zotac soğutma konusunda bayağı başarılı.

Yeter ama o ekran karti o fiyata asla ama asla alinmaz. Biraz daha eklerseniz 5070 Ti bile alinir. Daha uygunada 5070 ve 9070XT var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…